Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ještě v 80. letech snovali filmaři fantazie, jak dávní váleční zločinci krouží kolem míst svých zločinů - samozřejmě nikoli, aby se tam káli, nýbrž by se zmocnili tam ukrytého pokladu. A neštítí se žádných ničemností, dokonce se spojí s imperialistickými teroristy. Vznikla tak svérázná směs thrilleru s hrou agentů a vyostřeným politickým zázemím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se snažila najít nějaké pozitivum - krásnou krajinu, dobové snímky z Vídně, excelentní herecé výkony ... přostě aspoň něco, proč by mělo cenu film vidět. Bohužel - když chybí kostra, rozpadne se i ten zbytek. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oproti bídné předloze (jejímiž autory jsou zároveň scénáristé filmu Hajdúk a Niňaj) doznal příběh celé řady změn, ale těžko říci zda k lepšímu. Tajemná teroristická organizace, která ruku v ruce s válečným zločincem provozuje své nekalé rejdy na československém území už tu na rozdíl od knihy nevypadá jako spolek dementů a vyvrhelů, kteří se nejvíc ze všeho snaží (naprosto nesmyslně) zlikvidovat jeden druhého, zato plukovník Drocár je stále stejný nerudný a nesympatický chrapoun a hlavní padouch Moser je tu za naprostého diletanta a pitomce. Navíc v podání Lubo Romana vypadá tento údajný zabiják značně komicky. Proti němu je Jelínkův Barták ze soudobého a žánrově obdobného Brynychova snímku "Mravenci nesou smrt" hotový James Bond! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pokus o špionážny thriller získali paradoxne na atraktivite až nástupom našich ozbrojených zložiek na scénu. Do tej doby boli špionážne hry veľmi vágne a kŕčovité. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Co pak to asi znamena Edelstein? Prelozte si a na zbytek filmu zapomente - spionatorsky snimek, kde agent Lubo pasuje jiste veci v modelu rychlostniho clunu na Dunaji do Rakouska, pote co zabil par nepohodlnych svedku, opravdu stoji za pendrek. Ale jako pocta strazcum nasich zapadnich hranic, co prvni strileji a pak se teprve ptaji mozna dobre ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť:Film sa natáčal v lokalitách Súľov, Terchová, Piešťany, Bratislava, Kalinčiakovo, Budapešť, Viedeň, Boboty, Šahy a Plavecký Štvrtok. (dyfur) ()

honz 

všechny recenze uživatele

Slovenská krimi z poloviny osmdesátých let, ve které hrají i čeští herci (Bořivoj Navrátil, Vítězslav Jandák ad.) a mluví se čtyřmi jazyky: německy, slovensky, česky a (i když jen málo) francouzsky. Hlavní hrdina záporák je totiž Němec a jede na Slovensko do hor pro zakopané Edelsteine. V patách mu jsou dva špióni z Francie (žena a muž), kteří však nepřežijí autonehodu. Film sice není veledílo, ale podle mě jde o celkem slušný thriller. Například v porovnání s tím, jaké thrillery nabízí zpravidla TV Nova (honičky v autech či na motorkách, které bývají nudně zdlouhavé, jelikož obvykle nemají opodstatnění, mnohdy bezúčelné střílení a kbelíky krve atd. atd.). Skutečně obrovský rozdíl! Ve filmu Akcia Edelstein se také střílí, také je tu rychlá jízda autem. A přitom děj má hlavu a patu, a snímek si zachovává úroveň. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda snažící se o punc "západní" kinematografie drsnou hudbou, rychlými bouráky, nahotou či nedabovanými cizinci. Nezakryje to ale ani omylem vypravěčskou nemohoucnost a stupidní příběh. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Radoby akcni podivana v socialisticekm stylu. Urcitou hodnotu to ale ma a to predevsim vzhledem k celkove spine toho naseho sociku druhe poloviny 80. let. Vsechno je sede a spinave. Depresivni kulise pak pomaha i neprilis kvalitni kamera/zaznam. Polonaha Magda Šputová je jednim z mala svetlych okamziku. Na tu se clovek rad podiva... :))) ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Boj našej Polície s "hnusným západným lumpom" Na záver sa pridala aj Pohraničná stráž... Strašná akcia ... Filmu dávam 35%. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Další objevený klenot z pera soudruha. Československá spolupráce při odhalování teroristů byla úžasná. Skvělé obsazení i lokality jsou velkým plusem. ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

dalo sa to zvládnuť - slušný priemer...len miesto nevýrazného Ľ. Romana mali obsadiť do hlavnej úlohy slizkého a nesympatického A. Hryca...a človeka, čo tak diletantsky preložil nemecké repliky vo filme zavrieť aspoň na rok do 2 nápravno-výchovnej skupiny! ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Slovenský pokus o socialistickou detektivku, kdy se nekalé kapitalistické živly snaží zmocnit nějakých drahokamů zakopaných na konci 2. světové války ve slovenských horách, kde se kdysi proháněl hrdinný Jánošík... Proč to tam nechali tak dlouho jsem nepochopil, nebo jsem to zaspal???? Zajímavá je na filmu skutečnost, že dialogy probíhají asi ze dvou třetin v němčině a jsou pochopitelně otitulkované... Hlavní roli zápaďáckého gangstera a zabijáka hraje Ľubo Roman. Tváří se drsně, na nic se neptá a hned střílí - ať je to chudák bača, nebo jeho psisko... Pak jsou tam dva údajně teroristé, kteří ho jen sledují dalekohledem a pak se vysekají při předjíždění náklaďáku. Pouze jsem nepochopil, proč o nich později exministr kultury Jandák mluví jako o teroristech. Vůbec zahraniční vozy ve filmu jezdí strááášně rychle. Kvůli rychlé jízdě a nebezpečnému předjíždění vlastně přijdou i na toho lumpa Ľuba (trochu spoiler - sorry). Nebudu asi přesný, ale takhle nějak to příslušníci VB okomentují: "V republice se nachazejí v současné době tři vozy značky Nissan typ XY. Jeden je v Ostravě, druhý v Praze a třetí v Piešťanech..." To se to tenkrát hledali ty zloduchové... :-))))) ()

spawnxp odpad!

všechny recenze uživatele

Nu, co k tomu říct... utkvěla mi akorát černovlasá pološtětka z baru a úděsnej "vexláckej" soundtrack. Fuj... ()

rentier 

všechny recenze uživatele

Nic kdovíjak úžasného, ale koukat se na to dalo. A nasazení složek VB ve stylu 007 včetně počítačové techniky budilo úsměv. Dnes už je vše jinak. Komentářů je tady poskrovnu, ale ono se ani nic víc napsat nedá. ()

cing-ti 

všechny recenze uživatele

Zkoukl jsem to náhodou a i když je to místy trochu naivní tak mě to pobavilo. Těch špionážních kousků zas tolik není tak to přišlo k chuti. Pro mě neokoukaní herci až na pár výjimek a zajímavá hudba i kamera v některých případech. Překvapil dabing Bořivoje Navrátila do slovenštiny a přítomnost Slávka Jandáka :-D Příjemné zpestření v podobě Magdy Šputové na kterou se opravdu dá koukat. Co mě potěšilo méně je kvalita obrazu u tohoto kousku, není to přitom tak staré. ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

Nebejt těch imperialistickejch hrdlořezů, kteří se ve svých bourácích a s nekalými úmysly infiltrovali do socialistického Československa, aby tu prováděli své imperialisticko -teroristické rejdy,  zely by dálnice prázdnotou. Ten, kdo k tomu poskládal hudbu, by zasloužil do koulí. ()

milos.bradik odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza. Nesmyslně se chovající teroristé, nebo co to mělo být, kteří po vraždě ujíždí jako zběsilí, kdyby jeli normálně, tak naše slavná VB ani ve spolupráci s StB neodhalí ani ťuk. Proč ti dva francouzští "turisté" sledovali toho Němce jak vykopává ten nacistický poklad? Vždyť tam byli naprosto zbyteční a neměli žádnou úlohu. Podobných nesmyslů je v tom filmu plno. Prostě ideologie, zlí západní teroristé a vševidící hodná StB. Toto opravdu nemusím. ()

Reklama

Reklama