Reklama

Reklama

Epizody(5)

Internát nemocnice Johna Carpendara blízko Londýna je poklidné místo, v němž po léta vládne pořádek a harmonie. Vše se změní, když ve Slavičím domě, staré části internátu, dojde k záhadným vraždám dvou mladých ošetřovatelek. V nemocnici je shodou okolností přítomný inspektor Scotland Yardu Adam Dalgliesh, známý svým bystrým úsudkem. Dalgliesh, jenž nemá ve zvyku dávat vrahovi příliš mnoho času, se ihned pustí do intenzivního vyšetřování. Pomocníkem je mu ambiciózní detektiv Massingham, který náročnou práci odlehčuje mírným rebelantstvím a humorem. Z výslechů a pozůstalých věcí po dívkách vyvstává pozvolna vyvstává příběh, který sahá za stěny nemocnice a daleko do minulosti. Utajené lásky, žárlivost a intriky uzavřené komunity, poskytují dostatek motivů pro spáchání dalších zločinů. Při jejich odhalování se v ohrožení života ocitne i Dalgliesh. Někdo je evidentně schopný zabíjet jenom proto, aby nebylo prozrazeno tajemství. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra......ani chvílemi až protivné manipulování s postavami (např. půlnoční nezávazná návštěva skleníku nesympatickou sestřičkou, nesmyslné tajení informací apod.) ji nedokáže dehonestovat. Mimochodem sestra Fellonová byla pro mě snad jedinou trochu atraktivnější postavou všech Dalglieshovek. Znělka opět dokonalá a ten název originálu: SHROUD FOR A NIGHTINGALE....... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Forma spracovania je totožná s prvou mini sériou. Najprv sa divák zoznamuje s postavami, potom príde na vraždu a následne sa na scéne objaví vrchný inšpektor Dalgliesh, aby upratal ten “bordel”. Ako inak, opätovne dostáva priestor ľudská povaha či charakter s tým spojený. Najsilnejšou stránkou je samozrejme príbeh, čiže divák do posledného okamihu nepozná identitu vraha. Zo “Záhady Slavičího domu” mám dobrý dojem, no musím sa priznať, že prvotný seriál “Smrt soudního znalce” sa mi pozdával viac .. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Další zločin spáchaný v uzavřeném okruhu lidí, tentokrát v nemocnici mezi zdravotními sestrami, které skoro všechny vypadají a chovají se tak, jako kdyby v minulosti asistovaly Mengelemu. Jestli něco PDJ opravdu uměla, tak to bylo skvělé vykreslení lidských povahových vlastností, slabostí i silných stránek, což se v tomto příběhu opět potvrdilo a adaptace knihy je zvládnuta vynikajícím způsobem. ()

poppy75 

všechny recenze uživatele

ako,dost naserie,ked vam v uvodnej epizode ,,nenapadne" prezradia,kam sa pozerat,ked hladate vraha...zboznujem internaty a vyzor anglickych sestier,takze som sa vytesovala,hoci kvalita dabingu bola priserna...dalgliesh bol svojim spravanim sa dost odpudivy,majster namysleny zo scotland yardu...par momentikov bolo nevyjasnenych,takze trochu sklamanie...ale klasika ako vysita...a tie tvare... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Téměř hororová atmosféra ponurého Slavičího domu, nevzhledné a nesympatické vrchní sestry, každá z postav si schovává nějakého svého kostlivce ve skříni a žádná neujde ozvěnám své minulosti. Tentokrát má větší prostor i inspektor Massingham, jehož impulzivní povaha příjemně kontrastuje Dalglieshovo gentlemanství. Závěr alá antické drama je naprosto strhující. 100%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mrtvá sestra má nad postelí plakáty od Alfonse Muchy. (a-ja)

Reklama

Reklama