Reklama

Reklama

Chov husí v Libuši u Prahy

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Rakousko-Uhersko, 1911, 4 min

Režie:

Karel Degl

Kamera:

Karel Degl

VOD (1)

Obsahy(1)

Záběry z chovu hus v prosperující drůbeží farmě, která byla základem Libušského drůbežářského podniku (firma zanikla r. 2007). (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Radko 

všechny recenze uživatele

Starosvetský dokument o husej farme. Má spád, miestami aj vtipný nadhľad. Procedúra podrezávania husí, odkvapkánia ich krvi do zaváracích skleníc je naproti tomu odporná. Záverečné spokojné debužírovanie fúzatého tučniaka na pečenej husi, ktorému v pozadí kráča žena (slúžka) s dieťaťom v náručí zase vypovedá z dnešného pohľadu o nemeniacich sa zvyklostiach a patriarchálnom pohľade na rodinu. Žena obriaďuje domácnosť a stará sa o jedlo, aby sa zarábajúci mužíček dosýtosti napapkal, zapil pivíčkami a potom si schrupol. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny milovníky hus (především těch dozlatova upečených) a zároveň velmi názorná ukázka přírodního koloběhu... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

A jak to vypadlo na husí farmě se dovíme zde... sice přímo nedělám nějakou historii stravování nebo hospodářství, ale tohle musí být neocenitelný pramen. A taky to byla doba, kdy husy byly opravdu poctivě vypasené a ne jako dneska. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Svižný portrét kdysi velmi známé husí farmy. Je patrné, že tenkrát vypadalo hospodářství trochu jinak. Obrovská husí farma, spousta zaměstnanců, pouze manuální činnost a klidný venkov. Občas malinko kruté, mám na mysli podřezávání krků, ale jinak zajímavý kousek. [60%] ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejraněnějších českých filmů (dokumentů), který byl natočen již v roce 1911. V jednoduchém zpracování snímek popisuje, jak se chovali husy. Od krmení, koupání, jejich zabíjení, zpracovávání, až po prodej a samotnou konzumaci. Některé momenty v dnešní době vypadají hodně úsměvně, jiné jsou zase docela poučné. Ve výsledku ale zajímavý a zároveň vtipný pohled na chov husí. ()

Stanlynka 

všechny recenze uživatele

Asi nejznámější dokumentární dílo společnosti Kinofa. Má své důležité místečko v českém němém filmu. Krásně zpracované pro představu jak to na drůbeží farmě chodilo před 100 lety. ()

Reklama

Reklama