Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 2

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (990)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Som velky "fanusik predatorizmu" (jedneho mam aj nakresleneho na ramene)...mozno aj preto som k vacsine predatorovskych filmov dost prisny...mam pocit, akoby sa tieto filmy stale dostavali do ruk nejakych amaterskych zacinajucich tvorcov a vacsina filmov s Predatorom posobi skor ako nejake Fan movies...tak tomu je aj tu...v style, uz doslova otravnej Girl power fashion, tu mame emancipovanu indiansku teenagerku proti , asi tiez mladickemu a neskusenemu, az diletantsky hlupuckemu Predatorovi...sceneria fajn, ani gore nechyba, ale je to cele robene doslova v style celej, detsko orientovanej Disney filozofie... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

odpoledne jsem strávil tím, že překlikávám mezi třema a čtyřma hvězdama. Čtyřma za návrat ke kořenům a ekonomické vyprávění, kde je každá předložená informace zužitkovaná. A třeba za to, jak z toho nakonec nic nevyplyne, predátor skočí na naprosto banální past a hrdince se potvrdí všechny její původní domněnky, které jako by předchozích 90 minut chtělo podrobit zkoušce... Taky, a to jsem nevěřil že napíšu, by to prostě potřebovalo víc krve. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nejenže jde po dlouhé době o zdařilý predátoří biják, ale ještě k tomu o historicky první celovečerní film dostupný současně v angličtině a jazyce Komančů (v komančtině zní název Ku̵htaamia - doslova "rituál přechodu"). Z čehož plyne i malé doporučení: pokud budete mít jen trochu možnost, zvolte druhou variantu. Komančtina - ač pouze ve formě synchronního dabingu - přidává příběhu jinak chybějící vrstvu autentičnosti (domorodé jazyky například nikdy nereferují o mimolidských tvorech jako o "tom" či "věci", což v angličtině vyloženě tahá za uši) a navíc krásně zní. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jestli krvácí dá se i zabít! Ok režisér Trachtenberg je evidentně fanda jedničky a odkazů na ni se tu najde kolik si kdo přeje jenom Get on the chopper! se tu z pochopitelných důvodů neobjevilo. Každopádně někdy to funguje víc někdy míň, ale narozdíl od některých mých oblíbenců nemůžu mluvit o nějakým vyloženým průseru. Po totálně přestřelený Evoluci která mě, ale taky nijak vyloženě neurazila je tu spíš komornější verze vracející se více ke kořenům a asi jo napíšu to i když tím leckoho pohorším, ale asi nejlepší pokračování od nedostižného originálu který, ale taky pro mě nebude nikdy žádný kult a v tom se asi odráží i můj přístup k tomuhle univerzu. Tak jako tak zasadit Predátora do téhle doby a prostředí není úplně špatnej nápad a když si odmyslím pár historických nesmyslů tak je to solidní survival s pravda možná lehce zmateným Predátorem který i přes hi tech výbavičku úplně nepřipomíná toho neohroženýho zabijáka, ale vem to čert. Do hlavní hrdinky jsem se nezamiloval, ale ani mi vyloženě nevadila, takže zůstanu neutrální a střelím 60% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dan Trachtenberg mi udělal podobnou radost jako u Ulice Cloverfield 10. Predátor: Kořist je sebevědomě natočený dobrodružný horor, který se nebojí jít vlastní cestou a zároveň si dovolím tvrdit, že fandy Predátora potěší víc než cokoliv, co přišlo po druhém filmu. A podobně jako u Cloverfield trailery dost klamou tělem a film má nakonec trošku jinou atmosféru a jiné tempo, než byste mohli čekat. Přesto mě možná víc bavila první půlka, kde se nikam nespěchá a prostředí Komančů je neokoukané a dost atraktivní. A i když tu není Arnold, tihle drsňáci z amerických plání taky nejsou žádné měkoty. Hlavní hrdince se navíc palce drží velmi snadno. Největší radost mi však udělalo to, jak Trachtenberg zachází v první polovině se samotným Predátorem. Ten tu dostává nečekaně hodně prostoru a poprvé ho pořádně uvidíme jako lovce. Mimochodem opravdu hodně nelítostného a krutého. Nový Predátor nepřepíše dějiny žánru ani značky, ale je to dobře natočená a především chytře pojatá podívaná. V to první jsme doufali, to druhé jsem já osobně nečekal a o to větší z toho mám radost. Povedlo se to. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu zazněl známý „Wilhelm scream“, a to když Predátor přehodil komančského bojovníka přes velký kmen. (Puxina)
  • Hlava/maska Predátora vážila necelých 6 kg. Dane DiLiegro proto cvičil/posiloval svůj krk 2 měsíce ve společnosti Iron Neck. (Wrangel)
  • Predátor: Kořist se stal ihned po uvedení na streamovací platformu Hulu nejsledovanějším filmem v historii této platformy. (HellFire)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama