Reklama

Reklama

Sue Thomas: Agentka FBI

(seriál)
  • Kanada Sue Thomas: F.B.Eye (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Kanada / USA, (2002–2005), 41 h 36 min (Minutáž: 43–88 min)

Kamera:

Yuri Yakubiw

Hrají:

Deanne Bray, Yannick Bisson, Rick Peters, Ted Atherton, Enuka Okuma, Polly Shannon, Kathy Maloney, Amy Price-Francis, Andrew Jackson, Roman Podhora (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Sue Thomas je od malička hluchá. Přesto (a právě proto) se stala agentkou FBI. Při plnění náročných úkolů jí kromě lidských kolegů pomáhá dlouhosrstý retrívr Levi [Lívaj]. (oficiální text distributora)

Recenze (95)

Košoun 

všechny recenze uživatele

Moji rodiče z nějakého nepochopitelného důvodu tento seriál sledovali. Když jsem se náhodou vyskytl doma a ještě větší náhodou v obýváku u TV, tak jsem se nestačil divit nad tou do nebe volající stupiditou. Pitomé případy, nesympatičtější herci a hlavně naprostá nelogičnost hlavní postavy - prostě neuvěříte, že je hluchá. Mohl bych vyjmenovat tisíc důvodů, ten nejtristnější je, že normálně mluví... A k tomu teda ještě ten český dabing, raději nemluvit. Aktuálních 47% procent mi přijde opravdu ještě hodně pochvalných. (BTW - ta znělka a vizuál s přeškrtnutým "I" přepsaným na "Eye" je echt hnusnej.) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Po třech sériích a dost rychlé frekvenci dílů si nejde nepovšimnout několika míst, kde to Sue drhne. 1) Bohužel je Sue absolutně poplatná době, ve které vznikla. 99 % teroristů je tedy muslimů a všichni jsou i tím nejnemožnějším způsobem napojeni na Al-Kajdu. A podvratně útočí všemi dostupnými způsoby od Jestexu (že agent FBI ví, co jsou Jeseníky a kde je ČR, je pomalu na nějakou cenu) přes jedy až po stará dobrá letadla. 2) Sue je místy až otravně věřící a závěrečné moralitky o Bohu a jeho vedení se zajídají extrémně rychlým způsobem. 3) Ve třetí sérii se scénáristi utrhli z řetězu a Sue se stala (skoro)obětí 2 únosů a sériového vraha. S tím, že se místo k zemi vrhne k postřelenému Jackovi si koleduje o titul "místo mozku-kulek hrstku". Z FBI by ji z tím přístupem vykopli asi po týdnu. 4) Sueino srdce je obrovské a důvěra nezměřitelná. Také má naprosto neomylný instinkt komu a kdy věřit a samozřejmě má vždycky pravdu. A nakonec 5) To jak kolem sebe s Jackem tři série přešlapují a po polibku či jakémkoli sblížení zase sklouznou k onomu "přátelskému" módu by mi žíly netrhalo. Co mi je trhá je to, že v posledním(!) díle, kdy jsem konečně čekala fakt pořádný polibek a přiznání citů, se nestalo ale vůbec, vůbec nic! Scénáristi se u toho museli počůrávat smíchy, když si představili kyselé ksichty fanynek (a tedy i můj). Za tohle NEdík. //Oblíbená postava: Levi (vážně, ten pejsek je jediná postava, která vám nikdy neleze na nervy) a Myles Leeland III (za to, že si z něj stále dělají srandu, ale taky za jeho krásně naduté ego a hlavně inteligentní suché hlášky). ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

2 hvězdy za 1. díl, který by se dal pouštět široké veřejnosti jako instruktážní pořad o neslyšících a jejich asistenčních psech a kompenzačních pomůckách - odezírání fakt není prdel (zkuste si jen tak podle zraku rozlišit vyslovení např. hlásek H a G:-)... Ale vzhledem k tomu, že v záhlaví tohoto seriálu je krimi/ drama a ne "úvod do surdopedie", tak to nesplňuje ani omylem - díly, kdy už byli agenti "v akci" mi přišly děsně šitózní... takže bohužel. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příjemná detektivka na všední odpoledne na Nově. Sue je docela sympaťačka a fandí se jí snadno, když se k tomu navíc připočte její handicap, tak není co řešit. Nakouknutí do světa neslyšících je takové nenásilné. Případy nejsou sice nic extra, ale řešení je díky znakovce o něco zajímavější. Navíc herečka je mi sympatická i za jiné role (Heroes). Americká detektivní produkce umí být i o dost horší.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný seriál na který se dá koukat, ale velmi často mi přijde přehnané, kdy hlavní hluchá hrdinka vše odečte z úst. Vše vyřeší atd. Nechci tento seriál moc kritizovat, tým a herecké obsazení je na tom dobře, ale žádný velký zázrak to rozhodně není. Dá se na to občas dívat, ale sledovat to pravidelně nejde. 40% = ** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Představitelka hlavní role Deanne Bray je stejně jako její postava, inspirována skutečnou detektivkou, od narození neslyšící. (korbitch22)

Reklama

Reklama