Reklama

Reklama

Drsňák Chopper

Trailer

Obsahy(1)

Neuvěřitelný, ale skutečný příběh Marka Choppera Reada, nejznámějšího zločince Austrálie, podle bestselleru, který napsal on sám! Chtěl být slavný a ve vězení si začal lhaním budovat kult největšího drsňáka. Neváhal si dokonce dát uříznout obě uši! Jeho pověst v zločineckém světě rostla, ale když ho propustili, přestal rozeznávat skutečnost od svých představ. Když za vraždu opět skončil ve vězení, napsal hodně přehnaný příběh o své zločinecké kariéře a dosáhl svého - stal se slavným. Ale co je krvavá pravda a co jen směšný výmysl? Chopper je živým důkazem toho, že pravda je někdy mnohem podivnější než fikce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Byl jsem natěšený na australáckou vězeňskou drsárnu o vyšinutým psychopatickým magorovi, ale onen drsňák Chopper na mě (hlavně v druhý půli) působil spíš jako kašpar, tlučhuba a břídil okresního formátu, ne jako "nejznámější zločinec Austrálie". Nezaujala mě ani vizuální stránka filmu ani jeho atmosféra, působil spíš jako levný produkt nějaké regionální televizní stanice. Každopádně ale Bana zaválel, hlavně ve scénách z lapáku, ta třetí jde jen a pouze jemu. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Postava typického sociopata, v němž se tupost zajímavě prolíná s vychcaností...tedy s určitým způsobem chytrosti. Místy je to nepřehledné, místy nepřehledné záměrně....po celou dobu ale slabiny filmu zamlžuje a silné stránky zdůrazńuje absolutně mazácká(ve své první roli) kreace Erica Bany. Ten by zasloužil hvězd pět. 60% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

S tím "Nejznámější zločinec Austrálie" v obsahu bych byl trochu opatrnější, ale asi si svoje jméno trochu udělal. Nevím, ale působí to na mě, jak kdyby pro Australany byl spíš jak nějakej hrdina borec a ne pošahanej kriminálník. Mě teda ale zase až tak nezaujal a film se mi vesměs nelíbil. Bylo to natočené tak divně a zdá se mi, že časově to dost skáče a já se neorientuju. A třeba scéna, kdy ho ve vězení bodají a on dělá jakoby nic, to byla pěkná blbost. Eric Bana teda úplně jinak, než jak ho znám. Jo a českému dabingu se pokud možno vyhněte, je to strašné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Never let the truth get in the way of a good yarn.” Ať už byla míra přikrášlení jakákoliv, asi se shodneme na tom, že Chopper Read je asociální, nevyzpytatelný magor, režisér Dominik má před sebou světlou budoucnost, Bana je borec a sláva je jen polní tráva (viz. úplný závěr). Obědvat ve vězeňské kantýně u jednoho stolu s Chopperem a Hardyho Bronsonem, snažím se předstírat, že jsem jídelní tácek nebo solnička.. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Filmový debut Erica Bany. To je teda mazec! Šílená role a neskutečně skvěle podaná. Stejně tak je šílené, jak takový zjev dokáže pobláznit davy a stát se autorem bestselleru. Film naštěstí není dlouhý a pravou podstatu odhalí až v závěru. Být ty hypotetické scény hned od začátku, nevydržel bych ho sledovat. Takhle závěr ukáže, že pravda bude asi kdo ví kde, a že u tohohle chlapa nebude tak podstatná. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen podle autobiografické knihy "Copper Read" Marka Brandona. (Terva)
  • Film získal v roce 2000 od Australského filmového institutu tři ceny, a to za nejlepší režii (Andrew Dominik), nejlepší herecký výkon v hlavní roli (Eric Bana) a za nejlepšího herce ve vedlejší roli (Simon Lyndon). (Terva)
  • Na francouzském festivalu Cognac du Film Policier získal v roce 2001 režisér Andrew Dominik Cenu kritiků a Cenu Grand Prix. (Terva)

Reklama

Reklama