Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři herečky vyjedou na turné s divadelním představením na téma ženy a válka a nacházejí paralely mezi svým osobním životem a děním na jevišti. (Netflix)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Mohli bychom udělat představení jenom pro ženy.“ No, tohle je taky vyloženě čistokrevný ženský snímek. Film natočila žena, prakticky všechny výraznější postavy jsou tu ženské (muži se objevují jen jako doplňující figurky nebo muži jako celek v rámci tématu vztahu mužů a žen), řeší se tu výhradně ženské záležitosti, ženské otázky... a obávám se, že i určen je výhradně pro ženy. Úpřimně neumím si představit mužského diváka, který by mohl být z něj nadšen, leda tak skutečně zapálený feminista. Aby bylo jasno, vůbec nemám nic proti emancipaci žen (naopak), ani proti feminismu (pokud nejde vyloženě o jeho extremistickou podobu, ač ani tady se to občas neobešlo bez těch vyhrocených názorů typu „všichni ti nejhorší lidé světa jako Hitler či Stalin byli přeci muži“). Jen mě tento silně umělecký feministický snímek, místy skoro až dokumentárně pojatý, jako mladého muže nedokázal po obsahové stránce nijak výrazně oslovit. Formálně ano, jako videoklip s velmi pěknou černobílou kameru bych to mohl ohodnotit i výše, kdyby netrval tak dlouho. Nejvíc zde oceňuji řadu uměleckých nápadů, které zvláště v druhé polovině pro mě film příjemně zpestřily a dokonce nejednou mi přišly i vtipné, ať už šlo o zástup houkajících prázdných aut u feministického projevu, zařizování bytu v ateliéru začínající donáškou žen ve velkých kufrech nebo i malé závěrečné představení dvou mužů pro pasažérky před odjezdem ženského vlaku... bylo jich určitě víc a našlo se i pár scén, které mě zaujaly i po obsahové stránce. Ačkoliv ty se ocitly ve výrazné menšině, taky dokázaly udržet moje hodnocení alespoň na těch 3 hvězdičkách. [55%] ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Klubová záležitost konce šedesátých let 20. stol, film pro trpělivé diváky. Všěchny oblíbené Bergmanovy herečky (a tím podobnost se slavným švédským filmovým tvůrcem zdaleka nekončí. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserka Mai Zetterling a kotkodakanie hlavnych hereciek- o tom je film. Preto sa nikdy nevyhybam chlapcensky kamaratstavm   : 5 % ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama