Reklama

Reklama

Paměti vraha: Případ Nilsen

  • Velká Británie Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes (více)
Velká Británie, 2021, 84 min

Režie:

Michael Harte

Hudba:

Andrew Skeet
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Sériový vrah Dennis Nilsen vypráví na děsivých nahrávkách z vězení o svém životě a otřesných zločinech, které spáchal. (Netflix)

Recenze (15)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Osobne som očakával lepšie spracovaný projekt, teda minimálne emotívnejší. Nuž ale, ruka v ruke ide emócia s dostupným materiálom, ktorý v tomto prípade akoby chýbal a asi preto, je tento dokument vyskladaný prevažne z monológov "kadekoho". Škoda .. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Kdyby celý příběh odvyprávěl pouze Dennis, asi by to bylo mnohem mnohem lepší a perverznější a bizarnější, nicméně i takhle se to povedlo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol výborný a veľmi ma zaujal, ale ako sa väčšina zhodla, ten zvyšok je uťahaný, príliš ukecaný až nudný. Ale je zaujímavé dozvedieť sa o existencii takýchto indivíduí. No na to, že ten človek pozabíjal 15 či koľko ľudí to mohlo byť natočené aj pútavejšie. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám celkem rád tyhle true crime dokumenty a Netflix je umí,nicméně tady se to tak úplně nepovedlo.Případ je sice bizraně-divně-nechutně-zajímavý,ale dokument toho prakticky nijak nevyužívá a výsledek je tak standardní jednohubka,která nijak zvlášť neosloví a do paměti se nevryje.A to je vzhledem k síle případu docela škoda...60% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Nechcem zľahčovať vážnosť toho čo sledujeme, ale spracovanie je rutinérske Hlavne keď máte podobných dokumentov napozeraných viac. Celkom sa to aj vlečie a až tak nestrhne. Áno, opäť máme silnú tému a autentické nahrávky sú vždy zaujímavé, takže pozrieť sa stále oplatí, len to nie je až taká extra trieda. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dennis Nilsen byl anglický vrah co zabíjel tuláky, bezdomovce a homosexuály. Přiznal se k 15 vraždám ačkoliv se oficiálně uvádí, že jich bylo pouze 12. Byl odsouzen na doživotí a zemřel v roce 2018 (to tam mimochodem ani neřeknou)   https://cs.wikipedia.org/wiki/Dennis_Nilsen.  Dokument se věnuje jeho výpovědím a ukazuje dobu kdy měl jít k soudu problém je v tom že těch slavných pamětem se to věnuje tak 20 minut a většina jich Vám stejně nic nedá (vůbec mě třeba nezajímá, že si vyhulil marihuanovou cigaretu). Pokud to porovnáte s dokumenty s jinými vrahy tak je to těžká slabota a jediný důvod proč to vzniklo bylo asi to, že tehdy v Anglii vraždil homosexuály a nikomu nechyběly 40 procent z těch dokumentů na Netflixu zatím nejslabší. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Výborně udělaný. Originální, výrazně artová forma, dokonale promyšlená práce se zvukem i s obrazem. Zvuk se mi postaral o pár lekaček, ze kterých mi nebylo úplně dobře. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabo spracovaný dokument od Netlixu na ktorý som sa veľmi tešil. Žiaľ vlečúce sa pomalé tempo a dlhodobé monológy vás isto ale pomaly uspia. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Obecně si myslím, že Netflix tyhle true crime projekty moc dobře umí, v tomto případě však trochu šlápl vedle. Nedá se říct, že by se zvolil špatný námět, neboť zvolený případ Dennise Nilsena je poměrně zajímavý, nicméně dané zpracování je krajně neuspokojivé, dokonce až nudné. Netýká se to povedeného začátku, který mě bavil z celého filmu asi nejvíc. Podle popisu jsem čekal děsivou, nervy drásající výpověď lidského monstra, ve filmu však převládají nezáživné výpovědi různých zainteresovaných osob, což mě osobně vůbec nebavilo, nudilo a díky tomu mi stopáž přišla jako věčnost. Poutavost se postupem času snižovala čím dál tím víc, na závěr jsem byl vlastně rád, že už je konec. Tento dokument doporučuji maximálně večer na uspání, jinak z něj budete patrně zklamáni. 4/10. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Míň než průměrně vyroben dokument o nijak zajímavém vrahovi. Chudák, který škrtí jak srab další buzeranty. Sám sebe přesvědčuje o tom, jak je významný, ale je to děsně nudné až strojené. Fízlům se vlastně vydá sám. Trapas. ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

LGBTI komunita by si měla dát tuhle personu jako maskota. A že se tenkrát nikdo neozval? Práva se musí bránit přece. Vidíte a tahle humanistická Anglie bude kázat něco o snášenlivosti. Je to zajisté výsledek extrémní diskriminace. Nějaký žurnalista si ještě dovolí říct: ,,My jsme mu to dovolili" Jasně, všichni za to můžou, každý z vás se na tom podílel, včetně Welšanů. Když už místo toho vyhazování peněz na psychologii  a podobných pseudověd budou sypat prachy na skutečnou vědu aby se zkoumal jejich mozek? Problém je v tom že, nikdo jejich mozek nezkoumá a žádné nepodložené tlachy od nějakého psychologa nic nedokazují protože ty jejich tvrzení nemohou ničím dokázat.  A ty jeho nahrávky, to je další lidový vypravěč. Zbytečné mnoho prostoru pro jeho povídačky, klidně to mohlo být o půl hodiny kratší. Takhle se dá zpříjemnit večer!!! ()

Reklama

Reklama