Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novela „Black Beauty“ od Anny Sewell patří již od prvního vydání knihy v roce 1877 celosvětově mezi nejoblíbenější příběhy se zvířecí tématikou. Příběh je vyprávěn hlavní postavou, jedinečným černým hřebcem s bílou "hvězdou" na čele, kterého životní pouť zavede z idylické vesnické krajiny, plné potěšení, do ulic Londýna, dlážděných kočičími hlavami. Verze režisérky a autorky scénáře Caroline Thompson (Tajemná zahrada) patří bezesporu mezi nejvydařenější. Jistě si oblíbíte vzdorovitou kobylku Ginger, škodolibého poníka Merrylegse i galantního hřebce jménem Beauty, jehož velkorysé srdce mu pomáhá vycházet s ošetřovateli, ať jde o ty laskavé, jakým je bezesporu kočí Jerry Barker (David Thewlis), i ty hrubší, počínaje farmářem Greyem (Sean Bean) nebo mladým čeledínem Joe Greenem (Andrew Knott). (Magic Box)

(více)

Diskuze

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Tak ten český název hodně nedali. Krasavec Beauty....to si někdo dělá prdel :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Česká produkce plná kokotů mě nikdy nepřestane překvapovat :-D

Verka13

Verka13 (hodnocení, recenze)

Jako koňařka jsem našla ve filmu pár nesrovnalostí, například kolem čtvrté minuty je hříbě kobylka, nikoliv hřebeček a podobně.Ve filmu pak zazní věta ".. dlouhé nohy hnědky.." Přitom je to ryzka apod. Nicméně film velmi povedený, téměř odpovídal knižní předloze. A nejlepší výkon předvedl kůň, který hrál Beautyho, protože v některých scénách co musel prožít mi skoro bylo zle ( Od jízdy se sedlem bez podsedlové dečky, po nesnesitelné škubání udidlem v hubě, kopání ostruhami apod. Klobouk dolů před ním a před těmi, co trénovali koně do tohoto filmu, protože jejich výkony byly skvělé. A že je to těžké koně k něčemu přimět (třeba aby nesežral celý chleba:-)) Vím o čem mluvím.

Reklama

Reklama