Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Lima 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny velmi solidní thriller, který doplácí na tradiční bolístku hollywoodské produkce - nezvládnutý konec. Hlavní padouch prostě vždycky musí zemřít tou nejstrašnější, nejoriginálnější, nejmakabroznější a já nevím jakou ještě smrtí, jinak by to asi nešlo. Možná to někoho baví, mně to nudí. Ale co, Michael Douglas je pořád skvělý herec a taky potěší, vidět po dlouhé době zase Seana Beana. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $55,001,642Tržby Celosvetovo $100,020,092 ║ dosť slušne zvládnutý thriller, ktorý sa postupne vykresľuje, pretvára, prekvapuje, až na ten troška obohraný "klasický" záver kde všetci zlý padnú k zemi, má to napätie a dobre tu funguje aj herecké obsadenie /70%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Psychiater musí z duševne ťažko chorej pacientky v krátkom čase vydolovať informáciu X (inak mu kriminálnici zabijú ženu a dcérku), pričom kvôli tomu, že ona vie to, čo oni nevedia (ale chcú vedieť), strávila posledné roky v blázincoch, predstierajúc desať rôznych ochorení, kde jedine bola v bezpečí. Uff, dole klobúk – alebo si ťukať na čelo. Zručný režisér Gary Fleder (ZBERATEĽ BOZKOV) pôsobí dojmom, že do svojho filmu natrieskal všetko, čo sa mu na filmoch kedy páčilo, od Hitchcocka (McGuffin ako diamant o veľkosti nechta v hodnote desať miliónov dolárov, to je fakt niekde na úrovni žiaka 4.B.), cez ukážky jeho obľúbených filmov (SÁM DOMA, NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ) až po Barta Simpsona, Famke Janssenovú v nohavičkách pripútanú k posteli, strážkyňu zákona prenasledujúcu toho nepravého (UTEČENEC) a ja neviem, čo všetko ešte. Napriek smiešne prekombinovanému scenáru má NEPOVEDZ ANI SLOVO niečo do seba. Vrátane mysterióznej atmosféry, pôsobivej výpravy a hereckého obsadenia v čele s uveriteľným hajzlom Seanom Beanom (Boromir z PÁNA PRSTEŇOV), ležérne starnúcim Michaelom Douglasom (v sexuálnom type rolí, ktoré mu vždy išli výborne) a fakticky solídnou psychopatkou alias „natlakovanou bombou“ Brittany Murphyovou. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Závěr snímku se pasuje k ohranému klišé, ale špatný tenhle film vůbec není. Především jeho originální scénář a skvělá režie ho vytahuje ze šedi průměru. Navíc herecké výkony jsou opravdu na vysoké úrovni, především Bean a Douglas jsou skvělí. Trošku mě zklamal Oliver Platt - ne že by byl vyloženě špatný, to ne - ale je to komik, že? a když mu ještě distributor v dabingu přiřkne hlas Petra Rychlého, má pak člověk pocit, že jeho postavička je z úplně jiného filmu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Psychiatr Michaela Douglase má za úkol zjistit tajemné číslo od své pacientky, aby mu zločinci vrátili jeho unesenou dceru. Odhlédneme-li od faktu, že film obsahuje až příliš mnoho béčkových rekvizit (drahokam, hřbitov, honička v metru), jde o velmi napínavou podívanou. Bohužel nejspíše jen na jedno použití, neboť nedosahuje zcela kvalit např. Hry, Osudové přitažlivosti, nebo Základního instinktu. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FV-eFMgSOAw ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud mi někdo někdy unese někoho z mé rodiny, tak si vzpomenu, co mne v mládí naučili Vandal, Sekal, Švarcnberk či Stalion a udělám mu uzel na páteři. Jenže Dr. Conrad v mládí poctivě studoval a žádné bojové kousky z obrazovky neokoukal. Proto musí fikaně vytáhnout informaci z pacientky a věřit slovu padoucha, že nikomu se nic nestane, i když všichni viděli jeho tvář. Nicméně musím přiznat, že rozehráno to bylo velmi slušně, pak to kleslo do průměru a ten závěr, plný nostaligických smyčců a slzí v očích, to celkem solidně zabil. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller. Ano, taky si myslím, že role psychiatra Nathana Conrada byla napsána Douglasovi na tělo. Z dalších herců mě zaujala víc akorát Brittany Murphy. Inteligentní scénář a slušné tempo baví diváka až do konce; bohužel docela slabého a klišovitého. Nebýt toho závěru, možná bych hodnotil i plným počtem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Psychiatr Douglas vytáhne dceru ze spárů únosců, i kdyby se lékařské tajemství věšelo! Soubor žánrové běžné praxe a pravidelných postupů, co trošku připomene Howardův Ransom a kterému ke konci začnou ve velkém zmírat mozkové buňky (ještěže jsme na hřbitově). Ta nejistota... pošlou zase nebohého Seana Beana šest stop pod zem? Neptejme se jestli, ale jak a já trochu vyspoileruju, že to bude ve zrychleném řízení.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Thriller s veľmi veľkým potenciálom drámy, a Brittany Murphy určite nebola tá, ktorá by to herecky nezvládala. Napätie, pointa, všetko šlapalo, len škoda, že nie vo vyšších otáčkach. 70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neřikej ani Slovo je brilantní thriller. Největší klady jsou bezesporu skvělé herecké výkony všech hlavních. Douglas, Murphy, Bean. Rychlé tempo, výtečná atmosféra - různé prostřihy, zpomalovačky, flashbacky, prostě výtečné. Škoda jen za ten konec. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Sean Bean v roli padoucha. Zemře-li postava Seana Beana, hraje-li padoucha? A proč jde Sean Bean po krku pubertální holčičky? Proč mu jde o nějaká čísla a hraje v tom roli Sazka - Sportka? Závěr mi nepřipadal klišovitý. Mně se smrt krutá a strašlivá, navíc symbolická ve vztahu k padouchovi a tomu, jak zabil oběť od jejíhož skonu se odvíjí trauma její (oběti, byť to byl otec) dcery,  líbila moc. Jen u toho pohřbeno skončilo to, oč padouchovi šlo, což je škoda, kdyby ne jiná, tak materiální. Přičemž měl-li onen zavražděný otec lup padouchů, nebyl sám tak trochu hajzl? Uniklo mi, jak k tomu přišel. Úplný zavěr je utopie. Zamotáte-li se do situace, kde je několik mrtvych, postřelený policista, sám jste zraněný, únosce vyšetřované osoby a zloděj (navzdory okolnostem, že zkrátka musel přeci jen Douglas ten člun ukradl),  policie vás začne okamžitě vyslýchat a ne, že by vám dala čaj a doprovod k cestě domů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V Den díkůvzdání a v příjemně mrazivém oparu (značný podíl spadá pod práci dobře známého jména kameramana – Amir Mokri) se tenhle thriller nese slušných čtyřicet minut, kdy tu máme vyhledávaného psychiatra s výjimečně dobře fungující rodinou, slušně nevyrovnanou pacientku (111 stehů to stálo mladíka, když si s ní chtěl zahrávat) a bandu kriminálníků, kteří hlavnímu hrdinovi nemile znepříjemní slavnostní krájení krocana. Vzápětí se dostáváme stále více pod pokličku plánů hladových darebáků, dotyčný psychiatr má za úkol dostat ze schizofrenní pacientky jakési šestimístné číslo, jinak bude ublíženo jeho dceři. Ano, ta je unesena přímo ze své postele (!), zatímco si její rodiče užívají ve vedlejší místnosti. Následuje několik okamžiků, které spoléhají na to, že konzumní divák spolkne už prakticky cokoliv. Praktiky Douglasova psychiatra jsou okatě jednoduché, nepodložené ničím uvěřitelným, pátrání ambiciózní detektivky je místy k smíchu a malá dcerka se pomalu sbližuje s vnímajícím únoscem. Navíc boss kriminálníků (ač ho hraje Sean Bean) postrádá patřičnou slizkost a rafinovanost. Ač má snímek slušné tempo, vizuální potenciál a řadu příjemných okamžiků, nemá dobrý scénář. Má dobrý námět, ale místy dost nevyužitý. Atmosféra se brzy vytratí, palce pomalu povolíme, jelikož moc dobře díky zbytečným klišé víme, kam to celé spěje. A ani snaživý Gary Fleder nebo stárnoucí Michael Douglas toho příliš nezachrání. Ale zase aby to nevyznělo negativně, spokojený jsem byl, místy vlastně hodně. Psychopatická Brittany Murphy navíc prokázala slušivý talent, škoda, že ho v následujících letech (Líbánky) neprodala v lepší orientaci mezi nabízenými rolemi. Hodně slušné tři hvězdy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas, Sean Bean, Brittany Murphy, Famke Janssen, Oliver Platt, Lance Reddick - taková jména a přitom tak průměrný film, jak jen to je možné? Totiž, filmů na téma "někdo tě sleduje, unese ti někoho, koho máš rád (v tomto případě dceru) a máš časový limit, abys ji zachránil" je dost a já je mám rád, protože většinou jsou svižné a něco se v nich děje. Bohužel, Don't Say a Word k nim nepatří, tempo má pomalejší a zvraty člověk (většinou) odhadne. Výkony všech hlavních hvězd jsou dostačující, stejně jako film samotný, ale možná v tom je ten problém… ve světě, kde existuje tolik jiných filmů na toto téma (Cellular či v podobném stylu i Taken) proč bych se měl spokojit s "dostačujícím" filmem? 60 %. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Poměrně průměrný thriller se standartním Michaelem Douglasem v hlavní roli a výtečnou Brittany Murphy. Když už za nic, tak alespoň za závěr si tento film 3* zaslouží. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Naprosto rutinní film, hollywoodská pásová výroba bez špetky jakékoliv invence, co je ale velmi zručně natočena a dokáže solidně zabavit. Jak se k takovému filmu pak postavit? Snad jen podívat se a zapomenout... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom sám v kině v době premiéry, a tenkrát mi to tak hloupé nepřišlo... až na ten konec, ten je moc, moc slabý. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Casting je výborný. Jak Douglas, tak Bean se pro podobné role snad narodili. Bohužel thriller nezvládne svou zpočátku slušně budovanou zápletku a s blížícím se koncem kupí jednu chybu za druhou. Nicméně podobné filmy to mají těžké hlavně v tom, že jsou prakticky na jedno podívání. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mohu jen zopakovat, co už tady x-krát zaznělo: zajímavý thriller s poměrně netradiční zápletkou, temnou atmosférou, výbornými hereckými výkony a zmršeným klišé závěrem. I přes ten nepovedený konec se jedná o nadprůměrný film pro příznivce napětí. 75% ()

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama