Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tenhle napínavý kousek má několik předností, atmosféra je hutná a diváka udržuje v napětí, herecký ansámbl parádní, pánové Michael Douglas a Sean Bean to rozehráli fantasticky, dámy jsou krásné a obě dívky - Brittany Murphyová a Skye McCole Bartusiaková - úžasné a strhující.. Bohužel mi nesedlo posledních cca 20 minut, tedy ode mne slušné čtyři hvězdy.. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Neříkej ani slovo je přímočarý film, který se nesnaží diváka klamat nepředvídatelnými zápletkami. Film je pečlivě rozdělen na tři skupiny postav. Jedná se o osoby za a) vydírané b) vydírající c) na ty, které nedůvěřují ani jedné z předchozích skupin. Klasický příběh o výkupném a o únosu člena rodiny se kterým se můžeme setkat v každém filmu. Tento thriller se ve vysoké konkurenci podobných žánrových filmu prostě musí ztratit. Nepřekvapí ničím jiným než na výši směšným závěrem, který Michael Douglas tak trochu předpokládal. Ono nechat se pohřbít zaživa může být vizuálně pro diváka přitažlivé, ale jinak je to utažené až za uši. Náhoda je blbec. V Hollywoodu je to, ale vývozní artikl. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s tradičně dementními scénkami na konci. Zajímalo by mě, koho normálního by napadlo s pistolí u ucha hlavního padoucha pátrat, jak se vlastně jmenuje. Já teda, když už bych se dostala tak daleko, tak bych konverzačku rozhodně vynechala a rovnou bych střílela. Ale je to věc názoru. Každopádně mezi thrillery lehce nad průměrem. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vynikající psychiatr a milující otec Nathan Conrad (Michael Douglas) jednoho dne zjistí, že jeho osmiletá dcerka byla unesena. Skupina únosců ale nepožaduje peníze, jak je obvyklé, ale vyšetření jedné pacientky - mladé Elizabeth, která kdesi v zákoutích své pomatené mysli ukrývá číslo, kód k ukrytému pokladu. Ale Nathan zjišťuje, že Elizabeth toho skrývá daleko více, a může pomoci únosce odhalit a zachránit tak svou dcerku ... Já si nemůžu pomoct, mě se to líbilo. Vcelku originální zápletka s příjemnými herci - ať skvělým Douglasem nebo ještě lepším Seanem Beanem (ten záporáky umí brilantně), ale všechny do kapsy s přehledem strká "pomatená" Brittany Murphy. Jediný kdo mě trochu zklamal byl Oliver Platt, ale to bylo jen (pro něj) nevhodnou volbou žánru filmu a nedostatkem prostoru pro své herecké umění. A jak už tu někdo psal, hlavní záporák musí vždycky umřít tou nejdebilnější smrtí, jinak by to asi v Hollywoodu nepřežili (spoiler: a pohřbení zaživa určitě debilní je). I přes to všechno jde o nadprůměrný thriller, který si (i přes znalost rozuzlení) kdykoliv zopáknu.... ()

spriteboy 

všechny recenze uživatele

Pěkně vystupňované drama, do kterých se M. Douglas velmi hodí. Celkově se mi líbilo obsazení všech postav, takže rozhodně téměř dvou hodin strávených sledováním tohoto filmu nelituji. Brittany Murphy hrála traumatizovanou dceru zavražděného otce velmi přesvědčivě. Četl jsem různé názory (spíše negativní ohlasy), že se tvůrci předhání v tom, jak nejoriginálnějším způsobem zlikvidovat záporného hrdinu. Musím se s těmito názory ztotožnit - bylo to trochu přehnané, ale sladký happy-end mi ani nevadil. Dvěma slovy - příjemný film. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Hřbitov, na kterém se odehrává závěr filmu, byl postaven ve skladišti v Torontu. Filmaři nechali navozit čtyři tisíce tun zeminy a zasadili třicet osm stromů. [Zdroj: časopis Cinema 1/2002] (Locksley)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama