Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S Proziem vymažeme trápení, zničíme žárlivost, vymýtíme vztek. Že s nimi zmizí i jejich sestry - láska, radost, a eufórie - bereme jako spravedlivou oběť." Každé ráno se modlím k Zentivě, aby vymyslela další ze svých skvělých léků, díky kterým zemřu bez bolesti, radostněji a hlavně o dost dřív. Také si samozřejmě dávám Prozium před každým jídlem, střelbou a sexem, takže jsem na funkci klerika naprosto skvělým kandidátem. Kdybych to Prozium nebral, tak bych si dovolil napsat, že mě můj kolega John Preston svými kousky dost bavil, ale jako bezemoční člověk to rozhodně nenapíšu. Otec by se totiž určitě zlobil a klerikem bych se pak nestal, což nehodlám riskovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Christian Bale ako John Preston bezcitný klerik vedení len na zabíjanie rezistencie za bránami novodobého mesta vzniknutého pre dobro ľudstva. Ale nie všetko je také krásne ako by sa mohlo zdať, lebo žiť bez citov, emócii a s inými krutými pravidlámy zavedie ľudstvo len do vnútorného zahubenia svojej podstaty. Film má zakotvené hlboké vnútorné posolstvo, nie je to len akčný nárez ako by sa mohlo z počiatku zdať. V určitých rovinách by sa to mohlo porovnávať aj s Matrixom ale film ide svojou cestou a nesnaží sa nič kopírovať. Pre Balea je to zlomová úloha v kariére, od tohto počinu sa mu dostalo preniknúť aj do veľkých komerčných projektov ale popri stúpajúcej sláve vôbec nezanevrel aj na malé nízkorozpočtové filmy. ║Rozpočet$20milionovTržby USA $1,203,794Tržby Celosvetovo $5,359,645 ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kultovní status Equilibria mi popravdě poněkud zůstal záhadou, neboť svou béčkovost tenhle film nedokáže popřít ani chudou vizuální stránkou, která zejména v některých pasážích doslova smrdí laciným akčňákem, ani scénářem, který sice rozvíjí velice zajímavou totalitní orwellovsko-bradburyovskou zápletku, ale za cenu laciných zvratů a nepříliš přesvědčivých replik. Ani choreografická stránka Equilibira se nemůže rovnat brilanci Matrixu, futuristické bojové umění vypadá dobře pouze v některých momentech, občas vyhlíží jako přehnaně zrychlená hospodská fackovaná. Kurt Wimmer opravdu není žádný režisérský lumen a zaškrcený budget mu rozhodně nešel na ruku, takže jeho film působí nevyrovnaným dojmem, laciné momenty střídají vydařené, dobré obrazové kompozice střídají vyložené zmetky. Nejvíce se mi tak zamlouval Christina Bale v hlavní roli, který sice nijak neoslňuje, ale svou partituru hraje s přehledem (byť bez reevesovského charismatu). Celkově mi Equilibrium připadalo jako nadějná skica, kterou zazdily až příliš křiklavé béčkové pastelky. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Slušné skorobéčko s cool atmosférou, trochu tupým příběhem a mnoha velice emitivními scénami. Kdyby si tvůrci více vyhráli s koncem a nedávali tam ten "uřízlej ksicht", tak by šlo takřka o překvapení roku. Takhle je to "jen" celkem povedený akční film, který pobaví, ale v paměti příliš dlouho nezůstane. Ovšem Christian Bale předvádí výtečný výkon, možná nejlepší od svých dvanácti let, kdy hrál hlavní roli ve Spielbergově Říši slunce. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Grammaton Clerics (1.18) ,2. Encounter (1.48) ,3. Cleric Preston (0.45) ,4. Burned (2.09) ,5. Evidence (2.48) ,6. Always Knew (5.06) ,7. Remember Me (0.29) ,8. Predict (0.21) ,9. Abduction (0.57) ,10. Don’t Feel (0.59) ,11. Libria (0.45) ,12. Suppression (2.27) ,13. Equilibrium (2.03) ,14. Breath Is Just A Clock (1.05) ,15. Gun Katas (0.44) ,16. Family (0.51) ,17. Without Love (3.29) ,18. Prozium (1.14) ,19. More Reprimand (2.10) ,20. Massacre (1.49) ,21. Fathers Law (1.02 ) ,22. Marys Museum (1.31) ,23. Discovered (0.29) ,24. Kata Moves (3.21) , ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Budovy, ktoré máme možnosť vidieť vo filme, sú napr. Hitlerov Olympijský štadión, letisko Berlin Tempelhof, ktoré bolo dostavané po druhej svetovej vojne, a takisto moderné tunely berlinského U-bahnu. (Greenpeacak)
  • Přestřelka mezi Prestonem (Christian Bale) a policisty se točila jen 30 minut. (ČSFD)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama