Reklama

Reklama

Deranged

  • USA Deranged: Confessions of a Necrophile (více)
Trailer

Obsahy(1)

Farmář Ezra Cobb žije na polorozpadlém statku jen se svou panovačnou a despotickou matkou, která má na něj značný vliv. Zakazuje mu ženy a učí jej, že všechny jsou zlé. Když matka zanedlouho zemře, psychicky ho to poznamená. Nedokáže se s její smrtí vyrovnat, těžce to nese a začíná trpět paranoidními představami, že k němu mrtvá stále promlouvá. O rok později ji tedy vykope z hrobu a vezme do svého domu, kde ji nějaký čas drží a poté mumifikuje. To mu však bohužel nestačí a vykrádá další hroby. Stále je poháněn matčinými myšlenkami a nakonec sám pomalu postupuje k ještě strašnějším zločinům. (Karlos80)

(více)

Recenze (54)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Souhlasím,že tenhle film je naprostá bomba.Univerzální příběh Ezry Cobba-úchyláckého sériového vraha,(nejspíš i) nekrofila a vykradače hrobů,který se nejvíc inspiruje případem Eda Geina a má jedno obrovské terno,kterým je Roberts Blossom v hlavní roli.Ten týpek je naprostý božan ;)) a kdyby na konkurz nakráčel třeba samotný Gein,neměl by šanci (v právě probíhající anketě na čsfd o největšího filmového pošahance,ani jeden nemá chut';),tenhle to je).Už v roce 74 věděli,že potoky krve horor nedělají.Něco málo se sice najde,ale film na tom rozhodně nestojí.Nevím jestli ten pekelně černočerný humor (černější než duše všech těch kurev před kterými matka Ezru varuje;DD) byl takhle myšlený (pár těch hlášek muselo být;),nebo to bylo prostě jen tou šílenou pošahaností a kreacemi Blossoma,ale hlína to párkrát byla kurevská,což jako zázrakem vůbec neubližovalo mrazivé a dokonalé atmosféře.Včera v noci sem konec zaspal (bylo to únavou) a dneska místo abych sjel jen ten konec,sem si to dal rovnou celé znova.To mi příjde jako dobré doporučení.Tohle je neprávem zapadlý klenot! ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na vek filmu nie zlé. Hlavne scény z preparácie bývalej učiteľky sú veľmi chutné :). Inak to vyzerá ako polo-dokument a nad hladinou to celé drží hlavný predstaviteľ.. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Horor, který u nás není vůbec známý....a myslím si, že je to velká škoda. Roberts Blossom jako Ezra Cobb předvádí velice dobrý výkon a jeho mimika s neuvěřitelně kamennou tváří je opravdu úžasná. Film má navíc dobré tempo a upoutá poměrně rychle. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Poměrně věrně zpracované řádění Eda Geina, syrové a depresivní, tak jak bych čekal. Celé to stojí na výkonu Robertse Blossoma, kterej tuhle postavu dokonale zahrál. Jeho výkon je radost pohledět, bohužel ho ale stahovalo nezajímavé zpracování nebo spíš málo působivých scén. Nejde se ubránit srovnání s Texaským masakrem, který jsem napoprvé rozdýchával mnohem hůř. Ale určitě nechci tenhle snímek pohřbít, je to solidní humáč pro otrlejší a jako poctivej 70kovej expoiťák by si fanodvé žánru neměli nechat ujít. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Ezra Cobb alias sériový vrah a vykrádač hrobov Ed Gein. Ten nechtiac ovplyvnil niekoľkých filmových psychopatov akými boli Norman Bates, Leatherface či Buffalo Bill z Mlčania jahniat. Niektorými scénami film pripomenie aj samotný Texaský masaker (Ed používa podobnú pleťovú masku ako Leatherface) či Psycho (rozhovory s mŕtvou matkou). Rozprávač, ktorý sa tu zbežne objavuje, dodáva filmu trocha dokumentárny ráz a taktiež značne odľahčuje hutnú atmosféru snímky. I keď je pravda, že práve on má na svedomí najefektívnejšie ľakačky, keďže vstupuje priamo do filmu, keď ho človek najmenej očakáva. Inak solídny, poctivo natočený film o sériovom vrahovi, ktorý síce dneska nijak nešokuje, ale prinajmenšom nechá človeka tápať v napätí. Najväčšie eso filmu je pre mňa skvelý Roberts Blossom, ktorý je vo svojej úlohe skutočne uveriteľný. Kto by povedal, že niekto s menom "kvet" dokáže zahrať psychopata tak presvedčivo. A fakt - už nikdy neuverím, že ten odhŕňač snehu zo Sám doma bol celkom nevinný... ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

Opomíjený film….skvělý film dle skutečné události. Atmosféra, hudba a vynikající Roberts Blossom.....běhal mi mráz po zádech. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Skoro se až stydím, že jsem se k této solidně nechutné kultovní záležitosti dostal až teď. Řemeslně zpracované dílo, které v lecčems třeba takový Texaský masakr, inspirovaný stejným vrahem, překonává. ()

manipulant 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zaujal po přečtení článku o Edu Geinovi, jehož životní příběh byl námětem pro mnoho filmů (např. Psycho, Texasský masakr motorovou pilou a mnoho dalších). Derranged však nic nezkresluje a podává skutečný přiběh o tomto člověku, pouze jak je zmíněno na začátku, že jména a místa jsou vymyšlená. Celým filmem nás provazí vypravěč, což celému snímku vůbec neškodí ba naopak. Vypadá to jako kdybychom se dívali na zfilmovaný dokument o nekrofilním sériovém vrahovi, který je vesměs hodný, ale jeho psychóza není ve společnosti tolerována. Je vidět, že film je starý a některé "kečupové" scény jsou úsměvné, ale vůbec mi to nevadilo. Kamera byla zajímavá, strohý hudební doprovod navodil celkem strašidelnou atmosféru. Jediné,co bych filmu vytkl je to, že tam bylo málo nekrofilních a všelijakých psychózních scén:-) Hodnotím 75%-4*. ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

Dneska se to horor nazvat neda. Je to proste spravna komedie pro psychouse. Film tohodle typu stoji na vyberu hlavniho pomatence, ktery je tady vybranej skvele. Jeho pohledy, grimasy...bozi typek, bozi magor. Je to vostra pychárna :-) ()

Reklama

Reklama