Reklama

Reklama

The Last Warning

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Divadelný producent rozhodne o znovuotvorení divadla, ktoré bolo uzavreté pred piatimi rokmi, keď bol jeden z aktérov zavraždený počas predstavenia. O nájdenie vraha sa snaží predstavením produkcie rovnakej hry so zvyšnými členmi pôvodného obsadenia... (matriosa)

Recenze (5)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

První film Paula Leniho, u kterého jsem byl maličko zklamaný (po Muži, který se směje nebo Kabinetu voskových figurín ani není divu), protože je to dlouhé, rozvleklé a neskutečně upovídané (divné, když jde o němý film? Ani zdaleka. Bohužel), a proto postrádá sevřenější atmosféru (jako třeba u jiného Leniho spektáklu The Cat and Canary. A už dost závorek, slibuju). Což je škoda, protože zejména druhá polovina filmu po jednotlivých scénách funguje výborně, scény s mrtvolami, respektive jejich figurínami, fungují skvěle, tak jako spousta dalších, ale je mezi nimi spousta vody, pro kterou to dohromady nefunguje. A to ještě vodu ředí neskutečně množství mezititulků. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Herec John Woodford umírá při představení přímo na jevišti. Krátce na to se rozjede vyšetřování, během, kterého zmizí mrtvola ze šatny. Případ zůstává neobjasněn a divadlo je uzavřeno. Po několika letech se znovu otevírá. Nový producent, Woodfordův přítel, chce nechat uvést znovu hru, během které herec zemřel, a to i s původním obsazením. Doufá, že se mu díky tomu povede smrt svého kamaráda objasnit. Už během zkoušek se začínají dít podivné věci a vypadá to, že v divadle straší. Tyto nadpřirozené jevy jsou ještě završeny vkazy od mrtvého, který varuje proti znovuotevření divadla a znovuuvedení hry, která ho stála život. __ Jedná se o poměrně originální hororové krimi, které je velmi zvláštně a zajímavě natočené. Zaprvé je to celé obarvené nezvykle na oranžovo, dále se tu objevují různé zajímavé záběry kamery, obrazové montáže, pohyblivé, přibližující se a oddalující mezititulky atd. Jediné, co bych možná vytknul, že na to, že to byl němý film, tak to bylo příliš "ukecané" :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca práca kameramana a skvelá výprava ( aj keď je to väčšinou recyklácia pozostalých kulís z hitu FANTÓM OPERY 1925 ), plus Paul Leni to má kompozične v malíčku a jeho remeslo je dokonalé. Čo dokonalé ale vôbec nieje, je scenár, podobne ako Leniho opus magnum THE CAT AND THE CANARY 1927, snažia sa tu scenáristi miešať humor s napätím, lenže v tomto prípade to nevychádza, koktejl nieje tak skvelo zamiešaný, ako minule. Režisér a ostatný tvorcovia, ale odviedli skvelé remeslo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny triler by sme z dnešného pohľadu okategorizovali skôr ako také temnejšie krimi. Maskovaný vrah skrývajúci sa v útrobách divadla síce vyčarí skôr úsmev na tvári, ale v dobe vzniku to mohla byť celkom zaujímavá atmoška. Škoda, že to dobré z atmosféry je často kúskované humorne ladenými scénami s asi 5 komickými postavami, čo je proste veľa. Divák má samozrejme vypátrať, kto je vrahom, keďže ale ide o jednu z komických postáv, ktorá ešte dostáva málo priestoru, je to takmer nemožné a len minimálne dovysvetľujúce. Čiže je to presne rovnaké, ako v novodobých (zvukových) kriminálkach. Druhý úsmev sa mi vyčarila scéna, keď polapili vraha, z ktorého sa znenazdajky stal pupkáč. Hlavne, že predtým liezol po celom divadle ako štíhly. Pochváliť musím ale pre nemý film dynamickú kameru, relatívne svižné tempo, ale aj ďalšie filmárske prvky, ktoré sú známe skôr z neskoršej kinematografie. ()

Reklama

Reklama