Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladučká Iveta (Alžbeta Ferencová) sa cíti vo svojom rodnom Trebišove ako ryba vo vode. Rada sa zabáva, nepohrdne alkoholom, jej komunikácia s miestnymi chlapmi a mladíkmi je svojská, ale aj vďaka tomu vždy dosiahne čo chce. Je presvedčená o tom, že v malom mestečku sa narodila a prežije tu celý svoj biedny život. Ivetina matka je pobožná, dcére vyčíta ľahostajný prístup k Bohu i k životu. Netuší, že jej osud i osud dcéry výrazne ovplyvní vzácna návšteva istého Bratislavčana v Trebišove. (TV JOJ)

(více)

Recenze (23)

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hřebejk s Kolečkem to docela zvládli. Jasně, má to svoje mouchy, ale je to komediální seriál. Nemá smysl snažit se hledat kdejakou nelogičnost. Taky ne všechny fóry se povedou. Ale baví mě Trebišov, baví mě hlavní hrdinka, baví mě její mama, i konflikt mezi nevěřící mladou generací a tou starou, pro kterou je kostel povinnost. Baví mě i ten celý východňárský slang. Je to evidentně pokus restartovat Most v trebišovských barvách. A taky mě baví, že ještě pořád starej bílej boomer může napsat/natočit seriál o romské holce. Protože proč by ne? ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

V nedeľu (8.1.2023) televízia Joj odvysielala nový seriál s názvom "Iveta". Má to byť príbeh dievčaťa z Trebišova, ktoré sa rozhodne žiť v Bratislave. Primátor Trebišova PhDr. Marek Čižmár si myslí, že mesto bolo v tomto seriáli vykreslené dehonestujúco a jej obyvatelia po jeho odvysielaní zažívajú neodôvodnenú potupu a zosmiešňovanie. Preto generálnemu riaditeľovi televízie Joj (Marcelovi Gregovi) adresoval otvorený list: „Plne rozumiem tzv. prvoplánovým autorom a režisérom, že dnes už nie je doba, kedy máme zaujať, osloviť a potešiť svoje publikum inteligentným humorom. Avšak použiť hulvátstvo niektorých vyjadrení a vulgarizmov, zámerné prekresľovanie reality až dehonestáciu niektorých sociálnych skupín obyvateľstva (alkoholizmus školákov, zosmiešňovanie náboženského života, jednoduchosť a prízemnosť vyjadrovania sa tu žijúcich ľudí) spojenú so zosmiešňovaním kvality života na východe Slovenskej republiky na dosiahnutie humorného efektu je v skutočnosti len ukážkou totálneho úpadku kvality niektorých televíznych programov.“ uvádza v liste primátor Trebišova. Aj keď nie som občanom mesta Trebišov, myslím si presne tak ako pán primátor Čižmár, že tvorcovia, ktorí stáli za týmto filmovým dielom zrejme pozabudli, že je zásadný rozdiel medzi vtipným, prípadne satirickým pohľadom na špecifický región a primitívnym stvárnením postavenom na prízemnom humore a urážkach, ktorý ho v očiach mnohých ľudí z ostatných častí našej krajiny značne dehonestuje. Tv Hnoj opäť vyprodukovala odporne jedovatý odpad! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec ne špatné, Mauréry je topka, Dano Fischer taky, Alžbeta zábavná, čekám, co z toho vyleze, zatím spokojenost. Slovenský východ je styl, škoda, že se to posouvá do Bratislavy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda priniesla aj vtipné momenty, čiže úplne márne to nie je. Na druhej strane je seriál len karikatúrou východu, kde sa z Trebišova robí diera pre prostitútky, v ktorej nikto nehovorí po slovensky, lenže aj tá východniarčina najatých hercov úplne pokulháva. Buď to viem poriadne, alebo sa do toho nepúšťam. Hřebejk evidentne nevie o východe ani prd, len si okopíroval nápad z Mosta. ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na počudovanie dosť dobré a  celkom vtipné. Iveta by mohla byť istá iskierka nádeje pre slovenskú seriálovú tvorbu, ktorá v ostatných rokoch doplávala až kamsi do vôd nepozerateľnej telenoveloidnej trápnosti. Aj to herecké obsadenie tu pasuje. Fischer a Mauréry sú v pohode a Bety Ferencová je také prostoreké zlatíčko. Hoci by ešte mala trochu popracovať na svojom verbálnom prejave, vždy som vedel, že má väčší potenciál, než pozdvihovať sukienku pred kolesom šťastia. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Východní Slovensko je kulturně, jazykově ale i povahově poměrně svéráz. Nemyslím si, že zrovna v Trebišově by to bylo až takové, ale určitě tam lze nalézt určité osady či spíše menší vesnice, kde budou stále dominantní tamnější prvky. Úvodní díl tak nabídl hlavně určité kontrasty mezi obecným Slovenskem a tímhle jakože zapadákovem. Je škoda, že to vypadá, že z Trebišova nejspíše zmizíme, jelikož jsem nabyl dojmu, že tohle má být jakási variace na náš Most!, ale takhle to dost možná bude spíš příběh o dívce a její cestě na vrchol. Ferencová je poměrně slušná, role jí sedí a i opravdu dobře vypadá. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná režie, výborní herci, výborný lokace, výbornej architekt (maminčin palác v bytovce fakt vymazlenej), zatím to ale stejně válcuje PREKLAD DIALOGOV Michaela Zakuťanská a JAZYKOVÝ PORADCA Dáša Haraksinová. Pane scénáristo, kdybyste snad někdy chodil, nebo nedejbože založil rodinu s někým, kdo by se měl byť jen trochu podobat téhle vaší virtuální Ivetě, tak ji hlavně nechtějte nasrat. Vždycky si nejdřív vzpomeňte na vrtačku v anusu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duo Hřebejk Kolečko si řeklo, že když to šlo s Mostem! tak proč ne na Slovensku s Trebišovem. První díl teda nic moc, nevtipný , velmi statický krom akce vrtačkou rozvrtaný anální otvor. Trochu to má problém s mícháním žánrů, ale ten námět modelky z východního Slovenska má potenciál gigantický. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Miluju východ Slovenska a seriál z Trebišova to je z kadzi Mac Ježišova. Bareš dobry, lubi za mi. Nedělám si prdel. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Jako tohle fakt ne. :-( Do konce prvního dílu jsem to nevydržela. Omlouvám se, druhý díl je jinde než ta debilita z prvního, který jsem ani nedokouklala. Takže zatím 3 hvězdičky a uvidíme dál. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

(Psáno po shlédnutí první epizody) Má to švih a výborné dialogy (ale kolik českých diváků jim bude rozumět bez titulků). Alžběta Ferencová je každopádně hvězdou, alespoň prvého dílu. Takový slovenský Most, ale neviem, či sa to bude v Trebišove páčiť... ()

CheeseFigure odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bol som zvedavý a ostal som sklamaný. Nečudujem sa, že Trebišovčania boli nahnevaní. Podľa tohto projektu je Trebišov diera plná hlúpych alkoholikov, v ktorej mobily nemajú signál. Alžbeta Ferencová je síce pekná, ale jej postava Ivety si moje sympatie nezískala. Vlastne, nikto v tomto výplode si nezískal moje sympatie. Možno tak Jevgenij Libezňuk ako farár, lebo to bola jediná normálna postava. Netreba ale zatracovať po prvom diely, druhý možno bude lepší. ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

päť hviezd za rodný Trebišov..vnímam to niekde okolo 70 %, ale hodnotenie hejtrov ma motivuje k už uvedeným *****..pán primátor to príliš prežíva..nadhľad je potrebný..a to najmä pri vnímaní toho, ako sa vnímať a ako nás vnímajú..:) trochu mi vadila Mauréry, či nie vždy ľúbozvučnosť "hutoreňa", ale zasmial som sa (a, na rozdiel od iných, neurazil)..pozn.: mladý Mižu Kinik bol moc fajn, v "hrají" ho nevidím, ale čsfd predsa obsahuje nejednu zvláštnosť (čím pozdravujem kadejakých vkladateľov, doplňovateľov, úpravcov a ďalšie funkcie)..:D ()

Marten81 

všechny recenze uživatele

Bavilo, když to berete jako humor, který je podáván ne úplně laciným způsobem. Když to jako humor nepřijmete. Nekoukejte na to. ()

farky 

všechny recenze uživatele

Po dvoch dieloch poriadna nakladačka! Výbuchy smiechu po každej hláške. A že ich tam bolo, neveril som niekedy vlastným ušiam. Páni Prušinovský, Kolečko priniesli Most! na Slovensko. Pán Hřebejk, smekám. Aj keď nefandím komerčným televíziám, tejto tlieskam, že dokázala priniesť túto nekorektnú trpkosmiešnu komédiu na naše zadubené Slovensko, ktorá cez humor ostrý ako britva nastavuje zrkadlo nám všetkým. A na záver snáď len toľko, že uraziť môže len malomeštiackych chudákov. ()

Reklama

Reklama