Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Je drzá, upřímná a na nic si nehraje. Pozor, kráska z Trebišova přichází! Jsou místa na Zemi, kde Bůh není. Jako třeba v Trebišově na východě Slovenska. Zato je tam Iveta, svérázná osmnáctiletá dívka, která si života užívá plnými doušky a je jí jedno, co si o ní kdo myslí. Škole se tolik nevěnuje, namísto toho vysedává v místní hospodě, hraje poker a popíjí se staršími pány borovičku. Žije sama se silně věřící matkou Dianou, která se při modlitbě většinou modlí za svou dceru. Jakoby opravdovým zásahem shůry přijíždí do Trebišova hledač talentů Ivan a před baletním studiem si všimne krásné Ivety. Rád by jí nabídl modelingové angažmá v Bratislavě, to by ale nesměla zase lítat v dalším průšvihu, za který jí hrozí vyloučení ze školy... Slovenský seriál Iveta z roku 2021 se stal mimořádně úspěšným televizním hitem stanice Joj za posledních několik let. Stojí za ním režisér Jan Hřebejk, kameraman Martin Žiaran (trebišovský rodák) a scenárista Petr Kolečko, který se po seriálu Most! opět podílel na další sociální satiře, kde se bez ostychu a s nadhledem obnažují nejrůznější společenská tabu. V roli Ivety stanula ve své první velké herecké příležitosti Alžběta „Zea“ Ferencová, do té doby známá především jako zpěvačka a modelka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele TKKMR k tomuto seriálu (3)

Episode 1 (2021) (S01E01) 

Na počudovanie dosť dobré a  celkom vtipné. Iveta by mohla byť istá iskierka nádeje pre slovenskú seriálovú tvorbu, ktorá v ostatných rokoch doplávala až kamsi do vôd nepozerateľnej telenoveloidnej trápnosti. Aj to herecké obsadenie tu pasuje. Fischer a Mauréry sú v pohode a Bety Ferencová je také prostoreké zlatíčko. Hoci by ešte mala trochu popracovať na svojom verbálnom prejave, vždy som vedel, že má väčší potenciál, než pozdvihovať sukienku pred kolesom šťastia. ()

Episode 2 (2021) (S01E02) 

Tak ako napísal aj užívateľ Fifer je celkom škoda, že dej preniesol z Trebišova do Bratislavy. Mentalita východného Slovenska, bordel vedľa kultúrneho strediska či krčmy IV. cenovej kategórie to bolo podľa môjho gusta, kým Bratislava je ťažké klišé. Napriek tomu sa aj tu opäť našlo niekoľko vydarených gagov. ()

Episode 3 (2021) (S01E03) 

Oproti prvej aj druhej epizóde veľký prepad kvality. Stratil to kúzlo a zmenilo sa na také tuctové nič, s akousi divnou zápletkou s nájdeným bratom. Jediným plusom bol Milan Ondrík. ()

Reklama

Reklama