Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víra královny Míriel je podrobena zkoušce, Isildur se ocitá na rozcestí, Elrond odhaluje tajemství, Arondir dostává ultimátum, Theo neposlechne Bronwyn. (Prime Video)

Recenze (104)

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme v polovině a pořád je to příliš rozvláčné, ale alespoň už skončilo představování postav a začalo to snad k něčemu směřovat. Konkrétně k ohrožení Jižních zemí a k tomu, že právě tam asi dojde k nějakému zásadnějšímu střetu (doufejme, že ještě v této sezóně). Jakou roli v tom budou hrát trpaslíci, není ještě úplně zřejmé, ale to je fuk - slice of life v Khazad-dum je dostatečně zábavný sám o sobě. Arondirova linka a Theova hra na schovku se skřety taky celkem fajn, i když u toho slow motion v lese jsem padala smíchy ze židle. Galadriel pořád aspiruje na nejprotivnější krávu v celé Středozemi a Nůmenor je pořád sice vizuálně dechberoucí, ale dějově podivně nelogický - třeba ta královnina názorová otočka v závěru způsobená zřejmě padajícími okvětními lístky - meh. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, zdaleka nejhorší díl. Postavy marný all around (zase to relativně držej akorát Elrond s Durinem), alespoň že nastoupil docela charismatickej padouch. Nicméně fakt nechápu, proč se epickej fantasy seriál Pán prstenů zabývá třeba romancí dcery Elendila a syna rádce královny Númenoru. To jako fakt chce někdo vidět? :/ ()

Reklama

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych tomu dát plný počet bodů, ale strašně pomalu se ten seriál vyvíjí. Občasné točení se na místě je překážkou a může někoho odradit. Avšak nový záporák a skřeti jsou to nejlepší, co zatím seriál má a výprava je opravdu povedená. Pořád si to drží u mě hezké 4*, jen už by to potřebovalo trochu více dějově rozjet a ne jen hádanky a mlžení. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Númenor je neuvěřitelně nudná linka. A jediné, čeho se tam dosáhlo je, že jsem začal nemít rád Galadriel. Což je smutné, protože do teď to byla jediná postava, která si u mne začala tvořit jakousi chemii. Co se týká skřetů, působí velice levně. I v našich krajinách jsem viděl lepší skřetí cosplay. Zatím bych to přirovnal levnějšímu projektu od někoho, kdo nikdy nečetl Silmarillion a nemá tušení, jak vypadají rasy Středozemě.  Jsme v polovině série a mám dojem, že vlastně netuším, proč na to koukám. Jaký je vlastně příběh? Co bych měl očekávat? Komu fandit? Je mi smutno ze skřetů. Je mi trapně z elfů. Pláču z opálených trpaslíků... a doslova se rmoutím pro Galadriel. Vážně jste mi chtěli zničit představu, jakou vybudovaly knihy? A jakou přiživily filmy? Nyní ji vidím jako arogantní, panovačnou a dětinskou mrchu. Nebýt trpasličí linky, asi bych už na to dál nekoukal. Ale Durin je vážně cool. Nebýt té scénky, kdy se špatně namaskovaní cosplay skřeti snažili dohnat afroelfa, feministku a raněné děcko, dal bych možná tři hvězdy. Ale celé tohle divadlo to hrozně sráží. Jak skřeti doběhli na kraj louky a nebyli schopní nic trefit ani na nehybný cíl, bylo mi do breku. Je vidět, že seriál byl dán do hodně amatérských rukou a rozpočet padl na... do teď netuším na co. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálné mám pocit, že tam za něco stojí akorát linka hobitů a trpaslíků. Obojí mne moc baví.  Zbytek je vyloženě směšný. Nejvíc tragická věc, co jsem viděl v TV za poslední dobu je Numenor. Tam dají zpomalené opulentní trikové záběry exteriérů, aby se to pak odehrávalo celé v jedné místnosti a jednom malém studiovém náměstí jak televizní pohádka že sedmdesátek natáčená na Barrandově. I ti veleprůměrní Templáři vypadalo stokrát lépe. S přehledem nejtragičtější je Kilian Mbappe a jeho linka. Jak je naháněli skřeti a zůstali stát na kraji lesa s luky u pasu, brečel jsem smíchy. Nejhorší je, že jsme v půlce série za půl miliardy, stalo se tam velký hovno a nesměřuje to vůbec nikam. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • V královské věži můžeme za zády Galadriel (Morfydd Clark) vidět obraz muže a ženy. Jde o obraz Berena a Lúthien, kde smrtelný Beren klečí a podává Lúthien Silmaril, který sťal Morgothovi z koruny, jako dar pro svou elfskou nevěstu. Jejich manželství bylo prvním spojením člověka a elfa. (spacemaster)
  • Halbrand (Charlie Vickers) ve vězení říká Galadriel (Morfydd Clark), aby zjistila, čeho se její protivník nejvíce obává, aby to mohla použít proti němu. To je přesně taktika, kterou Sauron použil proti Númenorcům, aby je zničil, a také taktika, kterou se řídil, když vykoval Prsteny moci a rozdělil je mezi lidi, trpaslíky a elfy, jen aby posléze vykoval Jeden prsten, který jim vládne. (spacemaster)

Reklama

Reklama