Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenze (106)

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hudba, výprava a efekty nádherné. I dějově se to začíná pomalu otevírat. Skřeti a Durin jsou super. Ani ten černej elf mi už tolik nevadí i když mě to jeho obsazení furt trochu irituje. Škoda jen té Galadriel, tam to prostě furt herecky a scénáristicky vázne. Ale jako seriálové putování fantasy světem na jedničku. Těším se, že to časem dám znova na jeden zátah. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající start, následný šešup a mělnění. Pořád mě to baví, ale už by se to opravdu mohlo více pohnout dopředu. Píseň, leč kýčovitá až běda, krásně zachycuje atmosféru, Elrond a Dúrin je skvělá bromance a Númenor se konečně někam pohnul. Jednotlivé momenty skoro až dechberoucí, ovšem to tempo je příliš slimáčí. No a Halbrand (nebo jak se jmenuje) je na konci verze Aragorna z Wishe jak vyšitá (i ta podobnost s Viggem je nemalá), což je docela líné, ale budiž. ()

Reklama

Sochorisko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem zase zklamán. Nechám stranou jasné nesrovnalosti s předlohou, obsazení černých hobitů, dokonce i převládající feminismus ale ta lenost, trokost a odtažitost s jakou nám jsou NEprezentováný jednotlivé postavy a charaktery, ti je běs. Další díl, kde se nic nestalo, rozvleklé zdlouhavé stopáže koukající do nikam a zápletka tak “vypjatá” že sem si málem vyrval vlasy. Pořád představují nové a nové postavy… ale měli by taky něco už sdělit! A ta prkenatost Galadriel? To je děs, ta hraje ikonu, která je jak podstrčená loutka bez charakteru, bez charismatu, bez elánu, co to je, ta působí fakt odporně, bohužel, vůbec nesedí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu říct, že mě to nízké hodnocení překvapuje. Sám jsem v rozpacích, protože v tom nevidím podvod na diváka, ani snahu jen rýžovat. Vnímám, kolik prostředků a energie bylo vynaloženo. Že záměr byl udělat něco úžasného, co diváka potěší. Občas je to až přehnané. Výprava je místy nesmyslně naddimenzovaná. Třeba prostý odjezd z města, působí zbytečně pompézně. Scénář je ale naopak slabší, takže to někdy působí, jako prázdná paráda. V této epizodě vcelku slušně zafungovaly přechody mezi linkami, potvrdilo se, že minimálně jedna z nich se odehrává v jiném čase. Což je dobře...trochu to celý seriál zhutnilo. Přesto...Galadriel line mě pořád moc nebaví. Chluponožka a pan S....dost se to táhne a skřeťácká linka byla naprosto neobsažná. Dívá se na to dobře, ale že bych se nějak těšil na další epizodu, jako u jiných seriálů, které mě chytly ...to určitě ne. Možná je potíž v tom, že jde o prequel. Všichni víme, kam to vede, že jde jen o prolog k velkému příběhu se šťastným koncem. Není o koho se bát a víme, že veškeré snahy skončí v této éře neúspěšně. Víme kdo přežije a známe osudy mnoha postav. Podobně na mě ta prequelovitost nefunguje, ani v Rodu draka. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

diel, kde sa vela tliachalo a skutek utek. teda nieco sa dialo - dial sa mithril. jedine sympatie si ziskala dejova linia elrond-durin. zda sa, ze adaptacia je ozaj velmi volna, lebo sa mi nechce verit, ze by tolkien popisal tolko chujovin. zaver epizody bol cisty vtip. numenor posle tri lode (skor vyletne jachty), ktore maju zvratit osud stredozeme? akoze toto je mocna flotila ostrova? wtf...? to maju tvorcovia divakov ozaj za tak jebnutych? inak, celkom ma dojimaju tunajsi ufnukanci, ktori nariekaju, ako su ini s hodnoteniami uplne mimo. rozhodol som sa vam za vsetkych kazisukov ospravedlnit: tak nesmierne ma mrzi, ze vas oberame o rozkos z vasej asylum-verzie tolkiena. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama