Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Policejní vyjednavač Dano Andrik se zaplétá do politicko-vyjednavačské krize na oddělení kardiochirurgie, kde se mimo ministra obrany nachází i Danova těhotná přítelkyně Lenka. Aby ji Dano spolu s pacienty a personálem dostal na svobodu, musí čelit požadavkům nevyzpytatelného únosce Korňana na jedné straně a tlakům nejvyšších politických špiček na straně druhé. Čas neúprosně běží a Dano se musí rozhodovat rychle: postupovat podle příkazů z nejvyšších míst nebo pomoct únosci očistit jeho jméno? Osmidílný koprodukční seriál Ultimátum se celý natáčel na Slovensku během dvou vln pandemie. Jedná se o historicky první koprodukci České televize a TV JOJ. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Natahovanější seriál jsem na česko(slovenských) obrazovkách už dlouho neviděl. Udělat třídílnou minisérii, dalo by se na ni podívat aspoň bez větší újmy. 30%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zoufalá a hlavně marná hra na světovost & sbírka žánrových klišé & naprosto přepálená stopáž & typicky koprodukčně sterilní počin = nudný seriálový thriller ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby scenárista uměl vytvářet drama bez opičáren a odvedl tak dobrou práci, jako odvedli herci, bylo by celé dílo řádově lepší. Přemýšlím, zda je reklama na Jacka Danielse, která se mi zobrazuje při psaní komentáře, náznakem, jak k té dějové krkolomnosti došlo. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Spíše slovenský než český koprodukční projekt, který kdyby nebyl možná až moc překombinovaný, tak by si zasloužil plné 4 hvězdy. Takto to jsou plnocenné tři hvězdy.  Přitom akce většinou ušla, napětí slušné, herecké obsazení více než dobré. Děj i scénář taky docel sednul. Něco tomu chybělo a něco trochu přebývalo. Ale v československých koprodukčních vodách šlo o v celku originální počin. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napínavé až do konca. Napínalo ma totiž pri predstave, že by Diana Mórová svoje vráskavé ňadro ukazovala opakovane. Našťastie sa tak stalo len raz, ale predsa len strach tu bol permanentne. Tá ženská totiž zo strachu z kalendára nerobí nič iné, len sa snaží divákov preľstiť, že ona je ešte vlastne mladica. Inak ide o príliš prekombinovanú a prepolitizovanú záležitosť, také hranie sa na Ameriku, pritom v rámci tej akčnosti nemáme ani na Vietnam. Trápne bolo tiež angažovanie nehercov do podstatných rolí. Attila Végh sa ešte dal zvládnuť, hlavne nemusel rozprávať, takže sa to dalo vydržať. Ale taký Tomáš Palonder, to bola hrôza. Nielen vidieť, ale hlavne počúvať. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to slovensky projekt s nadsamcem v hlavni roli. Je tu docela dost nahor, zadny humor a akcni sceny si jsou dost podobne. Tvurci se snazi budovat tisnivou atmosferu s mnoha klise. Je to svet nejbohatsich lidi. Co se tyce detektivky, napady jsou dost slabe. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku hodně dobré a napínavé. Jenomže asi od 6. dílu to začalo být zbytečně natahované, čím dál tím míň zajímavé. Přestávalo  mě to bavit. A finále bylo nejasné, zamotné a špatné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy dávám pouze za nápad a herecké obsazení. Zbytek byla hrůza a úplně promarněná šánce. Zbytečně protahované a ospalé. Zkrátit max na dva díly nebo z toho udělat celovečerní film. Mohla to být fajn kriminálka. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Na české poměry neobyčejně podařený politický trhiller. 1)  Mně se to fakt líbilo. Děj, chování postav i dialogy mi přijdou věrohodné. Líbí se mi, jak postavy mění své postoje, není to jen černobílý souboj dobrých se špatnými._____  2)  Ve druhé polovině seriál poněkud ztrácí na dynamičnosti, řekl bych, že být o jednu či dva díly kratší, byl by přesvědčivější._____ 3)  Výskyt záporáků je velmi široký a spousta postav odhaluje své záporné (ale i kladné) stránky až v průběhu děje a pod tlakem okolností._____ 4)  Připomnělo mi to americké nebo ještě lépe italské filmy ze 70. let o boji proti mafii._____ 5)  Seriál je trochu nejistý při žánrových mixech, k nimž dochází - politický thriller, kriminálka a telenoveloidní rodinné vztahy to vše dohromady není lehké ukočírovat. Jistě by to vše šlo pospojovat lépe, ale i tak jsem spokojen. Pravda, místy děj sklouzává do předvídatelných klišé (typicky Danova těhotná přítelkyně Lenka nebo její prostoduchá matka), ale celkově to tak zlé nebylo._____ 6)  Pěkně je vylíčen i předseda české vlády, který si nechce špinit ruce, ale očividně patří mezi politické "lišáky"._____ 7)  Zaujali mě 43letý přitažlivý Ján Koleník (vyjednávač poručík Dano Andrik), 45letý Kamil Mikulčík (kariéristický podporučík Ruda) a 41letý mladistvě vyhlížející Kamil Kollárik (sanitář Milan). Ale i ostatní herci odvedli kvalitní výkon. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi po třetím díle jsem dost nahlas uvažoval o konci seriálu v mý televizi. Nakonec zvítězila zvědavost jak tvůrci naložej s timhle pitomým spletencem. Obrovský množství postav, který se svým jednáním za zvuků rádobydrsný hudby snažej ze série udělat víc, než vlastně je. Koleník je prakticky ve svým projevu spíš jak fetka, Bahul zcela na smrt unavenej, a některý činy jedinců hereckýho ansáblu volaj po pomoci nějakýho zkušenýho scénáristy. A možná i doktora léčebny. Konec je pak takovej jako že už je toho dost. Vypněte už ty kamery. Dost nepovedený. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Je to sice trochu překombinované a místy poněkud zmatečné, nicméně na české i slovenské poměry jde zcela jistě o nebývale vydařený politický thriller, který disponuje kvalitními hereckými výkony, solidní akcí, pořádnou dávkou napětí a navíc v něm není nouze o nečekané dějové zvraty. Na rozdíl od většiny zdejších recenzentů jsem se ani chvilku nenudila, takže bych počet epizod určitě neměnila. (70%) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někoho zřejmě napadlo, že cca 20 let po premiéře 24 hodin bude dobré přijít s tuzemskou verzí seriálu. Jak se však ukazuje, tak kamenem úrazu bude v našem prostředí nevypsanost tvůrců v tomto žánrů, takže veškeré dějové linky a zvraty spadají do kategorie těch nejzákladnějších a nejprofláknutějších klišé, které se v podobných věcech objevují. Tvůrci si tady na první dobrou ukrojili příliš velké sousto, a tak nezvládají kombinovat politickou a akční linku, představují obrovské množství vedlejších (a veskrze zbytečných) postav, jejichž dějové linky nemají žádné ukončení. Dobře zvládnutá technická stránka věci a velká výprava pak dávají směřování k nějakému akčnímu béčku, ale to asi nebyl hlavní záměr tvůrců. Herci si viditelně užívají, že můžou konečně hrát něco jiného, než klasické vztahovky, ale komplexně je to hlavně škoda velkého potenciálu, který se utopil v ambicích samotných tvůrců. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪️Extrém. Toto bolo treba nakrúcať v koprodukcii, pričom si ale pri tej koprodukcii nikto nevšimol, ako slabo je to naskriptované. Tak, ako sa hovorí, nevadí, že herci a štáb nič nevybavili, hlavne, že sa aspoň zabavili. Odporúčam pozrieť si namiesto tohto prvú sériu 24 hodin. Síce to má viac dielov ako toto, ale pri Ultimáte sa aj osem dielov javí ako subjektívnych dvadsať…⚪️ ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Projekt divoké kombinace české veřejnoprávní a slovenské soukromé televize, který se snažil o netflixovskou moderní kvalitu v tom domácím zaprděném rybníčku a pár věcí je opravdu na pár místech třeba ocenit - kamera, hudba, akce ( ikdyž teda jen snaha) , napětí thrilleru, jenže ten námět únosce s rukojmími v nemocnici neutáhl osm dílů a celé to nedrželo pohromadě a rozpadlo se to překombinovaností politiky, konspirací a nevěrohodností. Hercky perfektní Bahul a Etzler jako český premiér, ostatní se jen snaží, ()

stage.x 

všechny recenze uživatele

Čtyři díly by byly ještě únosný. Takhle jsem trpěl jak hovado u tý natahovaný překombinovaný nudy. Tu marnost tomu nakonec podtrhla finálová scéna s Attilou Véghem, kdy se lusknutím prstu ze dne stala noc, ze světla tma. To co bylo za scénografickej majstrštyk ty vole??? A Zagorka do závěrečnejch titulků. Kýč byč. ()

mig20 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi příjemné překvapení. Místy možná malinko překombinované, ale za mě napětí a spád od prvního dílu. Koukáno v původním znění. Herecké obsazení mi velice sedlo. Skvělý seriál. 4.5* ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

To je mi ovšem sračka. Su v šoku z toho, že takovej hnůj je k vidění na ČT. Když budu mít náladu na film s dabingem, tak si pustim Blbý a blbější nebo Četník se žení a ne kurva československej vál, ve kterým z nějakýho pochybnýho dôvodu mluví v originále asi dva lidi vole. Hnus. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Napínavý politický thriller srovnatelný s vyspělými západními produkcemi a bohužel realisticky okořeněný špinavým politickým zákulisím na těch nejvyšších úrovních, kdy za drátky tahají bohaté korporace. Stejně jako západní produkce pracuje s obrovskou nadsázkou v jednání postav i se spoustou stěží uvěřitelných akčních scén a překvapivých zvratů. Pokud to nevadí u zahraničních produkci, proč by to mělo vadit u slovensko - české? Taková už je zkrátka současná tvář tohoto žánru globálně. Dobře profesionálně zvládnutý počin - nic víc, ale ani nic míň. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Snaha o bombastickou kameru a podání moderní detektivky se tluče s blbou zápletkou a zbytečně natahovaným dějem. Koleník si konečně zahrál i něco jiného než milovníky. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeplácané, překonspirované, překombinované a ukrutně protahované nic. Z osmi dílů by šel udělat jeden průměrný, kdyby vyházeli tu ubečenou a uřvanou vatu kolem a všechny ty parazitní zbytečnosti. Kameraman by v detailech nemusel třepat kamerou, dramaturga možná přetáhnou do Růžové zahrady a zvukař by měl dostat padáka. S velmi odřenýma ušima jedna hvězda. (12%) ()

Reklama

Reklama