Reklama

Reklama

Dvojka na zabití

(seriál)
  • Slovensko Dvojka na zabitie
Česko, 2021, 7 h 43 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Libor Kodad

Scénář:

Tomáš Chvála

Kamera:

Jakub Ševčík

Hudba:

Norbi Kovács

Hrají:

Jakub Prachař, Sara Sandeva, Miroslav Vladyka, Filip Kaňkovský, Norbert Lichý, Milan Šteindler, Petr Vaněk, Taťjana Medvecká, Erika Stárková, Bohumil Klepl (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dvojka na zabití je komediální krimiseriál, který se ponese v duchu rčení, že protiklady se přitahují. Rozervaný, depresivní a ironický detektiv Martin Rykl (Jakub Prachař) a slušná, ambiciózní a organizovaná vyšetřovatelka Karolína Světlá (Sara Sandeva) spolu začnou pracovat na policejním oddělení. A ze začátku to vypadá, že tahle dvojice to spolu dlouho nevydrží... Rykl je šťastný a spokojený chlap, až do okamžiku, kdy při cestě domů přepadnou jeho manželku a ubodají ji k smrti. Pachatel nebyl nikdy dopaden a Martin po něm do dnešního dne nepřestal pátrat. Začal dokonce kašlat i na pracovní povinnosti. A do toho na policejní oddělení přichází nová posila – Karolína. (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

S odstupem času od hodnocení se mi zdá, že jsem byla až moc přející a ty 3* jsem dala v určité euforii po konci seriálu. Celkově jde spíše o průměrný seriál, s ne příliš originálními charaktery (Martin Rykl ala Martin Riggs, Karolína Světlá - policistka jo - hahaha, Šteindler a Lichý jako karikatury policistů k ničemu na elitním útvaru, Vladyka jako šéf toho všeho k smíchu) a stejně tak i jednotlivé případy, které jsou až moc průhledné a lehce vyřešitelné a na mě působily spíše dojmem, že jsou tam jaksi navíc jako nutná výplň. Podle posledního dílu lze vyvozovat, že je asi plán na další řadu. Upřímně doufám, že se tvůrci zamyslí nad jednotlivými negativními prvky, a že ono pokračování bude o něco lepší (ano vím, že asi doufám marně). Potvrdilo se ovšem mé přesvědčení, že Jakub Prachař je spíše lepší moderátor, porotce soutěží nebo zpěvák, než herec. Ve filmech se jeho neherectvím trápíte max. 2 hodiny, u seriálu tato agónie trvá mnohem déle. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Komediální krimiseriál, u kterého jsem se zrovna moc nezasmála a o nějakém napětí se mi mohlo leda tak zdát. Proto jsem nakonec musela vzít zavděk neslanou nemastnou romantickou zápletkou. V lihu věčně naložený Jakub Prachař byl celkem věrohodný, zatímco Sara Sandeva mnoho hereckého umu nepředvedla. (40%) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O seriáli sa píše, že komédia/krimi, ale tá krimi stránka, tie prípady sú úplne zatlačené do úzadia a hlavná je tá komediálna stránka Prachařa, ktorá samozrejme nie vždy funguje. Sandeva tu je len na parádu, lebo fakt sa na ňu pozerá dobre, ale jej feministické výpady sú nezaujímavé. Takže kriminálka to nie je, komédia taká polovičatá, celkový prínos z tohto seriálu má teda len Prachař, ktorý si tam narazil Sandevu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Klady: 1) Předem jasně daný počet epizod, takže v pohodě dohlédnete na konec seriálu; 2) Vcelku zvládnutý vývoj ústřední dvojice, tudíž si můžete odškrtnout romantickou linku (pokud patříte k těm, kdož si v romantice libují - v opačném případě si můžete tenhle bod přiřadit k záporům); 3) Poměrně neokoukaný, ale o to přitažlivější mix komedie a dramatu ... tedy alespoň v našich luzích a hájích, které se snaživě hlásí k "západní" televizní a filmové tvorbě; 4) Nadmíru přímočarý tah na branku - ať už jde o dějovou linku nebo o dialogy; 5) Drzý a NEKOREKTNÍ (!!!) humor, který ovšem nemá ve zvyku chodit kanály, a proto neztrácí glanc. Zápory: 1) Určitá neobratnost - možná i scénáristická, ale zcela určitě režisérská - která se dosti diletantsky snaží znevěrohodnit šmahem všechny epizody i všechny jejich aktéry ... naštěstí ji s přehledem přebíjí pět výše uvedených kladů, takže nemá mnoho šancí na úspěch, nicméně daří se jí příběh částečně rozkolísat; 2) Poměrně profláknutá zápletka, která zdánlivě nepřináší nic převratného - ale zároveň musím podotknout, že originalita tady nespočívá v obsahu, nýbrž ve zvolené formě, takže je na vás, zdali jde primárně o zápor; 3) Nesporná naivita vyprávění, která vás může iritovat - co se mě dotýká, beru ji na vědomí jako součást výše uvedené formy seriálu, který se právě díky ní do určité míry vymyká zavedeným škatulkám "krimi", "komedie" či "drama", do nichž se obyčejně pokoušíme vecpat rozličně filmové či televizní výtvory. Cením si jeho upřímnosti a svéráznosti, je pro mě svěžím závanem větru, který mohl být - při větší zručnosti - bezkonkurenčním monzunem. V souhrnu mi vycházejí objektivní 3*, ale z čistě subjektinního pohledu zvedám pro tentokrát na 4* ... vem to čert. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

U prvního dílu jsem řičel smíchy. Nesourodá dvojka Prachař-Sandeva funguje, doplněná panoptikem zábavných postav kriminalistů (Vladyka, Šteindler, Lichý). Prvních pár dílů s čistě kriminálně komediálním pojetím bylo fajn. Když se to překlopilo do formátu love story se zabíháním do soukromí, ubylo srandy a nakonec už to bylo i nepřehledné jako krimi. Ale jako jednohubka na jedno podívání docela slušné. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (15)

  • Premiérové uvedení epizody sledovalo 1,02 mil. diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera i celého sobotního dne. (rublik05)
  • Premiéru sedmé epizody zhlédlo 731 tis. diváků (15+). (rublik05)
  • „Bylo to náročné, textů bylo hodně, ale byly skvěle napsané. A díky natáčení jsem přišel i na to, že odpočinek je důležitý. Jinak mě to moc bavilo, je to můj první policista. Kolem sebe jsem měl celé natáčení odborné poradce, kteří nám pomáhali a radili. Je to seriál, na který se doufám policisté budou dívat s nadhledem a budou ho brát, jak jsme ho natočili,“ řekl Jakub Prachař. (SONY_)

Reklama

Reklama