Reklama

Reklama

Zelené peklo

  • Itálie Natura contro (více)

Obsahy(1)

Dva mladí dobrodruzi Mark a Fred, začínající antropolog Paul a neohrožená novinářka Jemma tvoří výpravu do nitra Amazonie, kde před časem beze stopy zmizel profesor Korenz. Jemma chce svou reportáž a ostatní berou cestu spíš jako vítané povyražení, aniž by tušili, jaká nebezpečenství na ně v neprostupné džungli číhají. (J.Connor)

Recenze (16)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Ten film má prostě všechno: krádež letadla, resuscitaci drobného primáta pomocí gumové hadice, vytažení krvežíznivé piraně z řitního otvoru, piráty kradoucí domorodé děti na orgány, spolek zlatokopů se zalíbením v mučení zlodějů (genitálie/anakonda), neuvěřitelný epileptický střih a epilog z říše snů a středozemního moře. Jen ti kanibalové tady chybí, ale to je nakonec stejně jedno. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek o výpravě do Amazonie je z větší části dokumentem o tamější krajině a její zvířeně. Nosál červený, opice, anakondy, mravenci, sklípkani, krokodýli, tukani, piraně a rybka, kterou zde chtěli autoři mít, ale neodvážili se ji použít způsobem, který je jí vlastní. Vandélie obecná (candiru, upíří rybka) je postrachem především mužů, jelikož při koupání může vniknout do močové trubice. Domorodci se jí sice obávají, ale dokáží se proti ní obrnit. Předpokládám, že rybka, která se ve filmu snažila jednomu z domorodců vniknout do konečníku, měla být právě vandélie... Ohledně zdejších domorodců - kanibaly nečekejte, naopak tihle indiáni rádi každému pomůžou. Ti zlí jsou zde běloši. O napínavé scény není nouze - přeprava letadla po dálnici, záchrana unesených dívek či dětí, přestřelka v pralese, chytání anakond. Trocha gore - šípy v obličeji nebo vržený dřevěný ježek, na jehož ostré hroty se oběť nabodne. Jakmile se výprava ocitne v pralese, tak děj rychle odsýpá. Nechybí ani kousnutí jedovatým hadem, ale jestliže v Deodátových Kanibalech dojde na amputaci nohy, zde je naděje na záchranu v indiánském šamanovi. Pěkný film hlavně tehdy, když se na něj budete dívat jako na zajímavý dokument. Dokonce dojde i na výrobu tsantsy... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Ďalší film nadväzujúci a odkazujúci sa na klasiku CANNIBAL HOLOCAUST. Opäť tu máme výpravu do Amazonie, do ktorej prichádza skupinka dobrodruhov za účelom zistenia ako sa to vlastne má s profesorom Korenzom. Spracovanie Antonio Climati zvládol dobre (čo ma príjemne prekvapilo) a nebál sa pridať celkom značnú porciu akčnosti a samozrejme dokumentárnych záberov, keďže práve s týmto druhom filmového spracovania začínal. V globále sa jedná o pekne zvládnutý dobrodružný film ktorý nenudí a to vďaka množstvu zvratov a celkom pekného vloženia sa hercov do animálnych scén. Zábery zabíjania sa nekonali, práve naopak – dokonca sa aj zachraňovalo. Avšak prístup k zvieratám nebol zas najmilší. Čo sa týka ešte toho nasadenia hercov, dostala ma napríklad aj scéna s lovením anakondy holými rukami a iné, ktorých sa chlapci pred kamerou vôbec nezľakli. Niekedy som mal dojem, že to berú ako rutinu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Green Inferno(2013) Eliho Rotha jsem svýho času viděl. Šlo o jakousi novodobou poctu kanibalským filmům(za mě celkem vydařenou). Tenhle starej kousek jsem ale stále odkládal. Jde čistě o dobrodružnej film(žádnej kanibalskej horor) pojatej polodokumentární formou. Kanibaly byste tu hledali marně. A jak je uváděno ve zdejších zajímavostech to ani nebylo úmyslem režiséra Antonio Climatiho točit pokračování Cannibal Holocaust(1980). Za název Cannibal Holocaust II a díky tomu nelibosti fanoušků kvůli absenci kanibalů vděčí film především distributorům nikoliv režisérovi Antonio Climatimu. Jak je psáno pro něho je Green Inferno samostatným dobrodružným filmem. A já ho tak taky beru. Mě film hodně sedl a ani na chvíli jsem se nenudil. Navíc snímek ukazuje rozmanitost zdejší fauny a flóry. 4hvězdy ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Sice už je to naznačeno u ostatních, ale tohle opravdu nemá s kanibaly či hororem obecně vůbec nic společného. Natura conto je (sice poněkud bizarní) dobrodružný film, který by klidně mohl běžet v odpoledních hodinách na nóvě. Natáčení asi musel být pěkný nářez, protože některé scény jsou opravdu neuvěřitelné (souboj s anakondou), Climati zde zřejmě zužitkoval své rozsáhlé zkušenosti s mondem. Mimochodem čtveřice hlavních herců předtím ani potom v žádném filmu nehrála, asi je tahle zkušenost odradila, protože natáčení tohohle rozmilého braku musel být stejný zážitek jako Aguirre či Fitzcarraldo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Svižný akčno-dobrodružný snímok, pri ktorom človeka určite napadne, že to zelené peklo z názvu filmu muselo byť aj pri samotnom natáčaní. Dej ubieha rýchlo, stále sa niečo deje, je to remeselne dobre podané. Jedna z tých lepších výprav do Amazonskej džungle. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Climatiho odpoved na Deodatov Cannibal Holocaust. Potom som pozeral, ze natocil uz len Nebezpecnou Plaz a po nej uz nic. Rezisersky amaterizmus, vidno ze Climati bol nevyrazny rutiner, umrel napokon v uplnom zabudnuti  :  6 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo to malo byť, ale s kanibalstvom a ani s trilerom to nemalo nič spoločné. (Ne)obyčajné dobrodružstvá štvorice kamarátov v Amazónii - tu pomôžu s odchytom opíc, tam ich prepadnú riečni piráti, tu pomôžu prekaziť obchod s "červeným" mäzom a nakoniec nájdu strateného profesora. Také menej záživné dobrodružstvo, ešte k tomu aj bez nahotieniek, v ktorom by som vypichol jedine pekný žltý hydroplán. Inak, otrasný strih. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ani horor, ani kanibalové ... jen distributor chtěl parazitovat názvem slavném Canibal Holocaustu. Film z oblasti Amazonie je jako celkem dobrodružně pestrý , ale já si nejvíc zapamatoval ten žlutý hydroplán na voru. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Několik zárodků dobrých nápadů a dokonce i nějakého poselství se tam beze sporu najít dá. Jenže je to podáno hrozně suše a z té přírody a rozporu naší pseudocivilizace a místních obyvatel (o nichž se říká, že jsou kanibalové) by se dalo vytěžit mnohem více. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Příběhem hodně podobné Posledním kanibalům (Jungle Holocaust) akorát je to tentokrát točeno z pohledu ženy. Opět bez jasnějších prvků hororu, je to spíše takové romantické drama s troškou klasické italské erotiky. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

To je hnus velebnosti! Žiadny kanibalovia, kdeže! Iba neskutočne nudná cesta amazónskym pralesom bez nejakej hlbšej príčiny. Naivný detinský a imbecilný scenár po všetkých stránkach, hrozne herecké výkony v rámci žánru (a to je čo povedať, pretože som si myslel že už horšie ako v iných talianskych kanibalovkách to nemôže byť), bezúčelové tentoraz našťastie "iba" mučenie živých zvierat (narozdiel od iných talianskych kanibaloviek kde išlo o samotné vraždenie), a trápna hudba. Najhorším prvkom bol však najhorší strih v dejinách filmu. Prvý raz v živote som si všímal prechody medzi scénami či obrazmi a tie boli hektické, nepresné a tak hrozne amatérske akoby sa na tom učili strihať deti z pomocnej školy. Ku kamerám sa nevyjadrím radšej, to by bola kapitola sama o sebe... Jedna hviezdička za rybu v prdeli, hadičkové oživovanie opice, priekupníkov s detskými orgánmi, kastračným gangom a cestovaním v lietadle dialnicou, pretože takéto sračky nenájdete ani v poslednom japonskom WTF anime. Celkom: 15%. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Pár dobrejch scén tu bylo, ale to je asi tak všechno. Zelený peklo? Spíš pekelná nuda. :) Rozhodně se nejedná o horor, ale o odlehčenou dobrodružnou komedii vyprávěnou jakymsi dokumentárním stylem.. Ryba v prdeli, lovení anakondy holejma prackama, nějaká ta kostra prolezlá hadama - to se mi líbilo, dál není vo co stát. :) ()

Reklama

Reklama