Reklama

Reklama

Zelené peklo

  • Itálie Natura contro (více)

Obsahy(1)

Dva mladí dobrodruzi Mark a Fred, začínající antropolog Paul a neohrožená novinářka Jemma tvoří výpravu do nitra Amazonie, kde před časem beze stopy zmizel profesor Korenz. Jemma chce svou reportáž a ostatní berou cestu spíš jako vítané povyražení, aniž by tušili, jaká nebezpečenství na ně v neprostupné džungli číhají. (J.Connor)

Recenze (16)

Kozy9 

všechny recenze uživatele

To je hnus velebnosti! Žiadny kanibalovia, kdeže! Iba neskutočne nudná cesta amazónskym pralesom bez nejakej hlbšej príčiny. Naivný detinský a imbecilný scenár po všetkých stránkach, hrozne herecké výkony v rámci žánru (a to je čo povedať, pretože som si myslel že už horšie ako v iných talianskych kanibalovkách to nemôže byť), bezúčelové tentoraz našťastie "iba" mučenie živých zvierat (narozdiel od iných talianskych kanibaloviek kde išlo o samotné vraždenie), a trápna hudba. Najhorším prvkom bol však najhorší strih v dejinách filmu. Prvý raz v živote som si všímal prechody medzi scénami či obrazmi a tie boli hektické, nepresné a tak hrozne amatérske akoby sa na tom učili strihať deti z pomocnej školy. Ku kamerám sa nevyjadrím radšej, to by bola kapitola sama o sebe... Jedna hviezdička za rybu v prdeli, hadičkové oživovanie opice, priekupníkov s detskými orgánmi, kastračným gangom a cestovaním v lietadle dialnicou, pretože takéto sračky nenájdete ani v poslednom japonskom WTF anime. Celkom: 15%. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Sice už je to naznačeno u ostatních, ale tohle opravdu nemá s kanibaly či hororem obecně vůbec nic společného. Natura conto je (sice poněkud bizarní) dobrodružný film, který by klidně mohl běžet v odpoledních hodinách na nóvě. Natáčení asi musel být pěkný nářez, protože některé scény jsou opravdu neuvěřitelné (souboj s anakondou), Climati zde zřejmě zužitkoval své rozsáhlé zkušenosti s mondem. Mimochodem čtveřice hlavních herců předtím ani potom v žádném filmu nehrála, asi je tahle zkušenost odradila, protože natáčení tohohle rozmilého braku musel být stejný zážitek jako Aguirre či Fitzcarraldo. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek o výpravě do Amazonie je z větší části dokumentem o tamější krajině a její zvířeně. Nosál červený, opice, anakondy, mravenci, sklípkani, krokodýli, tukani, piraně a rybka, kterou zde chtěli autoři mít, ale neodvážili se ji použít způsobem, který je jí vlastní. Vandélie obecná (candiru, upíří rybka) je postrachem především mužů, jelikož při koupání může vniknout do močové trubice. Domorodci se jí sice obávají, ale dokáží se proti ní obrnit. Předpokládám, že rybka, která se ve filmu snažila jednomu z domorodců vniknout do konečníku, měla být právě vandélie... Ohledně zdejších domorodců - kanibaly nečekejte, naopak tihle indiáni rádi každému pomůžou. Ti zlí jsou zde běloši. O napínavé scény není nouze - přeprava letadla po dálnici, záchrana unesených dívek či dětí, přestřelka v pralese, chytání anakond. Trocha gore - šípy v obličeji nebo vržený dřevěný ježek, na jehož ostré hroty se oběť nabodne. Jakmile se výprava ocitne v pralese, tak děj rychle odsýpá. Nechybí ani kousnutí jedovatým hadem, ale jestliže v Deodátových Kanibalech dojde na amputaci nohy, zde je naděje na záchranu v indiánském šamanovi. Pěkný film hlavně tehdy, když se na něj budete dívat jako na zajímavý dokument. Dokonce dojde i na výrobu tsantsy... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo to malo byť, ale s kanibalstvom a ani s trilerom to nemalo nič spoločné. (Ne)obyčajné dobrodružstvá štvorice kamarátov v Amazónii - tu pomôžu s odchytom opíc, tam ich prepadnú riečni piráti, tu pomôžu prekaziť obchod s "červeným" mäzom a nakoniec nájdu strateného profesora. Také menej záživné dobrodružstvo, ešte k tomu aj bez nahotieniek, v ktorom by som vypichol jedine pekný žltý hydroplán. Inak, otrasný strih. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Ten film má prostě všechno: krádež letadla, resuscitaci drobného primáta pomocí gumové hadice, vytažení krvežíznivé piraně z řitního otvoru, piráty kradoucí domorodé děti na orgány, spolek zlatokopů se zalíbením v mučení zlodějů (genitálie/anakonda), neuvěřitelný epileptický střih a epilog z říše snů a středozemního moře. Jen ti kanibalové tady chybí, ale to je nakonec stejně jedno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Antonio Climati údajně nechtěl natočit pokračování slavného Cannibal Holocaustu (1980), nýbrž samostatný dobrodružný film. Distributoři ale film pojmenovali Cannibal Holocaust II, aby profitovali z úspěchu a proslulosti Cannibal Holocaustu. Film do dnešní doby je nenáviděný hlavně fanoušky kanibalského žánru kvůli tomu, že ve filmu nejsou žádní kanibalové. Za to ale Climati nemůže, vina je na distributorech. (G04T)

Reklama

Reklama