Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

kingik 

všechny recenze uživatele

Charismatická postava Pinheada má obrovský potenciál, ale ani tentokrát nebyl naplno využit. Může za to levné zpracování, ošklivý vizuál a jen několika vteřinová Pinheadova přítomnost, kdy se snad ani herce Douga Bradleyho nevyplatí na tu chvilku, co pobude na place, složitě líčit. Jsou zde však i klady. Kari Wuhrer v roli reportérky je docela kost a na začátku je svým šéfem pověřena ověřit pravost videokazety, která byla zaslána na adresu redakce. Je na ní zachycen obětní rituál, při němž zavražděná dívka vstane z mrtvých. To nebylo pro začátek vůbec špatné, ale horší bylo to, že stopy sekty vedou do Bukurešti a film se pak odehrává jen v neatraktivních lokacích a je doprovázen potoky krve a halucinogenními výjevy hlavní hrdinky, jejíž duše propadla po otevření pekelné kostky, jak jinak, než Peklu. Asi nejpřísnější měřítko snese závěrečná scéna Pinheadova zúčtování, která dokazuje, že Rick Bota na režijní stoličce až tolik nekazil, ale s nízkým rozpočtem a málo využitým Pinheadem, přes lepší průměr nepřelezl. 60% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Ďalšie zbytočné pokračovanie. Nieje to až taká katastrofa ako predošlí diel /Hellseeker/, napriek tomu nechápem aký zúfalec stvoril tak tupý scenár. Vždy v momente, keď už nevedel ako pokračovať, hlavná hrdinka sa niekde zobudila a dej mohol 10 minut pokračovať dalej, až kým prišlo ďalšie prebudenie...atď až do zblbnutia. Pinhead opäť žalostne chýba...chabých 30 % ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na filmu je bohužel vidět, že původní scénář neměl s Hellraiser universem pranic společného. Navíc scénáristé ani moc o Hellraiseru nevěděli, jelikož se tu daným pravidlům nasazují parohy a tudíž tvoří mírné WTF. Jo, a Cenobité se tu objeví opravdu jen na pár minut, což je fakt škoda... ale zase tak strašné to není. Bota umí celkem pracovat s atmosférou, a tak i z takového nicneříkajícího scénáře spleteného s Hellraiserem více než horkou jehlou, dokázal udělat koukatelny horrorovy filmek. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Neuveritelne spatna zalezitost. Bohuzel to nefunguje ani jako film a jako Hellraiser uz vubec ne. Jsou popirana pravidla vytvorena v prvnich dilech, cenobite se mihnou na nekolik sekund, aby se predvedli pocitacovymi triky a zas zmizeli. Prakticky tam nejaky Pinhead vubec nemusel byt. Vrchol trapnosti je asi scena, ve ktere se znascne oskliva hlavni hrdinka potaci asi deset minut po koupelne s nozem v zadech a rve. Celkem zabavna je absence scenare, vzdy, kdyz pribeh dospeje do mrtveho bodu a neni se kam hnout tak se hrdinka probudi uplne nekde jinde a zas nasleduje dvacetiminutovy pribeh koncici probuzenim. Na dalsi dily teto, Dimensionem asi nejvic vykurvene serie, uz vazne zvedavej nejsem. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Sám jsem až s podivem sledoval sám sebe, že se i u sedmého dílu celkem bavím. Povedená atmosféra, po dlouhé době také solidně sestříhaný povedený příběh. Pinhead zde dostává asi nejvíce prostoru za poslední díly a to je dobře. Také po zvukové a napínající stránce se nejedná o špatný film. Opravdu je to lehce napdrůměrný snímek, solidní pokračování legendární ságy a hlavně, dle mého soudu, 4. nejlepší díl Hellraisera. Kdyby se upustilo od přespřílišné patlaniny ve střední pasáži, mohlo se jednat i 4* snímek! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Kresby na zdech redakce Amy (Kari Wuhrer), které se ve filmu objevili, vytvořil autor námětu filmu Clive Barker. (gogos)
  • Původní scénář Neala Marshalla Stevense neměl se světem Hellraisera nic společného. Když bylo rozhodnuto, že půjde o další díl ságy, Tim Day scénář kompletně přepsal. (HellFire)

Reklama

Reklama