Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (113)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Šestý díl sebou přinesl počáteční nadšení i slušnou porci rozporuplných pocitů. V mém případě tedy rozhodně ano. Když jsem se dozvěděl, že se do série vrátila má oblíbenkyně z prvních dvou dílů Ashley Laurence, nemohl jsem se dočkat, až jí znovu uvidím v akci. Přece jenom si už dvakrát dokázala s Cenobity poradit, jenže zde dostala opravdu minimum prostoru, což byla od tvůrců pěkná podpásovka. Když už však byla na place, patřila bezesporu k tomu nejlepšímu, co nám tento díl nabídl. Hlavním hrdinou tu byl totiž její filmový manžel a tady nastal jeden ze zásadních problémů toho filmu. Dean Winters nepodal vyloženě špatný výkon, ale rozhodně k mým oblíbencům zřejmě nikdy patřit nebude. Navíc se ukázalo, že vlastně původní scénář neměl s touto sérií nic společného, měl si jít vlastní cestou a až následně byl přepsán tak, aby alespoň trochu navozoval na Hellraisera, přidali se Cenobiti (kteří tu dostali žalostně málo prostoru) a podle toho to tak i vypadalo. Což byl také jeden z důvodů, proč se tento díl nikdy netěšil příliš velké divácké přízně. Dalším kamenem úrazu je sám režisér. Rick Bota každopádně nebyl dobrou volbou pro další pokračování této série, což se následně ukázalo i v dalších dílech. Jeho až chaotický přístup mi moc nesedl, za celou dobu nedokázal vytvořit pořádnou atmosféru (a když už ano, tak jen na velmi krátkou dobu), ale našlo by se tu i několik světlejších okamžiků – to bych mu zase křivdil. Zvláště pak prostřední pasáž se mi docela líbila. Místy se objevili i náznaky napětí, na řadu přišly i vraždy (ovšem s nimi i onen chaotický střih), celkem pěkné děvčata a samotní cenobiti. Pinhead tu hrál ovšem až druhé housle, což bylo dáno hlavně oním narychlo přepsaným scénářem. Kriminální zápletka, která se snad i snažila napodobit předchozí díl, však nakonec přišla s takovým finálním zvratem, že se mi z toho až udělalo nevolno. Bohužel, tady prostě nemůžu dát ani průměr, protože zklamání je prostě větší než nadšení. 40% ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

No a tenhle film je jenom úplně krásným příkladem klasického a bez ducha přítomného hloupého hororu, kde se tady tento film stává prvním kopnutím do mrtvoly a taky začíná se tady kopat pěkný hrob pro tuto sérii. Klasické klišé bez nápadu a jakéhokoliv příběhu, klišé lekacky, nudné postavy a příběh se buď upíná k sexu nebo se snaží celý film děsit přes tu stejnou věc a to je ta že vždycky má nějaké vidiny nebo něco se mi děje a tohle je kravina. Jediné co bych dokázal říct dobrého k filmu je zajímavý zvrat ke konci filmu, ale to je všechno. 2,5/10 ()

Reklama

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Tento díl se výrazně liší od předchozích dílů kultovní horrorové série. Režisér Rick Bota spíše hodně zabrousil do psycho-thrilleru až do mysteriózního thrilleru. Filmaři chtěli vložit do této série něco nového, tak děj filmu je hodně zamotaný a hlavně celý film stojí na závěrečné opravdu skvělé pointě. Ale velká škoda, že po celou dobu filmu, hlavní záporák Pinhead zůstával v ústraní. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Pokus o druhé Inferno se nezdařil. Ubylo toho, co bylo pro tuhle sérii typické, totiž Hellraiser s Cenobity měl ve filmu velmi malý prostor, typická Kostka se nám téměř vytratila, ubylo krve a to ve velkém množství. Kvalita scénáře trochu klesla, herecké výkony taktéž, již viděná pointa opravdu nepřekvapila a k tomu všemu přibylo hloupých scén, které o hvězdu snížily kvalitu Hellseekera (neustálé probouzení z představ, Trevorovy milenky, které se na něj neustále lepí,...). Jediné potěšení, které mi šestka přinesla, bylo návrat sympatické Kirsty (i když tomu nebylo vůbec třeba). Pro tuhle sérii mám slabost, takže přes všechny záporné vlastnosti zůstanu u pevných 2*. Ano, koukat se na to pořád dá. 40% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už při Hellraiser: Inferno jsem si všimla, že tvůrci zřejmě rádi natáčí filmy se slovem "Hellraiser" v názvu, i když je celý film v podstatě o něčem úplně jiném a sám Pinhead se v něm objeví pouze "na skok." Například zde, v Hellseekerovi zcela ovládne prostor až ke konci snímku, a to zhruba asi na několik krátkých minut. Ty však stojí za to, a opět tak můžeme být svědky jeho filozofických proslovů na téma existence zla, pekla, bolesti a rozkoše. Do té doby nás však čeká dlouhá cesta, kterou musí divák ujít spolu s jakýmsi týpkem, jehož jediným úkolem je po většinu filmu prožívat stále dokola ty stejné situace, potkávat ty stejné osoby a trpět stále většími bolestmi hlavy. Jo, a zapomněla jsem, že má stále velmi živé a docela psycho halucinace, které stále nabývají hrůznějších tvarů. Divák si tak může být jist, že se snadno ztratí v té změti, která se odehrává v několika časových i smyslových rovinách zároveň. Současnost, minulost, skutečnost i výplody mysli se zde protínají tak často, že z toho začne být nejeden divák za chvílu magor taky:) Další silnou stránkou je obsazení Ashley Laurence, která zde však dostane zhruba tolik prostoru, jako sám Pinehead. Ale co, i když už scénáristi blbnou a celkově to už nestojí za moc, sám Pinhead bude vždycky vládnout místu, kde se ocitne:) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Přestože se jeho podoba objevuje na plakátech k filmu, Pinhead (Doug Bradley) má na plátně méně než 5 minut času. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)

Reklama

Reklama