Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (113)

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť to pripomína predchádzajúcu časť Hellraiser: Inferno – opäť sa ničnetušiaci muž, zjavne zmáhaný komplikovanými vnútornými démonmi, dostáva na dno svojich síl, vlastne to skoro vôbec nepripomína žiadny diel jednej z najkrvavejších sérií... aby to na konci zaklaplo do seba a na scéne sa zjaví Pinhead a začne gore festival, počas ktorého sa ukáže, že ústredný (anti?)hrdina žil v klamstve a teraz sa bude musieť pozrieť zoči-voči krutej pravde rovno do očí, čo navždy rozvráti jeho život (ak to teda vôbec ešte jeho život je a nie je to niečo úplne iné). S tým rozdielom, že tentokrát je to oveľa horšie zvládnuté. Už ústredný antagonista je oproti Craigovi Shefferovi úplne o ničom. A ostatní sú na tom ešte horšie. Zrežírované je to vyložene na draka a strašný je nielen scenár, ale celkovo to pôsobí lacno, až televízne. Pritom už Inferno malo trápny 2-miliónový rozpočet, ale vďaka slušnému režisérovi Derricksonovi, dobrému Shefferovmu výkonu a presvedčivej, tvrdej atmosfére, to nebolo poznať. Tu je. A bolí to. Režíroval to Rick Bota, kameraman seagalovky Bleskový muž a Barb Wire s Pamelou Anderson a režisér biedneho hororu Oni prichádzajú s Laurou Regan. Do série sa vracia Ashley Laurence alias Kirsty, ale bolo by lepšie, aby k tomu nedošlo, akurát čo si pošpinila svoj vlastný odkaz z prvých častí. Každopádne toto mi naozaj tentokrát pripadalo tak, ako keby mali úbohý scenár a potrebovali ho z nejakého dôvodu sfilmovať, tak ho umelo, nasilu a v poslednej chvíli napojili na kultovú sériu, aby aspoň niečím zaujal. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mno, tak nejdelší úsek děje mě vyloženě nudil, nechápal jsem, co se děje, prostě scenárista vytvořil opravdový psycho zmatek. Relativně koukatelných pak bylo posledních asi 10 minut, kdy se ten předcházející bordel takříkajíc rozuzlil. Nakonec to tedy jakýs takýs smysl má, ale negativní pocity převažují, a to hlavně kvůli takové bezpohlavní režii a citelné absenci pro Hellraisera typické krvavosti. Hellseeker působí jako nepovedená napodobenina předcházející části (ať už tou detektivní částí, tak i pointou), narozdíl od ní ale nedrží v napětí. Podtrženo sečteno - další zbytečné pokračování. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dost mozna nejslabsi dil. Co ale cekat od rezisera, kterej se jmenuje Bota. Hlavni nesympatickej hrdina se tak ruzne mota po meste, ma vidiny, v nichz vystupujou nijak zvlast sexy zensky, neni moc jasny, co se mu zda a co ne, kdo je mrtvej a kdo ne. Takle to vylozene spatne nezni, problem je, ze vysledek vypada tak, ze hlavni hrdina nekam dojde, uvidi nejakou mrtvolu a probere se nekde jinde. Zaver se sice snazi o necekanou pointu, ale ta bohuzel vyzniva dost kokotsky. Takze potesi maximalne ta troska scen s Pinheadem a Kirsty, hrdinkou predeslejch dilu. Vetsinu casu proste nuda bez atmosfery. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už při Hellraiser: Inferno jsem si všimla, že tvůrci zřejmě rádi natáčí filmy se slovem "Hellraiser" v názvu, i když je celý film v podstatě o něčem úplně jiném a sám Pinhead se v něm objeví pouze "na skok." Například zde, v Hellseekerovi zcela ovládne prostor až ke konci snímku, a to zhruba asi na několik krátkých minut. Ty však stojí za to, a opět tak můžeme být svědky jeho filozofických proslovů na téma existence zla, pekla, bolesti a rozkoše. Do té doby nás však čeká dlouhá cesta, kterou musí divák ujít spolu s jakýmsi týpkem, jehož jediným úkolem je po většinu filmu prožívat stále dokola ty stejné situace, potkávat ty stejné osoby a trpět stále většími bolestmi hlavy. Jo, a zapomněla jsem, že má stále velmi živé a docela psycho halucinace, které stále nabývají hrůznějších tvarů. Divák si tak může být jist, že se snadno ztratí v té změti, která se odehrává v několika časových i smyslových rovinách zároveň. Současnost, minulost, skutečnost i výplody mysli se zde protínají tak často, že z toho začne být nejeden divák za chvílu magor taky:) Další silnou stránkou je obsazení Ashley Laurence, která zde však dostane zhruba tolik prostoru, jako sám Pinehead. Ale co, i když už scénáristi blbnou a celkově to už nestojí za moc, sám Pinhead bude vždycky vládnout místu, kde se ocitne:) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Celkem podařené psycho, i když místy trochu zmatené a nepřehledné. Nakonec docela zajímavá pointa. Opět už to není ten klasický Hellraiser, Pinhead se objeví zase jen kousek na konci, ale jsem docela překvapen, že i šestý díl si udržel celkem ucházející "kvalitu" ke které se série vrátila s dílem pátým. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#6 Hellraiser. Šestý Hellraiser je už druhý video film ze série. Hellseeker je o něco slabší, než předcházející Inferno, ale vrátila se Ashley Laurence, hlavní hrdinka prvních dvou filmů. Vizuál je chladný až odosobněný, přidaná erotika sice není na škodu, ale cenobiti se zas nepovedli. Nevadí mi další detektivka, ale fakt, že to nejlepší je až konec a celkově film nemá přesvědčivou atmosféru. Kirsty by si zasloužila lepší procházku peklem. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jediný plus je, že se vrátila Kirsty, která připomíná ty lepší díly ze série. Bohužel se s ní nevrátilo nic, co dělalo z jedničky a dvojky výborné horory, naopak přibyla trotlovská postava jejího přítele, něco na způsob: co krok, to jiná sexy ženská. Co na něm vidí nám odhaleno není a já to na to během filmu nepřišla, kromě toho, že to byl fakt trotl. Tenhle díl a díly další už jsou jen paskvil, uboze se živící na slávě prvních tří dílů. Mělo se skončit už trojkou a mohla to být důstojná trilogie, takhle to degradovalo na další řetězec čím dál horších počinů, vezoucích se na prvním dílu, který přinášel něco nového a zajímavého (rozuměj: co mohlo slušně vydělat). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Trevor počas dopravnej nehody, ktorú zavinil, prišiel o svoju manželku. Utopila sa v aute, keď spadlo z mosta do rieky. Trevorovi sa podarilo zachrániť. Utrpel však ťažký úraz hlavy. Trpí čiastočnou stratou pamäti. Začne mať nepríjemné vidiny a halucinácie. Stráca zmysel pre realitu. Jeho život sa zmenil na absurdnú, desivú nočnú múru. Deje sa s ním niečo, čomu nedokáže čeliť. Šieste pokračovanie série "Hellraiser" nesie podtitul "Vyslanec pekla". Je to temná, mysteriózna, psycho krimi s výraznými horrorovými prvkami. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Poslední jakž takž vydařenej Hellraiser než to celý šlo na dno žabích sraček v New Jersey. Pinhead je pořád borec a klidně to celý utáhne sám. Atmosféra je samozřejmě nenávratně fuč, ale aspoň na ten průměr to ještě vystačí, což už se teda o dalších pokračováních rozhodně říct nedá.50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niekto chcel napodobniť geniálnu 5 časť detektívnym príbehom, ale totálne zlyhal na všetkých poliach. Réžia je tak priemerná a nevýrazná, že z toho až rozum stojí. Absolútne nevtiahne do deja, príbeh slabý staviaci iba na záverečnú pointu, žiadne krvavé nechutnosti, málo Pinheada. Zbytočné pokračovanie, ktoré nemôže uspokojiť absolútne nikoho. Ako je možné že tento režisér točí aj ďalšie dve pokračovania?! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vpravdě halucinogenní film...postupné hromadění nočních můr a přeludů vyvrcholí v zajímavou pointu. První Hellraiser je připomínán zejména Pinheadem, řetězy s háky, zkrvavenými kusy masa a červy. Vším tím se šetří, ale to kupodivu nevadí. Nejvíce se mi vybavil film A.Lynea Jakubův žebřík - ten ale působil mnohem děsivěji. Škoda jen, že v celé řadě jsou pro mne stále nejlepší první dva díly. Vklad C.Barkera zde citelně chybí - zejména jeho smysl pro fantastično. Hudba i kamera nebyly špatné, dokonce i triky povedené, přesto se o žádný velký zázrak nekoná. Na jedno podívání stačí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Peklu byly znovu otevřeny brány do Světa a udělal to nikdo jiný, než-li dávný protivník démonů-cenobitů, Kirsten se svým "sympatickým" přítelem. Kdo z nich zaplatí tu nejvyšší cenu a proč... Oproti ostatním dílům velmi slabé efekty.! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu to nevypadá, že by to vůbec mělo něco společného s Hellraiserem a tak trochu v té nejistotě žijete skoro až ke konci filmu kdy vyjde všechno na povrch a právě ten konec to alespoň tak nějak zachránil a také byl docela zajímavý. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Táto spŕška nelogických halucinogénnych sračiek azda nedávala zmysel ani samotnému scenáristovi. Snaha zopakovať koncept Inferna absolútne zlyhala. Opakovať kľúč mizerného filmu je myšlienka sama o sebe idiotská, ale ešte idiotskejšie je mať v talóne postavu Kirsty, Pinheada i celý franchise Hellraisera a nakrútiť takýto nudný triviálny nezmyselný žvást, ktorý nemá v podstate nič spoločné s predošlou sériou (taká kocka je tu iba akousi kulisou). Je len málo sérií, ktoré až tak rapídne išli do sračiek, Hellraiser ale v tejto lige bezpochyby vedie. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu filmu menší pokrok, aspon už je tohle normální horor. Avšak má to spoustu chyb a opět nezáživný příběh. Krve je zde dost, bla bal bla. I rychlý spád to má. Takže tu třetí hvězdu si to zaslouží. Průměr ale jen ve výsledku. Hodnotím na 54% = *** ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

No, natočiť chceli asi niečo na štýl poslednej pol hoďky z Angel Heartu; S céčkovými hercami a scenárom, to ale úplne nevyšlo. A Pinheada je tam strašne málo. 45% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa najlepší Hellraiser. Skôr mysteriózny kúsok, ako horor. Jediné, čo ma v tejto časti iritovalo, bola skutočnosť, že hlavný hrdina- neskutočne slizký čurák, mal toľko nádherných žien, ktoré pritom odmietal... ()

arie 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o oživenie upadajúcej slávy. Tento diel je možno o kúsok lepší, než nadhodnotená piata časť série, no i tak sa nejedná o nič viac, než o beztvarý polotovar, ktorý má s pôvodným Hellraiserom pramálo spoločné. Občasné pokusy o tajomnú atmosféru, chatrný dej, biedne herecké výkony a prekvapivo takmer nulová brutalita, k tomu si pripočítajte minimálne sa vyskytujúceho Pinheada, ktorý zostáva jedinou pripomienkou toho, že táto séria v sebe kedysi skrývala viac potenciálu, než každé druhé rutinné béčko. ()

Reklama

Reklama