Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (122)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale naposto nudné "pokračování", které nemá s předcházejícími díly série téměř nic společného. Použitou pointu bych ve spoustě filmů nejspíš hodnotil kladně, ale tady byla tak nějak divně zabudovaná, že jsem si ji ani moc nevychutnal. Znovu se mi potvrzuje, že problémem posledních Hellraiserů jsou scénáristi, kteří si vymyslí jakous takous pointu, tu neuměle naroubují na hodinu nesmyslného děje, a chudák Rick Bota to pak má zrežírovat. Chystaný remake původního Hellraisera je asi jedinou nadějí, jak dostat tuto série zpět na výsluní, protože si nedokážu představit, co jiného vážně myšleného by mělo právě na Hellworld navazovat. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hellraiser série by se měla rychle stát zapovězenou a čekat dokud se jí nechytí někdo schopný. Jestli někdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po Vyslancovi pekla a Návrate mŕtvych tretí príšerný Hellraiser Ricka Botu. Osviežujúce je, že tentokrát (na rozdiel od predchádzajúcich dielov) už nemáme dočinenia s „prekliatym“ antagonistom, ktorý sa ponára do vlastnej minulosti a zisťuje, že si zaslúži trest od Cenobitov, ale máme k dispozícii skupinu nadržaných mladých ľudí, ktorí sa dostávajú do sídla Lancea Henriksena plného drog, sexu a alkoholu. Ako to však už v tejto sérii chodí, napokon užívanie si naberie značne dekadentne sadomaso štýl a na scénu príde krik, bolesť, utrpenie a umieranie. Ani Henriksen nedokáže zachrániť takýto paškvil. Trocha ma bavili pozostatky atmosféry, trocha samotný dom, gore bolo zvládnuté na slušnej úrovni, ale inak si čosi takéto fakt až 3* nezaslúži. Ide o jeden z prvých filmov Henryho Cavilla. Lance Henriksen sa v jednej scéne spýta: „To je ako v mizernom horore, čo?“. Nuž.. je, Lance. Je. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bota se vraci s pravdepodobne poslednim dilem Hellraisera. Tentokrat se pribeh toci kolem velky kalby priznivcu internetovy parby, kde si hlavni skupinka mysli, ze jsou experti na kostku, Pinheada atd. libi se jim ruzny rekvizity typu nalozeny obliceje a proste se bavi. Samozrejme jen do ty doby, nez zacnou chcipat. Cely to tak pripomina klasickou pubertackou vyvrazdovacku o strasidelnym dome a psychopatickym majiteli, zaporak tu tentokrat neni Pinhead, ale Lance Henriksen, kterej si to docela uziva. Pinhead se sice sem tam objevi, ale jen aby hodil hlasku a zas zmizel, navic Bradley vypada uz dost unavene. Herci krome Lance nic moc nehrajou, jsou vam v podstate ukradeny a tak aspon, ze jednotlivy smrti jsou docela fajn. Zaverecna pointa se taky povedla a sem tam se da mluvit o naznaku atmosfery. Ale to porad neda vic nez lepsi 2*. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Takových random věcí v tak naplánovaném kusu, to musí být nějaký rekord. Ale hrátky s realitami jsem si užila, ne že ne. Obraz Lance Henriksena kopajícího řadu mělkých hrobů by měl viset v každé domácnosti. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak třetí Hellraiser v jednom dni (konečně už poslední), docela záhul na kukadla. I když tomuhle dílu by se snad už, až na poslední tři minuty, ani Hellraiser říkat nedalo. Tentokrát snímek, po vetšinu času, s racionálním základem, bez pomoci pekla. Už to vypadalo, že poslední díl zatáhne sérii do maximálních sraček, ale překvapivý závěr až nečekaně potěšil. Jen škoda, že na filmu je okamžitě znát, že je to video film...nezajímaví herci (až na pár slečen :)), laciné a blbé triky, přihlouplé manévry s kamerou a do očí bijící počítačové úpravy. I tak musím ocenit zajímavou myšlenku a schopnost tvůrců z tématu ještě něco vytáhnout, i když to, jak už jsem napsal, s původním Hellraiserem nemá takřka nic společného a mohlo by si to klidně vysloužit jiný název, ale to bych se k tomu asi ani nikdy nedostal. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#8 Hellraiser. Hellworld je bez nadsázky naprostá lahoda. Hellraiser výborně říznutý sebeironizující poetikou Vřískotů a jiných postmoderních teen vyvražďovaček. Drama nádherně graduje, Lance Henriksen a Katheryn Winnick podávají výborné herecké výkony. Syrové, nechutné, ale zároveň chytré a sexy. U mě málem absolutní top celé série. Ale první tří místa mého pořadí jsou značně vyrovnána: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Partička mladejch nadšenců do pekelné počítačové hry jsou pozvaní na velkej mejdan, to ale ještě netuší jaké úmysly má hostitel,který si chce s nimi vyřídit účty,protože je obviňuje ze smrti svého syna. Podaří se mu to? Cesta do pekla je otevřená,ale pro koho. Ta smrt Lance Henriksena na závěr filmu je asi nejlepší. " Jsou to všechno jen rekvizity,ale moc dobré. " :) Opravdu? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

He he režisérovi Botovi setnou nohu i z botou! a zůstane po něm jenom ta bota! Boty do roboty, trolololololo. Předchozí díl cajk, tenhle od stejnýho rejži už jde kapičku do průjmíku. Potěší asi jenom nápad posílajícího pána milujícího akupunkturu do virtuálního světa. Občas ucházející hláška, občas nějaká ta smrtička, ale velkou originalitu nečekejte což už asi ani nebylo v silách tvůrců. Takže další vysátá série? No vypadá to tak, nicméně téměř na blinknutí to ještě na rozdíl od dalších dílů úplně není.35% ()

petero 

všechny recenze uživatele

1. dobrý ťah: Postavy v tejto časti bez problémov vedia kto je to Pinhead a dokonca jeden predstaviteľ má aj jeho portrét na tričku. Hellraiser je dokonca už aj na internete a keďže všetci dobre vieme, že je to iba film – no prečo si ako skvelú hru nezahrať ako otvoriť kocku rovno cez obrazovku monitora – osudná chyba. 2. dobrý ťah: Obsadenie Lance Henriksena – je vo svojej novej démonickej úlohe dostatočne charizmatický a hlavne oživuje túto sériu. 3. dobrý ťah: Pomrkávanie pre skalných fanúšikov na predchádzajúce časti. Dokonca tu nasleduje změna: už tu nevylietajú žiadne háky na reťaziach aby obete efektne roztrhli, ale cenobiti vykonávajú svoju prácičku ručne stručne. Teraz ešte neviem či to je fajn ale záverečný mord je celkom slušný. Celkovo séria bohužiaľ nevybočuje zo štandardu zabehnutých častí realizovaných súčasným režisérom. Nič výnimočné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobře, od původního Hellraisera je to již hodně vzdálené a s C.Barkera zde nenajdeme téměř nic. Pinhead jakoby zestárl, chybí mu jiskra i strašidelnost. Kde jsou zatraceně háky a červi? Kde jsou hrůzy a rozkoše pekelné? Spíše se o nich jen mluví... Na druhou stranu docela příjemný vizuál a obstojné triky, hlavně gore. Film by se klidně mohl jmenovat třeba Zakletý dům, či Pekelný dům, jelikož skupina omladiny se dostaví na podivný večírek do gotického domu, kde je najednou vše jinak. Sny, přeludy, halucinace, útěky, kostka, vraždy. Zajímavé je finále, příjemný je L.Henriksen. Jako úplnou tragédii bych to neviděl, jelikož horších a stupidních horrorů jsou mraky. Jisté je, že tahle série by potřebovala transfúzi čerstvé krve jako sůl! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dost odlišné oproti sedmičce, která vyšla ve stejný rok. Tady hlavní roli hráli mlaďáci, kteří si chtějí zapařit na uzavřené párty a jak už to tak bývá, tak s teen sebrankou je spíš trapnější komedie, než dobrý horor. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné a víťaz post-bloodline direct-to-video série. Problémom je, že je to triviálny (ale zábavný) slasher, kde Pinhead a spol. hrajú úplne vedľajšiu koľaj, priam až žiadnu. Franchise Hellraisera je na každom kroku, i keď v úplne inom použití, ako by čakal divák - nie ako mytológia, ale iba ako popkultúrna kulisa. Bohužiaľ vyvrcholenie (posledné dve minúty) mohlo byť dlhšie a viac prehĺbené. Každopádne ide o hlúpy film, ktorý zďaleka nemá na prvé štyri diely, ale je dostatočne zábavný na to, aby hodina a pol strávená pri ňom nebola stratou času ako pri dieloch 5-7. Druhý krát by som to ale asi nepozeral. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

tento horror patri do polovice tych lepšich čo som videl....aj čo sa týka serie hellraiser patri tento film ku štyrom lepšim častiam ...anatomicky precizna brutalita ..je zakladom dobreho horroru ...hodnotím z rozumom !!!..uncut verziu tohto filmu rozhodne stoji za to vidieť ...... na súčasne pomery doby horrorových sračiek sa javi táto kompozícia ako postačujúca ....... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Díl nesoucí název pekelný svět ? Spíš pekelný film. Zde byl příběh naprosto dementní a téměř nepochopitelný. I často nuda byla ve filmu. Zase na druhou stranu zde byla dost krvavost, zejména na konci filmu. Proto tu druhou hvězdu dávám. Takže celkově to vidím jen tak na 32% = ** ()

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama