Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama odehrávající se v rodinném domě, který byl postaven na místě, kde v dávných dobách upalovali čarodějnice. Malý Martin se má stát obětí, kterou se rozhodli duchové věnovat zlému démonu Ametheovi... (D-ALVIM Video)

Recenze (21)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Horror, v němž potkáte hned několik starých dobrých kamarádů, včetně Exorcisty z Amityville a Fulciho ze Záhrobí. Ale bohužel, kvalitu tentokrát nezaručili. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický mysteriózní horor italské kinematografie vypadá, jako by vznikl v polovině 80. let. Reverend Jonathan nabídne knězi Peterovi dům, jenž je na prokletém místě a v němž se nachází brána do Pekla. Věří, že Peter s pomocí lásky ke své rodině a s její podporou zvládne démona, jenž v domě přebývá. Jenže temné síly jsou mocnější. Peterovi přijde na pomoc kněz George, jeho bývalý spolužák, co má s démonem osobní zkušenost, ale zdá se, že ani to nebude stačit. Ano, jde o jakýsi mix především Poltergeista a Vymítače ďábla - čekal jsem, kdy dojde na zelené šavle... Snímek sází zejména na atmosféru, kterou podtrhují kamera s hudbou. Bloudění v domě, jako by šlo o nekonečný labyrint, černé duše čarodějnic, mlha. Celkově jde o snímek spíše podprůměrný, kdy mě nejvíce děsil příšerný dabing Studia D. S odstupem času jsem byl ale vcelku spokojen, dnes asi jen opravdu pro skalní fanoušky žánru. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Séria “house” hororov "La casa“, ktorú v roku 1981 odštartoval Sam Raimi známym THE EVIL DEAD (v Taliansku "La casa I") sa snáď definitívne uzatvára pod vedením Claudia Fragassa – v titulkoch pod zamerikanizovaným menom Clyde Anderson a to z dôvodu lepšej propagácie filmu na americkom kontinente, svojim už piatym dielom pod názvom “Beyond Darkness“. Ku orientácii na tento americky hovoriaci trh sa myslelo aj v rámci výroby – horor produkovaný síce v Taliansku, ale s americkými hercami a pôvodnou zvukovou stopou anglickou. Preto neuvedenie mena talianskeho režiséra v titulkoch pod pravým menom bolo iba vyvrcholením tejto orientácie. Chlapci od produkcie to tento raz ale pekne zmrvili. Námetom zaujímavejší, ale spracovaním o poznanie žalostnejší v porovnaní s predchádzajúcim “La casa 4“ s Davidom Hasselhoffom, a to už je čo povedať. Čakať, že “La casa 5“ nebude tým posledným dielom si myslím nie je namieste. Distribučné spoločnosti, ktoré by mali v pláne názvom nadviazať na totálne lacný televízny brak, sa asi nenájdu. Našťastie! Aj keď dnes je všetko možné. O produkciu sa podobne ako v predchádzajúcej časti zaslúžil svojim dielom opätovne aj sám veľký trasher a porno mág Joe D'Amato. Téma finálnej kapitoly nepriamo nadväzujúca na všetky predošlé diely charakterom prekliateho “Amityville“ domu, sa točí okolo posledných dní čarodejnice a satanistky Bette a jej následnom posmrtnom vyčíňaní. Odsúdená vrahyňa nevinných detí, ktorých duše oslobodila od ich telesnej schránky a následne aj spútala týmto krutým a násilným spôsobom v istom dome postavenom na mieste, ktoré sa spája s rituálnym upálením čarodejníc pre výstrahu z pred dávnych vekov, sa nehodlá vzdať ani po smrti. Otec George – väzenský kňaz v službách Božích dávajúci odsúdenej posledné pomazanie, je záhadne konfrontovaný s temnou silou šialenej čarodejnice Bette. Po nadprirodzenom výjave sa rozhodne zblúdené duše trpiacich detí oslobodiť a dostať sa tak ku koreňu veci. Ale ako? Kde? Čo je tým kľúčom, miestom a očistou? ..... Medzitým sa do domu – brány pekelnej, nasťahuje rodina otca Petera, pobožného kňaza, ktorý ani len netuší, čo za zlo ho v nasledujúcich dňoch v novom príbytku čaká. ### Že sa dočkám akejsi originality som ani moc nedúfal, predsa len námet točiaci sa okolo domu – otvorenej brány pekla, sa musí držať istých zažitých medzí. Amatérske spracovanie televíznou formou bez použitia gore efektov, ale zato s toporným hereckým obsadením, lacnou hudbou a kopou nudných sekvencii bez atmosféry – často zahalenej neznámej príchute v opare bielych “evil“ pár, výsledný dojem ešte viac potápa. Trápne vyznievajúce inšpirácie, odkazujúce sa v postupnom časovom slede na slávne horory ako THE AMITYVILLE HORROR, EVIL DEAD II, POLTERGEIST, THE EXORCIST a Fulciho E TU VIVRAI NEL TERRORE – L´ALDILA (THE BEYOND), nemá ani zmysel rozpitvávať. Až na pár momentov, všetko pohorelo. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jiné filmy Claudia Fragassa (zvlášť ty z roku 1990, Night Killer a Troll 2) mají to štěstí, že jsou sice strašné a blbé jak kýbl vápna, ale jsou zároveň i neskutečně zábavné a vtipné. Beyond Darkness je jen strašný, blbý a nudný. Je to snůška všemožných vykradených nápadů z filmů Poltergeist, Vymítač ďábla, Horor v Amityville a The Evil Dead (na jehož italském názvu navíc parazituje a přidává číslovku 5), ale bez jakékoliv přidané hodnoty, či aspoň vtipně debilních dialogů a hysterických hereckých výkonů, aby se divák i po rezignaci na seriózní zážitek dokázal aspoň „nějak“ zabavit. Momentálně mě nenapadá nic, co by bylo možné na tomhle snímku vyzdvihnout. Zívačka. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný horor kde se ale na nějakou pořádnou scénu musím čekat vždy 15 minut, to předtím je totiž jen ukecaná nuda mezi knězem a klukem nebo mezi knězem a jiným knězem. Navíc ty dialogy byly jako pěst na oko. Naštěstí těch dobrých scén je hned několik. Třeba scéna kdy dostane zeď obličej je zajímavá a i dobře udělaná. Ony všechny ty monstra vypadají parádně narozdíl od Fragassovýho filmu troll 2. Což mě mile překvapilo protože Trolla natočil ve stejném roce. Film je takový mix Exorcisty a původních La casa. A celkově to vypadá překvapivě dobře. Rozhodně dobrý díl. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý talianský horor, ktorý nerazí ale ani veľmi nenadchne s okultno-vymítačskou tématikou. Atmosféru je budovaná veľmi slušne (to vďaka skvele zvolenej hudbe). Masky sú tiež super, ale čo fakt naserie sú herecké výkony (a to nehovorím o tých deťoch). Je trochu škoda že sme sa nedočkali viac gore... 60%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Treba priznať skvelú hudbu, fakt sa vydarila, strašidelná stránka ale vôbec, ak teda nepočítam za hororový trčiaci či nedorastený zub chlapca, keď otvoril hubu dokorán. Čarodejnice s leprou za desivé nepovažujem. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nie je to až taký prúser, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Režisér a scenárista v jednej osobe Claudio Fragasso, ktorý o tri roky neskôr nakrútil svoj majsterštyk Teste Rasate do La Casa 5 zakomponoval rôznorodé hororové prvky a vytvoril tak haunted house, obohatený o témy ako posadnutosť démonom, čarodejníctvo či exorcizmus. V niektorých fázach film síce pripomína lacnú vykrádačku Friedkinovej kultovky a celkovo je to taký guláš, niektoré scény však ujdú a pochvalu si zaslúžia aj dobré masky, ktoré sa tu objavia. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Devadesátková variace na The Amityville Horror, Poltergeista a Vymítače ďábla. Ano, tohle všechno v tom lze nalézt. S jistým kouzlem a atmosférou. Ale ten trapný pocit, když malé děti dabují dospělí dabéři, snaží se teatrálně stupidně mluvit jako děti, přitom zní jako dementi a chlapce ještě dabuje dabérka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

POLTERGEIST meets THE EXORCIST. Slušný horor, ktorý žánrovými ingredienciami rozhodne nešetrí, nemá tendenciu spomaľovať, avšak dosť slabá réžia jeho celkové vyznenie kazí. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Chjo, jak já se na tenhle film těšil. Ale bohužel, tohle je to horší z portfolia autorskýho a manželskýho dua Fragasso / Druddi. Nudnej, hloupej a lacinej biják bez atmosféry, s takovýma logickýma lapsama, že si říkáte, že ta ohrožená rodina je banda absolutních debilů, když například po nekompromisním, životohrožujícím útoku nadpřirozených hord, jdou hned druhou noc ve stejným domě v pohodě spát, navíc s dětma v jiným pokoji, jakoby se nechumelilo. La Casa 5 naprosto postrádá tu auru hovadské dávky neumětelství a nesoudnýho patlalství, který z dalších filmů tohohle dua (či tria, s podobně postiženým trasherem Matteim), dělá výsostně zábavnou podívanou. Zbyla jen hloupá nuda bez přívlastku. Mrzuté. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny taliansky horor, v ktorom zas ide o bu bu bu barak. A strasi sa vo velkom. Sice to uz nema na velikanov ako Lamberto a Mario Bava a ich filmy, ale ako horor je La Casa 5 slusny film : 68 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý vymítačský horor, ale neskutečně to zazdil ten amaterský dabing, který to naprosto degradoval. Určitě to tvůrci mohli zkrátit a nebo aspoň trochu víc oživit. Přesto to něco do sebe má. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta, jsem měl tento film v podvědomí jako noční můru o čarodějnici, která vraždí děti, aby jejich duše mohla odvést do pekla. Pamatoval jsem si dokonce i elektrické křeslo na kterém byla odsouzena k smrti! Ani to ji však nezabránilo sbírat dál nevinné duše! Zabránit ji v tom se pokusí dva kněží. Atmosféra proklatého domu funguje na výbornou, doprovodná hudba také skvělá. Už jen vidět malé děti, jak leží v rakvi a čekají na svůj ortel nahání hrůzu! Co mohlo být lepší jsou herecké výkony i celkový výběr herců a také trochu pomalejší tempo (svěcenou vodou se totiž vůbec nešetřilo) Celkový dojem však zůstává velmi pozitivní! Oproti třetímu dílu La Casa se šášulou anebo podobnému Ďáblovi v Amityville mnohem děsivější! ()

Scharra 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor byl v dětství mou noční můrou. Houpací koník se houpe sám od sebe, probuzení v rakvi...a to byl jen začátek. Částečně se jendá o Vymítače ďábla s tím rozdílem, že se vymítají čarodějnice ()

Tormentor665 odpad!

všechny recenze uživatele

Jako tohle už ne. Je jasné, že od Claudia toho člověk nemůže čekat moc, ale nemyslete si, že se za Domem pětkou skrývá nějaká veselice typu Skřet II. či Zombi Flesh Eaters. Tohle je prostě jen totálně zprasená nuda. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Pro mě trošku rozporuplný film, na jedné straně poměrně dobrá atmosféra, masky a ani příběh není vyloženě špatný, na straně druhé naprosto otřesné herecké výkony. Můj dojem kazí i fakt, že jsem sledoval jakýsi VHS-rip s dvouhlasým dabingem, tudíž jsem si moc neužíval. Navzdory tomu film utekl jako voda a proto zachovávám alespoň tříhvězdičkové hodnocení. 50 % ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Film som videl ešte na VHS páske a okomentoval som ho: "To bola blbosť!" Po mnohých rokov som ho videl opäť a už ho viackrát vidieť nechcem. ()

polono 

všechny recenze uživatele

Ano, na tento horror si moc dobře pamatuji. Jako malá jsem si ho vždy pouštěla na kazetě a děsně se u toho bála. Vypnula jsem to celá rozklepaná a další den už opět mám kazetu v ruce a jsem nalepená na obrazovce. Tento film bych hodnotila průměrně, ale herecké výkony byly nudné až " amatérské ". Celkově hodnotím za ** , ale protože to byl horror mého dětství, tak nemůžu jinak než ***. ;) ()

Reklama

Reklama