Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s postupujícím časem mám čím dál více rád. Režisér se zaměřil na postavu Roberta De Nira a přes dvě hodiny její povahu neustále rozvíjí až nakonec zjistíte, že tak jak se chová Niro, by jste se sami rádi chovali, pokud by jste se objevili v těch situacích jako on. Robert si od začátku padne do oka s Jeanem Renem a to pro mě je další sympatická skutečnost. Jsem vlastně rád, si do oka padli zrovna tito dva a ne třeba De Niro s Seanem Beanem. Ne že bych proti němu něco měl. Děj se postupně rozjede, dialogy jsou vpořádku, kamera přijatelná a honičky v autech více než dobré. Při té poslední kde se jezdí v potisměrném pruhu na dálnici, nebo v tunelu mě opravdu vždy mrazí. Navíc když jsme u toho tunelu tak zvuk ve formátu DTS vám dá vychutntat každý poklop kanálu, který auto přejede. Takže za pět a je to. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Frankenheimer na starý kolena natočil prvotřídní akční podívanou s maximálně prvotřídním hereckým ansáblem.Výtečná a hlavně trefně podmanivá hudba čecha Cmírala je na místě.A honička v Paříži v protisměru za denního plného provozu,to je opravdu učebnicová ukázka filmovýho a kaskadérskýho umu!!!!Takže pět hvězd a možná kousek pro Vymítače ďábla.pana Frankenheimra... ()

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Povedemí oldschool akčňárna. Vyzdvihnout musim povedené automobilové honičky, které jsou opravdu na vysoké úrovni. Casting se také rozhodně povedl. Jen scénář mi přišel takový nedomrlý. Ale pro pobavení diváka je Ronin výtečná volba. Slabší 4 hvězdy. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Tolko spominane automobilove nahanacky su jedinym svetlym bodom Ronina. Herci nehraju zle, ale zeby predvadzali niake oslnive vykony sa tiez neda povedat. Dej je plny "necakanych zvratov", ktore vas isto neprekvapia a tak jedinou zahadou ostava, co bolo v tom prekliatom kufriku (neznamou je aj De Nirov zamestnavatel, ale to nie je podstatne a mozte si to sami domysliet - CIA,NSA,Interpol...). Skoda, ze Sean Bean nedostal viac priestoru napriek svojej malej roli bol vyraznejsi ako Pryce ci Skarsgard. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené automobilové honičky a vcelku efektní přestřelky, pak už nic. Seber kufr a konec. Ne, vlastně zabij bosse a konec. Scénář k ničemu, ale pokud jsou alespoň trošku dobří herci a zdařilá akce, je na co se koukat a vlastně to i stačí. ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Spickova akcni prace od rezisera Francouzske spojky. Skvele automobilove honicky, lakave prostredi francouzske riviery, vyborne obsazeni v cele s DeNirem a Renem, nesmim ovsem opomenout malou rolicku Jana Trisky. Akorat scenar neni vysperkovany,jak by si tento film zaslouzil. Mohlo to byt za vic,ale i tak dobrych 90%, a pro me jeden z nej akcnich thrilleru konce 90-tych let,a muj favorit,ke kteremu se rad vracim. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Poslední De Nirovka, kde R.D.N. hrál ještě na maximum tak, jaxem ho měl rád. Tím se v podstatě rozloučil z vážným herectvím a začal točit hlouposti a pseudokomedie. A nutno říct že se rozloučil více než důstojně. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* lúpež, Francúzsko (Nice, Paríž) * plánovanie, príprava * podrazy, testy, autá / naháňačky, sledovačky, strielačky * Íri vs Rusi (+USA, Francúzi) ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Mám rád dlouhé záběry a pomalé vyprávění, ale tady jsem měl pocit že film má čtyři hodiny. Nudil jsem se. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Tenhle skvělý počin slavného režiséra Frankenheimera si ten plný počet bezpochyby zaslouží. Napínavé, skvělá atmosféra, překvapí zde především české publikum Jan Tříska nebo hudba, kterou taky dělal Čech (mimochodem je skvělá). ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Dokonalé akční krimi, napínavé i překvapivé od začátku až do konce. Perfektními automobilovými honičkami, střílením a krví se nijak nešetří, přesto to nejde až za hranu snesitelnosti. Zkrátka vymazlený filmový kousek, který baví. Oceňuji i to, že si nehraje na něco, čím není, skrytou hloubku proto ani netřeba hledat. ()

maeb 

všechny recenze uživatele

Děj je ucházející, ale velmi špatné jsou dialogy - což je dvojnásobná škoda, zvlášť při tom skvělém obsazení, které Ronin má (DeNiro, Reno, Bean, Pryce, Skarsgård,...mne osobně navíc potěšila Katarina Witt v roli hvězdy lední revue a samozřejmě Jan Tříska v malé roličce). Špatný scénář však plně vynahradí způsob, jakým je tento film natočený, především akční scény a automobilové honičky, které jsou prostě boží! :-) Celkově tedy mohu tenhle americko-britský akční thriller starého střihu rozhodně doporučit. ()

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Skvělá věc, která lahůdkovým způsobem oživuje žánr evropských thrillerů. John Frankenheimer prostě pořád umí, jeho styl nepůsobí nijak zastarale, a přesto na nás z filmu dýchá ta stará dobrá atmosféra. Obrovským plusem jsou herecké výkony, kterým samozřejmě vévodí Robert de Niro s Jeanem Renem, ale i ostatní předvádějí rozhodně nadstandardní výkony. ()

Marcus.das 

všechny recenze uživatele

Vyborny kousek, vyborne herecke obsazeni a uchvatne honicky. Cely pribeh zasazeny do "romanticke" Parize byl taky vinikajici. V celem filmu nebyl moment kdy bych se nudil-az tak me to vtahlo do deje. Veskere akci sceny byly akci tak akorat-nic nebylo prehnane a nepusobilo trapne...Ale na na 5* to nebylo..:( ()

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama