Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takhle se točí hrdinský epos. Nebo film o samurajích, pokud chcete. Příběh je ukázkově spletitý a zamlžený, honičky a akční scény výborně natočené a všemu vévodí výkony pánů DeNira a Reno. Tedy ne že by se ti ostatní měli za něco stydět, ale hlavní role prostě je hlavní role. Scénář Davida Mameta byl výborně zužitkován, žádné fanfáry, žádná sláva, kvalitní deziluzivní protiváha hustým akčním (techno)thrillerům. Ronin je součástí mého zlatého fondu, takže mu dávám 90%, a závěrem doporučuji mladšího a lacinějšího bratříčka jménem Spartan - tam Mamet ukazuje, jak to klidně mohlo kdysi být se Samem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak tu někdo psal - je to precizní a dokonalé, jako podle příručky, ale tak trochu tomu chybí charisma, duch, cokoliv překvapivého. Jistě, je zde záhada, kdo jsou ti lidé, co se sejdou v noci v malé francouzské hospůdce, zač, celou dobu mne zajímalo, kdo by měl být ten zmiňovaný chlápek na vozíčku, samozřejmě by člověka zajímalo, co je v kufříku. Líbí se mi lokace, jsou využity do mrtě, včetně přídavku té ateliérové uličky, letecké záběry jsou rovněž vynikající. Trochu mi vadilo, že nebyl Sean Bean víc využit, pobavil mne Jan Tříska svým krátkým skečem, kdy přehrává a deklamuje neskutečně, zastřelit Katarinu Witt je taky veledílo... Ale prostě celé to nefunguje nějak dohromady. Úvod se mi líbil hodně, i když je člověk zmaten a tápe - stejně jako hrdinové - kdo je kdo a co je co a co se má dělat. Když už jsme přece jenom poněkud zorientovaní, přichází akce - a od té doby mne to nějak přestalo bavit. Přišla mi ta akce "šlohni kufřík" pěkně překombinovaná, kolem celou dobu jako mouchy padají a umírají nevinní kolemjdoucí a s nikým to nehne, a rovněž mne mátlo, že Němce hraje Švéd, Rusku Němka... Mimochodem, to vystoupení na ledě trvalo snad sedm minut podle děje v zákulisí - tak dlouhé sestavy se nebruslí snad nikde. Je zde pár vtipných hlášek, pár zajímavých zamyšlení, přičemž ale to o těch roninech těžce pokulhává. Jo, připomíná to chvílemi Francouzskou spojku, její realističnost a skvělé akce, ale jen připomínalo, jako přes ne už tak kvalitní kopírák. A Natasha zde hraje tak divně, věčně vykulená, nemá ona něco se štítnou žlázou, basedovku? ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro a Jean Reno vytahují film svými výkony o stupínek výše. Přitažlivý námět nenašel tak vyrovnaného partnera ve scénáři, a tak se mi jevilo 121 minut jako příliš. Nevynechal bych z nich však ani jediný záběr z automobilových honiček, které mohou sloužit jako studijní materiál i současným tvůrcům. Sympatická byla (i přes miniaturnost jeho role) účast Jana Třísky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený akční snímek se skvělým De Nirem a Renem. Film je sice pro diváka trochu odtažitý stejně jako jeho hrdinové a ne vše je zde vysvětleno (viz. kufr) ale i tak to je velice kvalitní oldschoolová zábava a to hlavně díky perfektně zpracovaným automobilovým honičkám, které v tomto filmu patří k tomu nejlepšímu co jsem kdy viděl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 1971 vznikl film Francouzská spojka s pravděpodobně nejlepší automobilovou honičkou všech dob. Druhý díl dostal v roce 1975 na starosti jistý John Frankenheimer. Nevím co jej vedlo k tomu, že o nějakých 23 let později natočil snímek Ronin, ale opatřil jej hned dvěma skvělými honičkami, o kterých se vyučuje dodnes :) Jakoby ten člověk cítil nějaký dávný dluh a chtěl se Friedkinovi něčím vyrovat. Nevím. Každopádně De Niro podle mě od té doby nehrál v lepším filmu. 80% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Režisér filmu John Frankenheimer řekl před natáčením poslední automobilové honičky kaskadérovi Skippu Sudduthovi: "Nechci vidět žádná brzdová světla." (Caaslav)
  • Když Sam (Robert De Niro) léčí svého kolegu, tak láhev s alkoholem odhodí na postel dvakrát za sebou. (SONY_)
  • Zatímco se během pařížské automobilové honičky čelní sklo Samova (Robert De Niro) auta po prvním velkém nárazu vysype, je krátce na to zpět a neporušené. (Conspi)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama