Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve 12. století svedla skupina rytířů boj s velkým drakem, který byl nakonec pohřben pod sutinami zřícené jeskyně. Jeho pozůstatky jsou objeveny současnými vědci, kteří se ho pod vedením profesora Dracovitche snaží ve velké podzemní laboratoři oživit pomocí klonování. Podaří se jim to, právě když do služby nastupuje nový šéf ostrahy Carver, jenže drak rozhodně nepatří k poslušným domácím mazlíčkům, takže má Carver brzy plné ruce práce. Drak totiž uprchne, a poté co přes veškerou snahu ochranky zlikviduje většinu osazenstva laboratoře, unikne na povrch. Carver ho pronásleduje, odhodlán zničit ho dřív, než ohrozí i zbytek lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zachytil jsem ten film asi v půlce. Jediný důvod, proč jsem ho dokoukal, byl ten, že jsem chtěl vědět, jestli se zbytek odehraje přesně tak, jak jsem předpokládal. Stalo se. Takže když opadlo jakékoli napětí, jen jsem z úžasem hleděl, jak blbé to je a jak vážně se to bere. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takový pěkný digitální dráčik a tak ošklivě se k němu "vzdušná podpora" zachovala:) Když jsem sledovávala Supermana s Louis Hatcher coby Louis Lane a právě Deanem Cainem coby "mužem z oceli", vůbec jsem tehdy ani nemohla tušit, do až jakých profesních "výšek" se tento Superman vytáhne. No, pěkně dopadl. Takové množství úžasných žánrových hlášek jsem už opravdu hodně dlouho neslyšela. Do toho samozřejmě nesmí chybět porce nelogických a směšných scén, a Dračí klon je na světě:) "Proč se zastavil?" - "Je to drak, copak ti uvažují logicky?", "Jeho evoluční dráha mu dala schopnost plivat oheň." :) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa opakovať po Gimlim, stačí povedať, že u mňa to bolo podobné... Tak hlúpučké a predvídateľné, až ma to donútilo pozerať do konca, a neľutujem - predsa len je potrebné poznať aj svetovú "E-čkovú produkciu"... Nebudem viniť len režiséra, s takým scenárom a námetom by sa ťažko dal spraviť čo i len priemerný film, no aj tak, taká "bravúrna" práca s hercami, kamerou či efektami sa dnes len tak nevidí. Tú vec s množstvom kamerových záberov v jednom obraze naraz som nepochopil (asi mi ušiel skvelý metaforický zámer majstra kameramana). Dialógy a chovanie postáv je na zodpovedajúcej úrovni, napr. maník s laptopom chce najprv ujsť, chvíľu na to tvrdí, že ho za nič na svete nedostanú von z miestnosti a o ďalšiu chvíľu sa na všetko vykašle a chce sa len opíjať vo svojej izbe, alebo tá blondýna, ktorá má za sebou mnoho hodín kurzov lietania a poučuje Deana Caina o funkciách, zatiaľ čo moment potom nemá tušenia, čo sa deje, kým jej chlapík nevysvetlí, že dochádza palivo... A na konci sa napriek tomu, že zostali sami dvaja a zomrelo XY ľudí, schuti smejú na plné ústa a hrajú so psíkom (hurá, zachránili sme šteniatko = spasili sme tým svet a duše padlých už vedia, že nezomreli nadarmo, tak sa poďme spolu baviť!!!). Hrozná blbosť, ale aspoň sa to dalo pozerať. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Co je na tomhle tmavým snímku s xichtama ve tmě kecajíc je mi fakt záhadou. Makety ušli, držky ve tmě mě neba. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Netvařte se, sakra, tak šťastně, profesore, právě jsem si vzpomněl, že Nobelova cena se mrtvejm chlápkům neuděluje !!" ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je skoro blbost, ale drak je prostě nádherný. Je to pouze video film a tak je tu citelná finanční díra. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne menej úspešný spolužiaci Hammondových genetikov z Jurského Parku si povedali, že aj oni si vypestujú nejakú tú fosíliu a skúsili to s Dráčikom. Ten sa zahral na Votrelca a ukázal inženýrom, ako kedysi vedel na srdnatých bohatierov. Úctyhodná béčkovina, pri ktorej som sa dobre pobavil. ()

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Odvážný Herkules ochranky nahání skoro celý film jednoho draka, který má určitě něco společného s profesorem Dracovitchem(proč by se jinak tak jmenoval), takže vlastně když přijdete na začátek filmu a pak na konec, tak jste o nic nepřišli. Radši měli natočit nízkorozpočtový film z toho 12.století. Aspoň bych si osvěžil "dějiny". 5%(občas jsem se zasmál) ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Po pár minutách filmu jsem si myslel, že ten vznikl podle efektů někdy v sedmdesátých letech. Umělý drak, umělý vrtulník, umělé kameny, které padají odnikud, umělý bunkr (v krytu pro údajně několik set prominentů zaplnilo asi 10 lidí celou jídelnu), umělé a hloupé dialogy, strašlivé herecké (ne)výkony...neskutečně stupidní film. Dal bych hvězdičku jen těm, kdo jej dokázali dokoukat do konce. ()

bukowski83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak zas jednou můžu dát s chutí odpad, to byl stejně tak špatnej film, jako byli všichni herci a ta hlavní příšera. Celou dobu jsem čekal, že si aspoň Kent alias suprmen sundá tričko, přestane mít chytrý kecy a převlíkne se do suprmenovskýho kostýmu a začne s tou obludou bojovat jakýmsi mečem co náhodou našel.No prostě brak. ()

Martrix odpad!

všechny recenze uživatele

Uvěřit Deanu Cainovi že je voják, by dokázal snad jen zarputilý fanoušek seriálu Superman. Stejně tak bylo nad moje síly uvěřit, že ta podivná digitální čmáranice je drak. I z příšerného béčka se může stát kult, když už se zadaří tím správným způsobem pošimrat hranici absurdity a film je sympatický snahou nebrat se vážně. Jenže Dračí klon je tak moc špatný film, že poctivému béčku nesahá ani po kotníky. Od děsné režie a přiblblého scénáře, přes trapné triky až po tragické herecké výkony, jde o neuvěřitelnou slátaninu. Fakt hrozný. PS:podle obsahu uvedeného tady na CSFD, bych málem nevěřil že jde o stejný film. Geniální ukázka toho, že i gigakravina se dá zajímavě nabídnout. Ten krátky psaný obsah, je 100x lepší, než ta hrůza co na vás vybafne z televize. ()

rodo odpad!

všechny recenze uživatele

To byla ale opravdová kravina. A to jsem si říkal, že bych zkusil vykřesat alespoň jednu hvězdičku pro režiséra, který má stejné příjmení jako já. Ale co je marný, to je marný... ()

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív mi přišlo, že by to mohl být dost dobrý úlet - podívat se na film, který má ve zdejším hodnocení jen 9%. Ale dost rychle mě přešel všechen humor. Dokoukat jsem navzdory odhodlání fakt nevydržela. Rozhodně to přispělo k mému utvrzení se v tom, že fakt nejsem masochista, jdu radši naplňovat svůj život zážitky jiného druhu a vypínací knoflík televize je opravdu fajn zařízení :-) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zápletka: Film mě svého času dokonce i bavil. Monstra: Dráček není koneckonců vůbec špatně provedený, několikrát skvěle zařádil. Herci: Dean Cain to celé táhne dolů mnohem svižněji, než zbytek zhola neznámého obsazení. ()

hryzy odpad!

všechny recenze uživatele

Film vypadá na první pohled velmi promyšleně, jelikož se zde vyskytuje drak, kolonování, exsuperman s mečem, atomový kryt z dob studené války, jaderný reaktor.. Ne teď vážně :D. Film je opravdu neuvěřitelně hloupý, ale bohužel tím způsobem, že nestojí ani za to jedno shlédnutí. ()

bruceman7 odpad!

všechny recenze uživatele

Další tupý film kategorie C až D, co popírá veškerou (byť filmovou) logiku. Dean Cain musí být opravdu zoufalec, že se již standardně propůjčuje takovým nezamýšleným tragikomediím. Apropo, je to v určitém smyslu inspirováno Alienem jedničkou, jenom tedy na opačném pólu hodnocení. Taky mě s*alo to věčné rozdělení obrazovky, jako kdybych koukal na 24hodin. No ... 0,5/10 ()

DocBrown odpad!

všechny recenze uživatele

Protoze mam draky rad, tak bych byl ochotny akceptovat ponekud ulitly namet, bohuzel nic dalsiho uz tohle dilo nenabizi. Sablonovite postavy a dej, ubohe efekty ... z draka delaji tupe monstrum. Tenhle film je spise klonem (hodne nepovedenym) jinych vyvrazdovacek, nez draka. ()

Reklama

Reklama