Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Premiérový díl prvního českého seriálu o obdivuhodné profesi vojenských lékařů. Speciální vojenské jednotky zachraňují civilisty, ohrožené skupinou teroristů. O zraněné se starají mladí vojenští zdravotníci, někteří z nich jsou možná ale až příliš agilní. Jak dramatická situace dopadne? Rovnýma nohama vstupujeme do zahájení speciálního armádního projektu 1. MISE, jehož cílem je vybrat nejlepší vojenské zdravotníky pro mezinárodní oddíl rychlé reakce. Zázemí 1. MISI poskytuje nemocnice v Rubavě, která se stala nemocnicí vojenskou, ale nadále zajišťuje i zdravotní péči pro okolní okresy. Poznáváme dvanáct účastníků kurzu, kteří mezi sebou budou soupeřit o čtyři místa v prestižní jednotce. Celému dění dominují dva primáři, internista plukovník Hofman a doktor Hofbauer. Je jasné, že budeme svědky jejich profesního i osobního souboje. (TV Prima)

(více)

Recenze (59)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tvl, takhle se fakt chovat vojenští záchranáři, tak už snad ani žádné vojáky nemáme, jsou na krchově zakopáni... Fajn, že tu hraje Ivuška, teda Leichtová, ale zas tak moc k hraní toho tady nemá, navíc furt hraje tu Ivušku, ne maminu. A přetáhnout sem cross-overem postavu z jiného seriálu (Modrý kód), wow, dokonalé. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Quilty pleasure sit-com! :-). Nic jiného mne jako lepší přirovnání nenapadá. Když jsem viděl upoutávky, přiznávám, že jsem byl zvědavý. Tušil jsem kupu srandy a nespletl jsem se. Prima nenatočila nic jiného než Zelený kód. Do nového seroše vytahala z modrého kódu pár herců, dala jim jiné role a do kulis špitálu Rubava nacpala partu vojenských lékařů. Konečně si někdo všiml, že je Honzovi Dolanskému 43 a že ho neustále obsazovat do rolí teenagerů či zastydlých třicátníků do nekonečna nepůjde. Bohužel tohle je zase extrém z druhé strany. Hraje tu drsného plukovníky přičemž to drsného míním rádoby, protože to navíc místy dost dře. K tomu je vojenskej doktor, takže je mi ho fakt líto když ho vidím drmolit ty složité lékařské názvy zákroků a navržených léčebných postupů o nichž ví asi tolik co já o motoru bévépéčka. Sekunduje  mu další tavárišč palkovník tentokráte psycholog Řezníček. Ten je o pár jar starší a přesto tu hraje chrabrého a samozřejmě taky drsného vojáka. Skupina absolventů jsou pro mne nové tváře, ale pár slečen je velmi pohledných (doufám, že kudrdlinkatá Lucka Ducháčková v kurzu obstojí!)   a tak kdo má rád pěkné holky v maskáčích, přijde si na své. Herectví omladiny je takové spíše rozpačité. Protipólem zeleným gumám je Marek Němec. Jedná se o velmi kvalitního herce (a dalo by se už říci i zkušeného doktora .-) ) u nějž je mi záhadou proč přebývá v těchto hrůzách. Nicméně je to on kdo docela baví a jeho narážky na Dolanského jsou leckdy fakt vtipné. Původně jsem si to pustil jen abych prosondoval nový seroš, to armádní prostředí je přeci jen v našich vodách nemocnic a ordinací v zahradách růžových barev něco jiného. A už jen upoutávka s uvodní písní při níž u zpěvu Noida Bárty musel Kryl bušit na rakev nabízela hromadu nechtěné zábavnosti. Nebudu napínat , viděl jsem první díl a nadchlo mne to natolik, ža mám za sebou i trojku. Neskutečná bžunda. Z lékařského hlediska je to naprosto mimo (např scéna kde psycholog vyšetřuje jednoho ze zasažených vojáků bojovým plynem neznámého původu) a z hlediska AČR už úplně :-). Konec konců sama armáda vydala prohlášení krátké a stručné jak jen to vojáci umí ,, že tohle s AČR nemá nic společného a rozhodně se k tomu nehlásí" :-). A já se těším na čtvrtý díl, to zas bude srandy kopec. Výhodou je, že s každým dílem vypadne jeden z frekventantů, takže by z toho nemusel být nekonečný seriál. Za tu zábavu dávám za jednu hlemu s červeným křížem! * ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Nebaví mě to, těch divňoušů je tam nějak moc, seriál působí uměle a nefunguje. Dost přitažený za vlasy. Další díly si ráda nechám ujít. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

První, ale také poslední díl, který uvidím. Tušil sem to, že to bude v podání Primy klon Sestřiček a Modrýho kódu. Papundeklový kulisy, chvílema jak nějaká studiová reality show, a jinak nic. Jedinou změnou jsou scény s výcvikem vojenskejch doktorů-spacialistů. A to je málo. Ta Prima je slušně zoufalá. 20%. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pokud televize uvádí nějaký nový pořad nebo seriál, dávám tomu šanci. Reklama bombastická byla předzvěstí propadáku, kterému je třeba zajistit diváky na rozjezd. Vydržela jsem to do první reklamy a pak přepla na stokrát omleté Chalupáře. Dobře jsem udělala. ()

LexBarker

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že při sledování tohoto seriálu pochopím význam slovního spojení ,,guilty pleasure", ale pleasure se nějak nedostavilo... ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Já fakt nevim jestli mají tvůrci a herci nějakou zodpovědnost a sebereflexi k televizní tvorbě a samotnému divákovi?? Neskutečná prázdná a umělá sračka, na kterou lákal dramatický trailer jakožto nadupaný akční seriál z vojensko-lékařského prostředí. Podvod jak hrom, veledílo se řadí mezi klasické zadýchané a unylé nemocnice, ulice, růžovky pro lidi, kterým je žehlení doživotním utrpením s rozbitým ovladačem sepnutým na príma tv... hláška JEN SILNÍ PŘEŽIJÍ tady sedí doslova :D ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl novinky z vojenského prostředí od Tv Prima a koukám vojáci, tanky, samopaly a koukám, koukám a vidím po pěti minutách Modrý kód. Jako fór dobrý , jako žhavá podzimní hitovka hlavního vysílacího času mizérie. Neutíkám od Netflixu, abych se durdil u českých televizí a pak teatrálně sázel odpad, že tam nenacházím quality tv, ale tohle je regulerně šílený i mezi svými soukmenovci podobné tvorby. Dám jednu hvězdu za dvě věci: 1) já se bavil nad tím jak je to nechtěně trapný, ( jako proč tam furt ti vojáci řvali ? to nebyla jednotka mediků ale jednotka nedoslýchavých ) nevěrohodné, směšné 2) Beáta Hrnčiříková - další z ostravského divadla Mír, díky jejíchž streamům byla vystřelena před kameru až do Prahy ( Rubavy ) ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Padalo na mě tolik reklam na tenhle seriál, že jsem si řekl, že si rozšířím obzory a zkouknu jeden díl, abych se podíval, jestli se v české seriálové tvorbě něco změnilo... Mno, nezměnilo. Ordinace v růžové zahradě, Modrý kód, Sestřičky, Anatomie života... furt dokola. Točit ze studia v podobě nemocnice je holt pravděpodobně stále velmi levné, takže o nějakém akčním seriálu ráže Kobry 11 nebo o nějakém sci-fi ráže Hvězdné brány si můžeme v českých luzích a hájích nechat jen zdát a musíme si vystačit s nemocnicemi. Abych seriálu nekřivdil, jedna novinka tu je - jelikož se z mladých adeptů mají v příběhu vybrat čtyři nejlepší, je to říznuté survivorovským napětím typu Superstar / Česko hledá talent. ()

boni

všechny recenze uživatele

A já se táži, milí uživatelé, co jste jako čekali? Však Prima chrlí obdobně "kvalitní" projekty s až děsivě přesnou frekvencí. Na tohle je škoda plýtvat odpadem, vážně. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Už první díl dává jasně na vědomí, že 1. MISE je jen trochu předělaný Modrý kód, bohužel však nemá ani humor, ani sympatické postavy, jak tomu bylo například v předchozích Sestřičkách. Veškeré dění se odehrává ve stále stejných ateliérech a kulisách, pro tentokrát se akorát přemalovaly na zeleno, v Rubavě se pohybuje více zelených uniforem než bílých plášťů, lékařství jde už úplně stranou, seriál nabízí jen vážnou a neskutečně hloupou hru na vojáky, kromě lehce přehrávajícího Jana Dolanského jsou všichni herci nevýrazní a nudní, po filmařské stránce seriál působí velice amatérsky. Podtitul „Jen silní přežijí“ je naprosto trefný, protože většinu rozseká už jen ta strašná úvodní znělka. Hrůza a utrpení, tohle se opravdu nepovedlo. 0/10. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Růžovka, Modrý kód atd. v bledě modré. Pitomý scénář plný násilných a nerealistických zvratů, herecké výkony na úrovni ochotníků a přehrávání tak nechutné, že se na to chvílemi nedá dívat. Vévodí tomu Dolanský, který je nejspíš v civilu sympaťák, ale jako herec podle mě po několika zkušenostech nestojí za nic. Postava Dr. Hoffbauera v podání Němce má sympatický nádech parodie.  Roztomilé prciny dávají naději, že to bude vojenské porno, což samozřejmě není. Bohužel ... ()

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt od toho někdo čekal něco jiného než přeskinovaný modrý kód? Když i očividně ty kulisy jsou stejné jenom trošku jinak nabarvené. Musím ale uznat, že tohle je daleko debilnější než modrý kód, takže to možná i nějaký potenciál má. Já fakt nepochopím, proč se tvůrci seriálů pořád a pořád vrací k lékařskému prostředí, to někoho ještě baví? Dolanský mi příliš nesedí a na téhle roli obzvláště ne, Leichtová už není zdaleka tak sympatická jako byla např. v comebacku. Jeden díl ještě asi zkusím, chci vidět jak ten bizár bude pokračovat ()

Reklama

Reklama