Reklama

Reklama

1. MISE

(seriál)
Česko, (2021–2022), 40 h 38 min (Minutáž: 55–63 min)

Hrají:

Jan Dolanský, Marek Němec, Kristýna Leichtová, Pavel Řezníček, Roman Zach, Igor Chmela, Ondřej Rychlý, Sára Rychlíková, Radúz Mácha, Annette Nesvadbová (více)
(další profese)

Epizody(42)

Obsahy(1)

Dvanáct osobností, dvanáct příběhů a jeden společný cíl: být jedním ze čtyř nejúspěšnějších, zasloužit se o místo v elitní jednotce a stát se součástí odvážné mise, na jejímž konci bude nespočet zachráněných lidských životů. Tvrdý výcvik pod vedením špiček v oboru, ale i praxe ve vojenské nemocnici postaví dvanáct mladých lékařů před nevšední profesní výzvy, čelem k vzrušujícím situacím a vstříc prostředím, jež jsou očím i myslím běžné veřejnosti obvykle nedostupná. Obstojí jen ti nejlepší, nejslabší články výcvik a tím i seriál v jednotlivých dílech opustí. Profesní linku mediků i jejich školitelů proplétá i spletitá vztahová linie. Seriál vykresluje vojenské lékaře jako úctyhodné profesionály, ale i jako muže a ženy z masa, kostí, s duší a svědomím. (TV Prima)

(více)

Recenze (14)

EasternJoe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediná věc, za kterou dávám hvězdičku, a to s neuvěřitelným sebezapřením a téměř i zlomením prstů při kliknutí na myš, je koncept seriálu. Vojenští medici a jejich příprava v civilních situacích není špatný nápad, provedení, scénář, naprostá většina hereckých výkonů, klišé, nelogické díry a tak dále, to už je hodně velké, hodně špatné. Jak říkám, nebýt zajímavé (ovšem příšerně provedené) myšlenky, seriál by dostal jeden z nejhlubších odpadů, který jsem, kdy dal. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašný seriál s lékařsko-vojenského prostředí... Modrý kód byl v rámci možností fajn a Sestřičky vlastně jen pokračovaly, změn bylo minimum... Ovšem tohle je spin-off, který se úplně vymkl kontrole!! Strašné dialogy, naprosto zcestný hlavní záměr Mise o vytvoření elitních vojenských doktorů!! Co tady ti mladí a krásní lidé předváděli, muselo každého skutečného vojáka akorát vytočit. Nereálné je to tak, že to při sledování fakt ruší. Tohle je o dvě třídy níž, než původní Modrý kód... Co bylo naprostý úlet, bylo zařazení doktorky Růžičkové mezi kadety a rovnou s hodností poručík, když víme, jaké to byla namyšlená a nesnesitelně arogantní fiflena!! Elitní voják jedna báseň! Na Prokopa by se dal použít podobný metr, ale u něj to tak nebije do očí... Těžko uvěřit, že tohle dělali prakticky stejní tvůrci jako Modrý kód a další Prima seriály... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

1. Mise je typickým televizním seriálem, které se na nás chrlí každý rok. Většina scén se odehrává v kulisách studia, jednotlivé zápletky jsou prvoplánové a i děj tomu odpovídá. Ne pokaždé se postavy chovají logicky a rozumně, ale to je základ podobných seriálů. Na 1. Misi, ale přeci jen jde ocenit trochu originálnější prostředí. Opět se tedy jedná o nemocnici, jde už o druhé pokračování seriálu Modrý kód (následoval Sestřičky modrý kód a nyní postavy přešly do seriálu 1. Mise), ale ne až tak zlé jako jiné seriály. Opět se řeší zvláštní lékařské případy, ale postavy dokáží někdy i překvapit a nejednají, jak by asi divák čekal. I když reálnost je určitě velmi nízko, přeci jen jde o lehce originální téma ač mísené opět s doktorským tématem. Všimněte si, že tito tvůrci jsou pořád jedni a titíž. V minulosti tvořili seriály jako Sestřičky Modrý kód, Krejzovi, Drazí sousedé, Slunečná... ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý seriál s lékařsko-vojenského prostředí. Takový odlehčený Dr. House po česku s vojenskými záležitostmi. Dolanský jako velitel je brutální a zdatně mu sekunduje Němec. Mladí herci/herečky jsou v pohodě. Více info v mých komentářích u jednotlivých epizod. Hodnocení: 64/100. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další typická seriálová zpotvořenina. 1)  Ach jo. Začalo to na dobrých třech hvězdičkách, v posledních dílech se dílo potácí někde kolem hvězdičky jediné._____ 2)  Nevadí mi, že jde o spin off Modrého kódu. Nevadí mi hraní na vojáčky, byť chvílemi dost směšné. Nevadí mi soup opera jako žánr. Neřeším věrohodnost děje a prostředí. Vadí mi mizerná úroveň řemesla a promarněná šance._____ 3)  Seriál drží nad vodou atraktivní prostředí i téma a samozřejmě pár charismatických nebo přitažlivých herců. Za ty první uvedu 43letého Jana Dolanského (šéf výcviku), za ty druhé silně přitažlivého 29letého Ondřeje Rychlého (lékař Prokop ve výcviku)._____ 4)  Věk protagonistů uvádím k prvnímu roku natáčení - 2021._____ 5)  Dát píseň Morituri te salutant jako podkladový song k titulkům mi přijde hodně, ale fakt hodně mimo mísu. Svědčí to o totálním nepochopení Krylova díla a odkazu, byť, musím připustit, že podání Václava Noida Bárty mi zlé nepřišlo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Předpremiéru sledovalo 889 tisíc diváků (15+). Byl to nejlepší výsledek z pořadů vysílaných po 20:00 v této divácké kategorii. (rublik05)

Reklama

Reklama