Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pirát Jeffrey Brook (Robert Woods) prohraje v sázce s pirátem Samuelem svou loď. Prchá v přestrojení za kněze, je zajat Francouzi a následně odsouzen k deportaci do vyhnanství. Brook vyvolá při plavbě vzpouru, zmocní se lodi a osvobodí všechny vězně. S novou posádkou se utká na moři s rivalem Samuelem, kterého na hlavu porazí a vrátí se na svou loď. Přistane na ostrově ovládaném Portugalci s cílem zmocnit se pevnosti a zlata. (curil)

(více)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nízkoropočtovejší dobrodružnák o pirátoch, ktorý nemá veľmi čím zaujať a ani po remeselnej stránke to nie je bohviečo. Príjemná stopáž a niekoľko akcií sa síce starajú o to, že vyslovene nenudí, ale práve spomínaná akcia, hlavne teda akčné súboje sú skôr smiešne než poctivé. Robert Woods sa na rolu pirátskeho kapitána príliš nehodí a ostatné postavy - až na lysého tučka, s ktorým je aspoň sranda - sú skôr do počtu. Doznievajúca éra pirátskych špageťákov je tu jasne citeľná. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

O: Il corsaro, I/E 1970; R: Antonio Mollica (pseudonym Tony Mulligan) H: Tania Alverado (Bridget); Robert (Bert) Woods (Jeffrey Brook) ()

curil 

všechny recenze uživatele

Pirátské dobrodružství, které přišlo s křížkem po funuse. Největší boom tohoto žánru v italském filmu minulo asi tak o deset let. Příběh je plný klasických soubojů na lodích, které kupodivu působí věrohodně, takže alespoň tohle vychází dobře. Hlavní hrdina se sympatickou tváří je klasickým klaďasem, i když prakticky je ve skutečnosti zločincem. Obvyklý přepočet poražených je   pouze na straně Francouzů a Portugalců, kteří hromadně padají do moře nebo přes hradby pevnosti. Nebyl by to italský film, aby nechyběly srandičky při rvačkách ve stylu Buda S. atd. Robert Woods pro tentokrát shodil kovbojský obleček a pistole a chopil se sečných a bodných zbraní. Mně se ale stejně více zamlouvá jako hrdina spaghetti westernů. ()

Reklama

Reklama