Reklama

Reklama

Pařížský okruh

(TV film)
  • Francie Périphérique, les secrets d'une megastructure (více)
Francie, 2017, 62 min

Režie:

Khaled Senoussi

Obsahy(1)

Dopravní stavba s více než jedním milionem projíždějících vozidel denně je nejrušnější komunikací v Evropě... Přetíná 17 železničních tratí, 66 silnic a ulic, dvakrát překlene po mostě Seinu a napočítáme u něj 50 mimoúrovňových křižovatek. Tato ohromná stavba v sobě skrývá i mnoho tajemství. Jak bylo možné takovou stavbu vůbec realizovat? Seznamte se s historií Pařížského okruhu a poznejte velké výzvy, kterým od 50. let minulého století do dneška čelili stavitelé této jedinečné „superdálnice“. Tato výjimečná megastavba se stala ústředním bodem rozvoje Velké Paříže. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Parížsky okruh, le boulevard périphérique, je najrušnejší v Európe. Denne prepraví 1,2 milióna vozidiel, no dnes už zasahujú environmentalisti a snažia sa ho nejakým spôsobom zrušiť. Uvidíme teda, aký bude jeho ďalší osud. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument poskytuje mnoho zajímavých informací týkajících se tohoto motoristického obkrouzeni Paříže. Moderní okruh přestal brzo kapacitně stacit a průměrná rychlost na něm je 38 kilometrů za hodinu v průměru po 24hodin. Proč se zde tedy radši nejezdí na kole jako třeba ve Štrasburku? Můžeme být rádi, že Praha jako výjimka že světových metropoli se za posledních 30 let nerozsirovala. ()

Reklama

Galerie (21)

Reklama

Reklama