Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Zatímco první série Shōwa genroku rakugo shinjū (2016) soustředila svou pozornost na první setkání velkého umělce Yakuma s bývalým trestancem Yotarem a odvyprávěla nám příběh Yakumovi cesty na vrchol a jeho vztah s jeho přítelem a kolegou, který si ve světě umění známého jako "rakugo" (umělecké vyprávění humorných příběhů) říkal Sukeroku, druhá série zaměřuje svou pozornost na Yotara. Ten se po deseti letech v učení u Yakuma stal následníkem uměleckého jména Sukeroku a nyní je odhodlaný stát se tím, kdo ponese pochodeň tohoto umění vstříc budoucnosti. (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (5)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem naměkko. Opravdu, není snadné najít adekvátní slova, abych důstojně vyzdvihl cenu tohoto malého anime pokladu. Obě série disponují obrovským charismatem a charakterem. Kde první série měla drobný nedostatky (nevyrovnané emoce, nedokonalé vedlejší postavy), to druhá série mistrovsky zaplátovala. Ony emoce začínají už brilantním openingem (hudebně to zní jak epický úvod k bondovce) a spouští nekonečný kolotoč dospělé a nevydírající směsice pocitů až do krásného závěru celé 2. řady tohoto seriálu. Ústřední trio Yakumo-Yotaro-Konatsu je fantasticky vykreslené a i když jejich vzájemný vztahy nejsou vždy synonymem radosti, stále jejich soužití je symbiozní, harmonické a hlavně působí opravdově. Tvůrci se vůči nim a zvláště vůči samotnému rakugu chovají s nekonečným respektem. Tento přístup si mě dočista získal, protože ta láska a uznání vůči člověku, který světu něco dal či se pro něj / někoho obětoval, je všudypřítomná (Yakumo vs Konatsu, Yakumo vs Yotaro, vypravěči rakuga vs svět) a boří hranice na všech frontách (když se v sále objevuje kombinace dětí, zedníků, umělců ba i mafiánů). Čemu ale nutně musím vyseknout poklonu jsou dabéři. Pro dokonalé vyprávění rakuga je nutné měnit výšky a barvy hlasu, což se snáze řekne než provede. Budiž důkazem mé nadšení z poslechu všech vystoupení, že se dabéři činili. Ono těch věcí na chválení je tu spousta, ale to bych se zde rozepisoval do neutuchajících délek. Tohle si prohlédněte sami, protože k dokonalosti toto anime má strašně blízko. Když to v rychlosti jen shrnu: Dojemný příběh, vlastnosti a nálady skvěle impersonující postavy, nádherné vzdání holdu rakugu, poutavá debata o boji rakuga s moderním světem, fantastický hudební podklad a výborná kresba? Klobouček, setsakra zasloužených 5* a jedno z nejlepších anime, co jsem kdy viděl. ()

q66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu je jedním z těch vzácných případů, kdy pokračování ve všem předčí první část. I když první série patřila mezi to nejlepší, co minulý rok vzniklo, druhá série je dost možná zatím nejlepším anime seriálem vůbec (i když nic z toho by nefungovalo, nebýt základů položených v první sérii, která je efektivně prologem k té druhé) - mohl bych se tu zkusit rozepisovat proč, ale obávám se, že to není možné, protože to se prostě musí vídět - takže dám čistých, bezchybných 10/10 a nechám to tak. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle očekávání si tato série bez problémů udržela všechny své kvality a po stránce obsahové nabrala ještě trošku větší intenzity. A tak se z Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu (celkově za obě série) stává opravdová lahůdka, kterou ocení i ti nejnáročnější diváci animovaných dramatických příběhů a zároveň je i dokonalým přiblížením samotného umění Rakuga, jehož krásu tady musí pochopit každý člověk s minimálním kulturním cítěním. Chápu veškeré nadšení jak u některých zdejších uživatelů tak i u spousty dalších na různých anime fórech protože tohle si ani podle mě za svojí hloubku (příběhu i emocí), herecké, vizuální i hudební kvality nic jiného než 5* opravdu nezaslouží. Je to umění o umění... ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé pocity krásně shrnul Scalpelexis, takže nemusím vypisovat úplně vše, co jsem měla na mysli.. Stejně skvělé jako první série. Znovu hodně silný zážitek, na který jen tak nezapomenu. Další skvělé anime, které mohu zařadit do těch, které s úsměvem doporučuji. Neodpustím si to a vyzvednu předposlední a poslední díly, které mě opravdu moc dojaly (dovětky při závěrečných titulcích byly prostě už moc i na mě). Opět nemohu najít slova, kterými bych popsala, co cítím po shlédnutí tohoto seriálu. Druhá řada nezklamala.. Ono se na to potom špatně zpětně dívá, když se v jednu chvíli smějete a pak si uvědomíte, že cítíte najednou prázdnotu, smutek... Prostě nádherné dílo, které mě jako jedno z mála skutečně dojalo. Za mě si proto vysloužilo opět 10/10 a místo v mém srdci. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitně stejné dobré jako první série, jen s větší dávkou emocí a to pomalé tempo mě opět málem zabilo. Jinak můžu prakticky opsat předchozí komentář. Jo a opening je zajímavě morbidní. 8,5/10 ()

Galerie (355)

Reklama

Reklama