Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jimmy Muir (Sean Bean) ze Sheffieldu patří mezi ty, kteří mají o své budoucnosti odjakživa jasno - od klukovských let chce být fotbalistou. I když mu po škole nezbylo nic jiného než vzít práci v místním pivovaru, svého životního snu se nevzdává. Jenomže prosadit se mezi ty nejlepší není nic snadného. Už se pomalu smiřuje s myšlenkou, že fotbal pro něj navždy zůstane jen koníčkem pro volné chvíle. Najednou se však zdá, že by se na něj štěstí mohlo přece jen usmát... (šubelinka)

(více)

Recenze (4)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jedno klišé za druhým. A to klišé i neduhy jak ze žánru sportovních filmů tak sociálních dramat. Emoce se nedostavují, sportovní složka je do počtu. Funguje to jedině díky životní roli Seana Beana. Životní nikoli výkonem (i když zahrát ve skoro čtyřiceti o dvě generace mladšího nevycválaného výrostka, aniž by působil směšně, je obdivuhodný výkon sám o sobě), ale náturou. Bean tu jednak nezemře, ale především je to o tom, jak se dostává do sestavy Sheffieldu United. Tedy klubu, který ve skutečnosti odmala vášnivě podporuje. A kdo z nás by si klukovský sen o vstřelení vítězné branky za klub svého srdce nechtěl zažít alespoň na plátně, že? Bean si to užívá, je to vidět a díky tomu zachraňuje jinak ryze tuctovou výplňovku na "až přijde sobotní deštivé dopoledne a nebudou dávat nic jiného". ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to výborný športový film s veľkým záujmom o sociálny realizmus pracujúcej triedy. Je pravda, že ide o šliapanie po známom trávniku a koniec neprináša absolútne žiadne prekvapenia, napriek tomu je to veľmi zábavné. 8/10 ()

dondx 

všechny recenze uživatele

Dojimavy pribeh z anglickeho futbaloveho prostredia o sile jednotlivca, v hlavnej ulohe zaziari Sean "Boromir" Bean. ()

Reklama

Reklama