Reklama

Reklama

Městečko na pobřeží

(seriál)
  • Jižní Korea Gaetmaeul Chachacha (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Zubařka z velkého města si otevře ordinaci v přímořské vesničce, kde se všichni znají. Pozná tam okouzlujícího všeuměla a zjistí, jestli se protiklady opravdu přitahují. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Dlhé a málo vtipné. Keďže chýba nejaká centrálna zápletka, tak sa na "oživenie" vytvorí nejaký konflikt, klebety, bitie a hádky. Väčšina postáv nezaujímavé, nevedia sa správať, stereotypné z tohto žánru či z očakávaní, ako by sa daná postava z toho či z toho prostredia, pohlavia a veku mala správať. A keď sa nájde nejaká tá malá chvíľa, kedy sa postavy správajú civilizovane, tak je pokazená agresivitou (keď to nebola sebaobrana), krikom či iným otravným, nezrelým správaním (vrátane toho, keď on ju musel vychovávať) "aby to nebola nuda", no mňa to otrávilo než pobavilo. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vzdal jsem to v půlce i přesto že zde účinkuje "lištička" Shin Min-a. Své půvaby seriál rozhodně má, ale není to můj šálek kávy, na můj vkus až příliš šaškoidní, ukřičené a upištěné, značná část postav mi lezla celkem na nervy, obsah mne plně neoslovil (jak píše Zíza, ty zápletky a vycpávky děje působí občas dost lacině) a i přes pár sympatických postav a nějaká ta pozitiva okolo jsem se slabšího dojmu zbavit nedokázal od samého začátku. ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Příjemný, milý, feel good počin. Mám ráda seriály, které se odehrávají v malém městečku s více protagonisty, kteří řeší více či méně běžné problémy. Jako již skoro tradičně, hlavní hrdinka mi ze začátku lezla na nervy, protože se chovala jako snobská husa, pak mi zase lezla na nervy svojí infantilností, ale nakonec jsem si jí celkem i oblíbila, protože se chovala správně ve vážných situacích. Ovšem hlavní hrdina si mě získal hned na začátku a nejen proto, že Kim Seon Ho je extrémně pěkný (uf, ty jeho dolíčky!), ale proto, že jeho postava prostě byla moc miloučká a hned jsem si říkala, jak by to bylo hezké znát někoho takového (a nejen proto, že je tak pěkný). Vedlejší postavy byly fajn, nebyl tam nikdo, kdo by mi vyloženě vadil, jejich příběhy kloužou spíše po povrchu, než že by se pořádně zaryly, ale alespoň nepřekrývají hlavní dějovou linku. Nese to klasické rysy korejských seriálů jako osudová setkání, nějaká ta traumata z minulosti, náznak milostného trojúhelníku, jemné naťukávání témat, která zrovna Koreu pálí, ale kdyby mi to vadilo, tak se na korejské seriály přece nedívám, ne? Příliš se nekřičelo ani neslzelo a když, tak k tomu byl dobrý důvod. Nemám pocit, že jsem se u toho měla řehtat nebo brečet, spíš koukat na seriál, u kterého mi prostě bude dobře. Takže pěkné čtyři hvězdičky za 16 fajn epizod, na které byla radost se dívat, i když by mi asi nevadilo, kdyby se něco prostříhalo a epizod bylo třeba jen 14, třebaže už si na to závěrečné natahování začínám zvykat. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Jak dopadne hlavní linka seriálu Městečko na pobřeží je jasné od prvního okamžiku, kdy se ústřední dvojka hluboce vzájemně zadívá do očí, přesto cesta k tomuto konci je plná milých i smutných okamžiků, kdy se zájmem pouštíte jeden díl za druhým, byť stopáž jednoho odpovídá délce celovečerního filmu. Mezi ústřední dvojkou je navíc naprosto dokonalá chemie, ne ani tak jiskření, jak naladění se na sebe. Na seriálu chválím výpravu, mile nablblý soundtrack, poukázání na fakt, že i těžkej borec občas někoho potřebuje a hlavně takové ty sekundové momenty, např. když si slečna zubařka sedne automaticky vedle své lásky, byť si to zatím nechce přiznat, i když jí židli připraví jiný frajer anebo když v obchoďáku bezděčně kouká po pánských věcech. Vztah ústředních hrdinů je sem tam jak na houpačce a až se konečně dají dohromady, je hrozně hezké sledovat, jak i 35letí dacani zblbnou. Mnozí tady poukazují na dětinskost v chování hlavní hrdinky, kdy se dělá seznam, co všechno chce s partnerem udělat, ale pro mě je to roztomilé, je šťastná a chce si začátky vztahu udělat s partnerem zábavné a hezké, navíc je to Jižní Korea - po drilu ve škole dril v práci, na vztahy nulový čas, takže fakt nejde srovnávat pětatřicítku u nás a tam. Byť je ale sem tam třeštidlo, je to vždy ona, kdo udělá první krok. Ale zpět k seriálu - do 9. dílu děj pěkně odsýpá, pak měl ale dostat volnou ruku střihač, protože na můj vkus by o dva díly méně neškodilo. Kromě ústředního páru hrdliček sledujeme i osudy ostatních obyvatel městečka, které se během 16 dílů značně posunou a jsou zajímavým zpestřením hlavní linky. Rozuzlení 3 záhad městečka bylo shrnuto do posledních dvou dílů, kdy si uvědomíte, že svět je malý a o náhody tu není nouze a že když se dva mají potkat, potkají se. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Poviedkový seriál prináša svojím pomalým tempom pohodu, v každej epizóde sa niečo rozohrá a ukončí. Mne to vyhovuje, neznášam seriály, kde sa zápletka natiahne do všetkých epizód a v posledných minútach príde trápne rozuzlenie. Proste, ako plynie život. Nevedela by som si predstaviť dynamický dej v takom pokojnom prostredí, kde životný štýl obyvateľov sa dá len ťažko pochopiť. Viac mi vyhovuje to pomalé plynutie času a lenivý vývoj postáv. Až taký lenivý zas nemusel byť, lebo niektoré postavy zamrzli, čo ma na seriáli najviac mrzí. Nie je to vrcholné dielo, niektoré veci sklamali, ale celkový dojem veľmi nepokazili. Odkladám do priečinka k seriálom s podobným štýlom ako je Our Blues, The Good Bad Mother, Once Upon a Small Town, Navillera, a ďalšie. Zo spomenutých u mňa vedie práve Our Blues. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy po ošetření v nemocnici šéf Hong (Seon-ho Kim) a zubařka (Min-ah Shin) vchází k němu domů, říká zubařka, že je u něj potřetí. Ve skutečnosti se jedná o čtvrtou návštěvu (ve 4. epizodě je u něj s omluvou a vínem, v 7. epizodě pijí společně s režisérem a v 8. epizodě je u něj kvůli ošetření). (Timothy)

Reklama

Reklama