Reklama

Reklama

VOD (1)

Pilot James T. Hoffman je zatčen FBI ve chvíli, kdy přiletí do Spojených států s velkým množstvím kokainu v letadle. Je s ním jeho žena a dva synové, kteří ho při letu do Bolívie doprovázeli. James souhlasí, že se stane informátorem, a FBI ho i s rodinou přemístí do San Diega. Zvláštní agent Benedict Tisa působí jako jeho spojka a nadále na něj naléhá, aby nastražil léčku na svého šéfa Morgana Hetricka, který má na zámořských účtech miliony dolarů z obchodu s narkotiky. Hoffman se rozhodne hrát to na obě strany. Hoffman, již na nové adrese, se při neúspěšném pokusu nastartovat auto setká s Johnem DeLoreanem a zjistí, že je to jeho soused. DeLorean navrhuje sám na vlastní pěst dokonalé auto budoucnosti, protože je stále nespokojený s automobilovým průmyslem a svou rolí v něm. Hoffmanova a DeLoreanova rodina se spřátelí. Hoffman prozradí své ženě Ellen, že je informátor, což mezi nimi vede k napětí. DeLorean pořádá mnoho večírků, aby získal prostředky na svůj nový vůz. Dostane i 600 000 dolarů od Johnnyho Carsona, který během jednoho z večírků zavolá DeLoreanovi a nechá se přepojit na hlasitý odposlech, během kterého si stěžuje, že se mu nové auto neustále porouchává. Hoffman přivede na tento večírek Hetricka a představí ho DeLoreanovi. Oba dva si spolu s Hetrickovou přítelkyní Katy šňupnou kokain s příměsí PCP a začnou se na párty chovat dost nekontrolovatelně. Hoffman začne pracovat pro společnost DeLorean, která se snaží získat finanční prostředky a má velké dluhy. DeLorean ho požádá, aby získal 30 milionů dolarů. Hoffman informuje Tisu, že DeLorean chce začít pašovat kokain, aby získal peníze. Hoffman za tuto informaci chce ale od FBI záruku, že on a jeho rodina budou v bezpečí před případným trestním stíháním a že už nebude muset pracovat pro FBI… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film má sice nálepku, že je údajně životopisný, ale samotnýho Johna DeLoreana se dotýká dost okrajově. Navíc je otázka, do jaký míry dění ve filmu odpovídá realitě, protože je to celý pojato hodně nevážně a s určitou nadsázkou. Vylezla z toho retro komedie, ve který se mimochodem něco málo dozvíme o tvůrci jednoho kultovního auta. Film má teď 60% a tady bych se v hodnocení shodnul s názorem ostatních. ()

KaKKashi 

všechny recenze uživatele

No...asi jsem trochu trouba...ale nechápu zdejší hodnocení. Film mě bavil, a rozhodně mi nevadilo, že se nevěnoval pánu Deloreanovy tolik, jak by si asi někdo přál. Je to vlastně komedie, zaměřená na postavu Jasona Sudeikise, o tom jak jeden chcípáček dokáže zničit život relativně seriózního člověka. Thriller to není ani náhodou:-D Ale ten styl vyprávění se mi líbil, a vlastně jsem ani netoužil po dalším životopise, kterých je teď více, než chlupů v kožichu bernardýna. Takže jako komedie inspirovaná skutečnými událostmi to funguje skvěle, přestože ten humor je spíše situační. ()

Reklama

Nathaniell odpad!

všechny recenze uživatele

Zhovadělost... Tenhle film je zhovadělost. Přirovnání? Představte si, že natočí životopisný film o Johnny Deppovi. Ale NE o celém jeho životě a herecké kariéře, NÝBRŽ pouze o soudu, který měl se svojí bývalkou. Jo a NEBUDE to z jeho pohledu, nýbrž z pohledu jeho ex... Líbí? Mně taky NE!! ... Natočit tímto způsobem film o Johnu Zachary DeLoreanovi je prostě hnus. Nick Hamm je prase, ať už jeho ostatní filmy vypadají jakkoliv. Nemám v plánu je vidět... ... Tenhle film je totiž jen laciná, nízkorozpočtová šmíra. Rozhodně se nedrží hesla - neříkej, ukaž - a jenom kecá a kecá... Vztah mezi DeLoreanem a Hoffmanem působí všelijak a vzhledem k interpretaci nedávají Johnovi pohnutky žádný smysl. Jason Sudeikis působí jako absolutní homouš (Flanders styl, hmm??) a dělalo se mi z něho zle od žaludku... Jo a ten plešatej detektiv, co si vzal paruku a prostě se k ostatním vetřel na KURVA!!! soukromej rozhovor? NE, NE, NE  A JEŠTĚ JEDNOU NE!!!!! PODOBNÝ FILMY NEJSOU K NIČEMU!!!! ... ... Jo a perla na závěr: Vůz DeLorean uvidíte asi tak na dvě minuty. Nenastartuje. Toť vše... ... ... ... Život pana DeLoreana musel být bezpochyby neskutečně zajímavý. Už od roku 1956, kdy pracoval jako inženýr v Pontiac GM. A v roce 1965 se stal ve 40 letech nejmladším generálním manažerem GM. Když  postavil Pontiac Firebird. To auto udělalo díru do světa... TWL, srát na to... ... ... ODPAD !!! !!! !!! !!! !!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Téměř zapomenutá kapitola americké historie, na kterou se snaží upomenout Jason Sudeikis a spol. Ten představuje vládního informátora Jima Hoffmana, který byl k donášení pro FBI donucen, neboť by za distribuci kokainu dýchal na dlouhá léta pouze vězeňský vzduch. Postupně má usvědčit nejen muže, pro kterého pracoval, ale také má na podnose donést tzv. velkou rybu v podobě slavného konstruktéra futuristického automobilu, kterým není nikdo menší než John DeLorean a který žije v jeho těsném sousedství. Schyluje se tak k velkému skandálu pro celebritu. Film je pojat v několika rovinách, v jedné z nich se s hlavním hrdinou ocitáme u závěrečného soudního přelíčení, kde je obžalovaným DeLorean, ovšem tvůrcům tak úplně nejde o věrné vylíčení tehdejších událostí, což zvěstují popisky poukazující na možné dějové úpravy. Film je totiž natočen na motivy skutečných událostí, čímž je dán prostor i pro fabulaci a zároveň dostal příběh nenápadně odlehčený ráz. Tomu je uzpůsobeno hlavně skvostné herecké obsazení, jemuž vévodí Jason Sudeikis, nezaostává ani Lee Pace, u něhož se jeví homosexuální image i vystupování jako originální scenáristický záměr navzdory tomu, že je mu přisouzeno žít v heterosexuálním manželství a vychází se taktéž z reálného předobrazu, zaujme zarputilý agent FBI Coreyho Stolla a pro příznivce Erin Moriarty je vrcholem její odhalené poprsí. K rozmáchle výpravným snímkům z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let minulého století s okázalými detaily retro aspektů se určitě nezařadí. Výběr lokací působí značně úsporně až jednotvárně. Podstatná část se odehrává v sídle konstruktéra, nahlédneme i do soudní síně a zbytek tvoří různé kratší přesuny v místech určení. O monumentální výpravnost ani tak režisérovi Nicku Hammovi nešlo, zaměřil se zejména na oslnivé herecké převedení tehdejších událostí, přidal půvab Judy Greer a Isabel Arraiza a nechal vyniknout propracovaným dialogům, potažmo situacím, které udávají podstatný směr a chod celého dění. 7/10 ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Pán DeLorean, máte v pláne obnoviť svoju kariéru v automobilovom priemysle?" – „Kúpili by ste si odomňa ojazdené auto?" John DeLorean je nesporne zaujímavá osobnosť. Veď komu inému by napadlo zachrániť svoju automobilku tým, že bude obchodovať s drogami? Driven je pekné retro so zaujímavým námetom, no možno na škodu, iba priemerným spracovaním. Potešila ma však perfektne synchronizovaná dvojka Pace - Sudeikis. P. S.: Ak patríte medzi fanúšikov jednej nemenovanej trilógie, tento film si určite nenechajte ujsť. 55 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Natáčelo se v Portoriku. (BMW12)

Reklama

Reklama