Reklama

Reklama

The Last Thing Mary Saw

Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady filmov s chybnym oznacenim horor,jedna sa o dramu s prvkami thrilleru,cele sa to odohrava vo velmi pomalom tempe,to by mi ani nevadilo,ale ta neskutocna nuda,ta ma ubijala k smrti,plusom bola jedine temna atmosfera a zaverecne minuty,ktore priniesli aspon nejaky rozruch,ak uz sa rozhodnete pre tento film,tak si ho nepustajte v nocnych hodinach,zarucene zaspite...:-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ještě před nějakými deseti, možná i pěti lety, by mě nikdy nenapadlo podezřívat tvůrce filmu o lesbách z nějakého jiného kalkulu, nežli komerčního. Dneska ovšem každý takový počin a priori znechuceně vnímám jako vypočítavé lezení do zadku všem tzv. pokrokářům, neboli degenerátům. Ale ať už tvůrci někomu do zadku lezli či nelezli je úplně fuk, protože tenhle jejich výpotek je v každém případě pouhopouhá nezáživná, rádoby poetická softhorrorová slátanina. Námět dobrý, zpracování ale úděsné. Lví podíl na tom má odporná televizní forma, která mi evokovala československou televizní inscenaci podle nějaké utahané divadelní hry, kombinovanou s Nedělní chvilkou poezie, mou dětskou noční můrou. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nálepka horor tady asi dost lidí uvede do omylu, protože horor to není téměř ani zbla. Nabízí to sice docela dobrou komorní atmosféru, člověk si bude připadat dušen všemi těmi starosvětskými, puritánskými přesvědčeními, ale těžko se asi do postav dokáže vžít. Na mě tu bylo až přespříliš náboženských blábolů a normální řeč tam skoro nepadne. Tempo bylo s minimem dialogů tudíž ubíjející a převážně to byla nuda. Ač hororová stránka byla pojata hlavně jako analogie, na mě to vůbec nefungovalo. Koukat na to pozdě v noci, asi bych uchrápla. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dcerka z dobré rodiny si začne něco se služebnou a vzhledem k tomu, že se píše rok 1843 a vše se odehrává v prudérních Státech, je třeba vše řešit v intencích víry. Skoro by se chtělo říct, že je film poplatný dnešnímu LGBT šílenství, ale i kdyby byl s tímto záměrem natočen, nepůsobí to tak. Za mě se jedná o pomalou, lehce znepokojivou a atmosférickou jednohubku, která se kromě výše zmíněného může blýsknout výbronými herci na čele se zatím nedoceněnou Isabelle Fuhrman a Judith Roberts, kterou by jste za babičku fakt nechtěli. Pokud čekáte horor, tak budete zklamáni. Podobně jako já. Nádech mysteriózna tu sice je, ale film by se klidně obešel i bez něho. Dalo by se i trochu zrychlit a uvítal bych i trochu doslovnosti. Nicméně za vidění to stojí. 60% ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

The Last Thing Mary Saw je vcelku řemeslně poctivá mysteriózní záležitost, která však i přes svoji skvělou atmosféru a několik poměrně sympatických postav není nic víc než trochu mrazivější drama. Je to celé pěkně historicky naladěné, v člověku to zanechává hodně otázek a žádné odpovědi a hlavně ta atmoška.. ta je na tom celém prostě to nejlepší. Hlavní plus celého filmu je však pravděpodobně herečka Isabelle Fuhrman, která opět odvedla skvělý výkon. Nejedná se avšak o nic, co by se mi nějak příliš zarylo do paměti. 3/5 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama