Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozmlouvá s Bohem, ale řídí se vlastní intuicí. Fernandel jako farář, jehož svobodomyslnost se nelíbila církvi ani komunistům.  Svobodomyslnost a volnomyšlenkářství dona Camilla, váženého a ctěného venkovského faráře, se nelíbila jak komunistům, tak jeho církevním nadřízeným. Biskup ho poslal do exilu, zapadlé horské vesničky, kam se nedalo ani dojet vozem. A městečko zatím ovládli komunisté. Avšak lidé na svého oblíbeného faráře nezapomněli. Vesnice se potýká s velkými problémy a především s obrovskými záplavami. Městská rada se rozhodne postavit hráze proti povodním, ale majitel pozemku to odmítá. Kdo ho přesvědčí, když to nedokázali mocní tohoto města? Možná ten, jehož slovo a silnou ruku ctí všichni. Peppone se musí vydat za svým úhlavním nepřítelem. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

protonpost 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je pro Talijány něco jako pro nás Švejk. Je to odraz jejich nárdní povahy, střídání silných emocí, napřátelství i přátelství, ale vždy usmíření a ochota si vyjít vstříc. Pro mne je toto lepší národní poselství než kripl co se ze všeho vykroutí, vylže a vypodvádí, pro kterého je i kradení náramná legrace, vše prošpikováno prdelemi homosexuální Haška, toť poselství Švejka. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Don Camilo, je přesně ten typ komedie o kterou se dnes snažíme: humorně a bez ideových předsudků se vypořádat s minulostí předsudků. To se může jí t sračkér Hřebejk s debilními Pelíšky a celou svou pseudo antitotalitární tvorbou zahrabat. Pro zajímavost: Série o donu Camilovi se natáčela v době, kdy měla v Itálii komunistická strana významný vliv na politik na umění :). ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování slovních půtek mezi komunistou Pepponem a farářem Camillem. Začíná tam, kde první díl skončil, totiž u farářova exilu vlakem. Jenomže v zapadlé horské vísce se mu nelíbí a tak se propašuje zpátky do obce. Tady pomůže s výchovou starostova synka i s evakuací vesnice během záplav. Zůstal i povedený dabing ČT 2008 (Heřmánek, Donutil, Preiss). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Druhé kolo souboje věčně znesvářených kohoutů dona Camillo a Peppona: pomocí Pepponeho se smí trestu zproštěný don Camillo vrátit do svého domova. Návrat však není vůbec slavný - přivítání na nádraží neplatí jemu, nýbrž slavné sportovkyni. Jeho nová domácká také nic moc. A první mši slouží prázdným lavicím. Ale i Pepponemu se nedaří zrovna nejlépe... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

O něco málo vtipnější než první Don Camillo, pořád to ale má sympatické kontury italského venkova a jeho postaviček. Ti dva se pořád hádají, přitom bez sebe nemůžou být (starosta Peppone opět přemlouvá biskupa, aby mu Dona Camilla vrátil) a dokážou táhnout za jeden provaz. O něco více prostoru tady konečně dostane Pepponova žena, kterou hraje italská předválečná hvězda Leda Gloria. Celkově ovšem o pár procent slabší než "jednička". ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Don Camillo (Fernandel) vezme svého syna Pepponeho (Gino Cervi) na výlet podél potoka, můžeme obdivovat jedinečný a fantastický výhled na slavný most Ponte Sfondato, v Montopoli di Sabina, který již neexistuje. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama