Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (886)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Legenda. Razím názor "raději nový Batman nového milenia", ale tohle je klasika jak se patří. Výborné obsazení, "gotická" hudba Danny Elfmana a démon Jack Nicholson. Kulisy a výprava sice lehce divadelní, ale ono proč ne. Tenhle film má celkově feeling jiný, než dnešní porce vycizelovaných a "realistických" komiksových snímků. Jednak jiná doba a jednak jiná vize režiséra. Burton je podivín a natočil podivínský film. Ponurá atmosféra těžko překonatelná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak takle ma vypadat dobrej komiksovej film. Burton neudelal zadnou popcornovou oddechovku, ale docela temnej film a fakt se mu to povedlo. Ta atmosfera celyho filmu je opravdu bajecna. Na dobu sveho vzniku jsou triky nadprumerny a to Batmanovo auto, to tak mit to by bylo neco, naprosto dokonaly. Co se tyce hercu, tak Michael Keaton je bajecnej, nechci tvrdit, ze nejlepsi Batman, ale byl prvni. Ale ta hlavni postava, ktera strhava pozornost na sebe je Joker v podani dabelskeho Jacka Nicholsona. Nebejt jeho, tak by pro me nejlepsi dil bylo Batman se vraci, ale takle fakt nevim, ktery z tehle dvou dilu se mi libil vic. Sice to tu Batman jeste tolik nerozjede, ale nestalo se ani na okamzik, ze bych se nudil, i kdyz akce by tu mohlo byt vic. A nesmim zapomenou zminit genialni hudbu genialniho Danny Elfmana, bez te by to nebylo ono. Jeden z nej komiksovejch filmu a jeden z nej Batmanu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,nezabíjej mě!" ,, nezabiju tě, ale řekni o mě všem svým kamarádům!" ,, kdo jsi?" ,,JSEM BATMAN" !!!!! tak vznikla komiksová klasika. J.Nicholson je nádhernej padouch (řekni mi chlapče, tančil jsi někdy z ďáblem za měsíční noci?), trousí hlášku za hláškou a na jeho vybrané chování je radost pohledět. M.Keaton je v pohodě a K.Basinger role sedí. i po těch letech se dá na film koukat se zalíbením a odcházet s dobrým pocitem. což je zásluha T.Burtona. dokonalej padouch, hrdina, batmobil, hudba, zajímavej zvuk, co víc si přát. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

První, rozhodně ne nejlepší, ale pořád skvělý Batman. Burton svým charakteristickým filmovým rukopisem nastartoval filmového "Netopíra" přesně tím směrem, který byl pro něj nejlepší a nedokážu (a ani nechci) si představit, jak by série asi dopadla, pokud by ji místo něj startoval rovnou Schumacher. Vystylizovaná vizuální stránka efektně překrývá i poněkud jednoduchoučký a nevýživný děj a skvělý Nicholson je pro mě doposud nejlepší batmanovským záporákem vůbec. ***Věděli jste, že: Když Tim Burton vstoupil do ateliéru určeného pro továrnu Axis Chemicals, kde se Joker stane Jokerem, ocitl se v kulisách, jež tu zbyly po Cameronových "Vetřelcích" - britské studio poskytlo jejich hnízdu útočiště o tři roky dříve. Vetřelčí sliz a podobné rekvizity musely sice pryč, přesto si nemůžete nevšimnout nápadné podobnosti kovových lávek a schodišt, po nichž se protagonisté obou filmů pohybují.*** ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"ACROSS THIS NATION THE WORDS "GOTHAM CITY" ARE SYNONYMOUS WITH CRIME." ------------ So štýlom Tima Burtona nie som veľký kamarát a zmeniť sa to dalo len prostredníctvom netopierieho muža. A tak sa aj stalo. Už úvodné, takmer trojminútové snímanie Batmanovho loga vo mne zanechalo radostný pocit, akoby som mal 7 a na Vianoce stál v tom najväčšom hračkárstve široko-ďaleko. Najkrajší Batmobil zo všetkých, krajší než Tumbler či Lincoln Futura. Najfarebnejší a najpestrejší Jack Nicholson, ktorý svojou ikonickou rolou plnohodnotne vynahrádza sterilné výkony Keatona a Kim Basinger. No a čarovné finále na vrchole mrakodrapu v prítomnosti gotických chrličov dalo bodku za týmto fantastickým filmom. Na začiatku som chcel ísť s hodnotením na tri hviezdy, no dávam spokojne za štyri, pretože jednoducho milujem, keď je možné pravú filmárčinu nielen vidieť, ale aj cítiť. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Danny Elfman nebol pôvodne zvažovaný ako hudobný skladateľ, keď však prehral producentovi Jonu Petersovi "Batman Main Theme", ten s jeho najatím okamžite súhlasil. (DaliX)
  • Anton Furst, jenž vytvářel celé město, později prohlásil, že inspirací bylo kromě New Yorku i mnoho dalších architektonických stylů, které zkombinovali tak, aby Gotham City představovalo ošklivé, bezútěšné a kriminalitou prolezlé místo. Doslova řekl: "Představili jsme si, jak by vypadal New York bez plánovací komise. Byl by městem zločinu a chaotického prolnutí architektonických stylů, přímo esej o ošklivosti. Jako by se peklo prodralo zkrz chodník a rostlo dál." (ajaxx)
  • Město Gotham bylo mimo jiné inspirováno kulisami snímku Brazil (1985). (ajaxx)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama