Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Přistěhovalec z amerického Středozápadu a začínající spisovatel David Turner (Hamish Linklater) je přepracovaný samotář, který píše počítačové manuály. Jednoho sobotního večera ho jeho bratr Colin (Denny Kirkwood) pozve na tajnou rave párty v opuštěném skladišti v San Franciscu. David neochotně souhlasí a je šokovaný, když Colin požádá o ruku svou novou přítelkyni Harmony (Mackenzie Firgensová). Na oslavu si vezmou extázi a David je vtažen do světa sanfranciské undergroundové scény. Poté, co se náhodně seznámí s královnou nočních klubů Leylou (Lola Glaudiniová), si oba připomenou dávno zapomenuté možnosti, jaké jim život nabízí. Zatímco bouřlivá párty pokračuje, Colin odhalí své velké tajemství, které ohrozí jeho vztah s Harmony. S východem slunce divoká noc pomalu doznívá, uplynulých dvanáct hodin ale změní oba bratry navždy... (Cinemax)

(více)

Recenze (23)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Totální filmařská šílenost, která se snaží zdokumentovat jednu techno/rave/hardcore party uprostřed americké hudební džungle na přelomu tisíciletí. Zajímavá je na tomto filmu rozhodně vypovídající hodnota, která poměrně vzorově poukazuje na řadu momentů, které zažil každý, kdo se podobné akce zúčastnil ať už jako DJ nebo jako návštěvník, a ať už zdrogovanej (většina), nalitej (většina) nebo naprosto čistej (menšina). Hudba je v tomto filmu dost drsná, nekompromisní a nebere zřetel na nikoho. Celý film vlastně machruje, jak moc drsnou hudbu na diváka vytahuje, aby nakonec přišel legendární John Digweed, který se zde předvede se svojí nejlepší a zároveň jedinou melodickou skladbou filmu, která je hudebně někde úplně jinde, než zbytek filmu. Ten underground z dnešních akcí už není tolik patrný, ale kdo zažil tehdejší dobu, určitě si v tom najde jistej fetiš. U mě je to za tři. Já jsem totiž už nezažil tak brutální underground, ale jinak se mi líbí, že někdo chtěl zvěčnit jedno období, na které kde kdo bude vzpomínat. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(takový milý malý nic, klidně i zaokrouhlený na 4*, ale to by bylo jen o 1* míň než Human Traffic, no a to nende, že) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takový docela minimalistický dílo, který se odehrává během jednoho dne a zejména noci na nelegální party kdesi v San Franciscu v nějakym opuštěnym skladišti. Film je tak trochu v dokumentárnim stylu a vypadalo to všechno celkem reálně. Nicméně pokud vám nějaký podobný akce nic neřikaj, tak vás to asi moc nenadchne. To já bych tam hned zašel, sežral éčko a pařil až do rána :-) Na pozadí toho všeho se sice odehrává několik menších příběhů, ale tenhle film je prostě hlavně o muzice a atmosféře. Atmosféra je opravdu parádní. Při sledování jsem si připadal, jak kdybych byl na tý akci taky. Co se muziky týče, tak jsem byl taky spokojenej. Potěšil mě zejména John Digweed, kterej si ve filmu střihnul dokonce malou roli. Jestli se vám líbil např. Human traffic, tak se vám bude líbit asi i tenhle film, ale je to trochu něco jinýho. Tady prostě film končí odjezdem z akce a tvůrci diváka neobtěžujou žádnym morálnim poselstvim. Pro mě je to jasnejch 5 hvězdiček, ale berte to tak, že tenhle film je určenej pro úzkou skupinu diváků. Těm ostatnim to asi nic neřekne. Já bych se taky nedíval na film např. o metalovym koncertu. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Kdo nikdy na party nebyl, tomu to nic neřekne. Ty ostatní, co je vymetali nebo ještě vymetaj, se díky dokonale věrný atmosféře mrknou na další akcičku, která s filmem začne, pár lidí se na ní potká, rozhádá, usmíří, pobaví, vyndá a s rozbřeskem i filmem zase skončí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To byla teda párty. Ne, to není ironie, z toho filmu vychází dosti příjemná atmosféra (a finále to má úžasné), má to skvělý soundtrack a je to dost zručně natočené. Problém ale je v tom, že když tam nehraje hudba a jenom si tam mezi sebou povídají, tak jsem se celkem nudil, protože ten film vlastně nemá děj. Teda takhle, stane se tam to, že v opuštěném skladišti je nelegální párty, sejdou se tam lidi, párkrát tam přijde policie, dokonce i zasáhne, ale nic se nestane. Ráno všichni odjedou a to je konec. Ani to nejsou spoilery, ten film je bez děje. Odehrají se tu nějaké vztahy, hádky a následná usmíření, kromě toho asijského DJe mě tu žádná postava vlastně nezajímala, a že jich je tu hodně. Ale přesto z toho filmu mám ve finále celkem dobrý pocit, ale nějaký děj tomu hrozně, ale hrozně chybí, protože takhle se tu člověk většinu času nudí. Ale soundtrack to má úžasnej, včetně tý poslední skladby, která to finále naprosto vystihuje. Silné 3*, rád bych dal víc, ale necítím, že by si to víc zasloužilo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zábavný, dobre zostavený a predvedený kúsok života, ktorý si nevyžaduje nijakú zvláštnu spriaznenosť s učivom, aby si získal svoje miesto. 7/10 ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to sjetej, takže si vlastně úplně nepamatuju, jestli byl ten film tak skvělej...ale rozhodně jsem si to užil. (85%) ()

ryoga 

všechny recenze uživatele

"Mám vitamín "E" jako antioxidant,trochu triptofanu pro stabilizaci serotoninu, a trochu efedrinu pro povzbuzení." Už len z týchto slov si ľahko zaradíte o čom je tento film. Nelegálne párty konané v noci dá sa povedať že je to spravený dosť reálny úlet ľudí ktorí sa chcú zabaviť a "vypnúť" pomocou drog a dobrej hudby.. Hudba vo filme celkom dobrá hlavne na konci... ()

Pavelos 

všechny recenze uživatele

"Jestli se chceš tento večer něco naučit, zapamatuj si tohle: Párty nekončí dokud nedohraje poslední deska!!!" Tak tahle hláška, má něco do sebe.. Film pouze pro zasvěcené, pro ostatní ztráta času, protože nepochopí o čem to sakra mohlo bejt:-) John Digweed a jeho poslední placka "BEDROCK - HEAVEN SCENT", mě vrátila zpět na parket před 10lety:-)) Vynikající hudební snímek, který trochu kazí zbytečná drogová aféra.. Proto pouze za 4.. ()

prasokote 

všechny recenze uživatele

Tohle bych třeba vůbec nesrovnávala s Human Traffic... Groove je o 100% lepší a hlavně straně reálný a pravdivý. Nic zde není přehnané, skoro mi to přijde jako dokument o jedné party než jako film. Krom toho je to v době, kdy ještě tahle scéna byla v pohodě. Ted je to už jinde, bohužel. Groove mi prostě jen připomněl zážitky z mládí a pár takových podobných nocí. Ale u takových filmů stále platí to, že lidem, kteří tohle nikdy nezažili, to asi nic moc neřekne. ()

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

Co láska spojí, drogy nerozpojí. Co drogy spojí, reálný život nerozpojí. Techno subkultura je mi hodně vzdálená, takže Groove jsem vnímal jako něco na způsob hraného dokumentu o nafetovaných šamanech tančících Dešťové tance. Sledoval jsem různé druhy smažek, od svátečních uživatelů až po ztracené případy, v jejich přirozeném prostředí ultrafialové džungle. Na to, že jsem ten film našel omylem, tak jsem se docela bavil. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Devadesátky jsou zpět. Elko v Pardubicích, pražské kluby, Znojmo, Jelení příkop, Roudnice, akce všude možně. Ta atmosféra je neskutečně věrná. Strašně jsem míval rád jít na hodinu koukat do laserů, mít ruce nahoru a po té hodině mít čistou hlavu. Pak jít na chvíli do chilloutu a dát nezávaznou řeč s někým neznámým. Super se tam kecalo s holkami o čemkoliv, o hudbě, o filmech, o fotbale o). Fakt jsem to míval rád. Škoda, že nejde vrátit čas. Co by za to dal a začal bych chodit na ty akce daleko více. Spoustu skvělých jsem minul, i když jsem mohl jít. Lituji toho dodnes. ()

monikka87 

všechny recenze uživatele

Krása... výborne znázornená atmosféra parties, tá všeobecná eufória, aj taký detail ako priblblé úsmevy (ja si tiež nemôžem pomôcť a keď počujem dobrú muzičku, tak sa škľabím na celý svet :)) Človek je vtiahnutý do "deja" a hneď má chuť si povyraziť (pri Heaven Scent ma len tak trhá skočiť k nim na parket). Akurát ma zaráža to zaradenie do drámy... skôr by som očakávala hudobný. ()

charlotteLnD 

všechny recenze uživatele

Není co dodat, i když uznávám, jak tu už bylo řečeno, že to asi nebude úplně masovka, ale tak kdoví. John ... Starej výbornej John mě s vejsknutím nadzved z polštáře a s dojetím jsem si sentimentálně zavzpomínala na ne tak dávnej čas, kdy svou party rozjel i v matičce měst. A neříkejte to fandům tohohle filmu, kterej je ve srovnání s timhle zanedbáníhodnej. "what are you waiting for?--- what do you mean?--- what do you want to do?--- I dont know. do you know? im sorry but I dont know.--- yeah I do know what I wanna do but Im not doing it. the same as you. so come on.--- I dont know.--- this is safe.--- I just wanna comit to something without any fear.--- yeah I think its what we both would like..... but..... it doesnt work like that.--- I know."--- ()

elplastico 

všechny recenze uživatele

Tenhle film moc děj nemá a asi o něj zas až tak nešlo.Ale skvěle přibližuje atmosphéru nelegalních parties. A ta hudba! Nemá někdo soundtrack??? ()

Reklama

Reklama