Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

T2 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si ale takto povrchne odbiť vojnovú tému, kde sa miestamy akože striela niekedy o stošesť(aspoň to tak má vypadať), prípadne bije holými rukami, fakt neviem či to treba celé brať ako nevydarenú komédiu či ako nehoráznu plochú zlátaninu s naivnými výkonmi s úsmevom na tvárach hlavných protagonistov. Čakal som od toho určite omnoho viac a nielen slaboduchú propagandu aká je vojna úsmevná. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Milá vzpomínka na dětství, tehdy bylo všechno jinak, byla jsem malá a co mi řekli, tomu jsem věřila. Když jsme si s klukama hráli na vojáky (hodně oblíbená hra), každej chtěl bejt Janek, na mě vyzbyla Marusja. O tom úžasným psovi ani nemluvím. Teď v dospělosti už bych asi nenašla sílu se na to znova podívat a zřejmě by mě to hodně zklamalo, ale tenkrát... ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...v čase vysielania hrozne populárny seriál.To,že každý druhý pes sa volal Šarik bolo úplne samozrejmé ako i to,že decká sa hrávali na tankistov.Mám to na dvd,ale obávam sa či to nebolo predabované....zatial je to v obale.... mnohé scény si pamätám a myslím,že tam toho propagačno-socialistického nebolo až tak veľa,tiež Červená armáda tam nebola extra v popredí (čo u polskej produkcie bolo a je bežné). Možno dnešnými akože modernými očami to príde už naivné,neakčné,ale pre mňa to vždy bude za 5 hviezd.Najmladší člen posádky Janek a pes Šarik budú vždy TOP. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Prvni jsem to videl - super vec ve sve dobe, potom jsem to cetl, to uz zas takova pecka nebyla, ale v te dobe, kdy vychazely knizky jenom ve ctvretek to bylo slusne. Vane z toho nostalgie - mrtfy nemetsky fojak, dobra fojak! Janek jako odstralovac - to pak nekdo vykradl v Enemy at the Gates, Gusta jako lamhrebikozelezo, cigansky spoluobcan jako zdroj ftipu - no klasika, ale postupem casu vsechno vybledne - jako kapitan Kloss ()

ellysium 

všechny recenze uživatele

Ať chcete,nebo ne tenhle seriál byl,je a bude asi nejlepší počin válečného tažení 2 sv.války.Reklama na tank T-34 je oprávněná,ta mašina byla neskutečně dobrá a vyhrála válku.Musíme si uvědomit,že dílo nemá podobu dnešních moderních filmů a seriálů,ale je z roku 1966,kdy se vlastně jednalo o přelomový seriál,který bral válku i s humorem.Postupem sledování jednotlivých částí zjišťujeme,že i režisér se zdokonaloval a každá další kapitola je o cosi kvalitnější.K filmovému zpracování námitek nemám,s knihou má 90 procent společného...Dávám pět hnězd,ne za nostalgii,jak zde mnozí píšete,ale za výkony všech protagonistů a za skutečný tank,ne nějakou počítačovou animaci..Tehdejší doba musela pracovat jen se skutečností,takže záběry,které vidíte,jsou pravé a nijak nezkreslené.Polský filmový štáb se neskutečně nadřel,aby jim z toho vzniklo,to co vzniklo...Čest tvůrcům... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Vedle knižního zpracování, které se v několika místech značně odlišovalo od zfilmovaného děje, byl seriál propagován například v mládežnických časopisech, a to i v tehdejším ČSSR. Prodávala se i pohlednicová série a v obou dílech knižního vydání byly fotografie ze seriálu. (Robbi)
  • Počítačová hra World of Tanks nabízí jako prémiové vozidlo tank Rudy (T34-85), kde je posádka složena z protagonistů jmenovaného seriálu nevyjímaje ani psa Šaryka. (Iktus)
  • V důsledku protestů Jerzyho Bukowského, místopředsedy Aliance veteránů a nezávislých organizací z Krakova, v červenci 2006 Polská televize stáhla seriál z podzimního programu s tím, že seriál narušuje historickou minulost Polska. (sator)

Reklama

Reklama