Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

vojta033 

všechny recenze uživatele

Výborné, úžasné a podhodnocené (můj názor). Všechny díly jsem viděl asi během tří dnů, a pokud bude čas a společnost jsem, ochotný si vše zopakovat (nejednou) na jeden zátah. Z dnešního pohledu už není možné opakovat něco jako je tenhle skvost. Pro mě je to ukázkou, že lze natočit válečný seriál s humorem a bez přehnaného násilí a opět násilí. Neukazuje, jaká přesně byla válka (od toho jsou dokumenty). Líbí se mi, jak lze ukázat, že se mají dva rádi bez postelové scény. Efekty nejsou nejdokonalejší, ale s ohledem na rok vydání s tím inteligentnější člověk nemůže mít problém. Sám sebe jsem překvapil, že zde pro mě nebyla neoblíbená postava, i když se jí málem stal Tomek. Po první akci mi zapadl do posádky a bylo. Pro mě by mohl seriál být lepší jen tehdy, kdyby se zde více vyskytovala Marusia, která, i když pobíhá se zbraní, působí neuvěřitelně sympaticky a nevinně. A mohl by mi někdo ukázat tu propagandu, o které jsem četl? Nevidím nic, co by bylo do očí. A s porovnáním, co se děje okolo dnes, kdy je z každé strany masáž, že to co bylo, bylo jen špatné a dobré je jen to, co přijde ze západu, mi přijdou komenty o propagandě komunismu ve filmu trapné. Nečetl jsem všechny komentáře, ale někteří nemají pravdu, že úplně všichni mladí jsou takové ovce, jak píší Nebo už nejsem mladý. A je pravda, že se jedná o top z toho, co se natočilo před r. 89 a asi i po něm. ()

vaska 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle bere jako agitku,tak tomu vážně není ani rady ani pomoci...jo,a český dabing je na prd a celkově škodí celému seriálu,včetně českého nazpívání úvodní písničky....s tímhle minimálně o jednu hvězdu dolů..doporučuji v polském originále,i když uznávám,že ne každému jde polština pod vousy a rozumí jí.... ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dva Poláci, jeden Rus, jeden Gruzínec a jeden vlčák naskakují v průběhu druhé světové války někde uprostřed Ruska do tanku číslo 102 a v první linii (občas i daleko před ní) dorážejí vítězně do Berlína. Často se přitom dostávají do potíží, ale nikdy pro ně není problém se z čehokoliv vystřílet případně proštěkat. Bylo to zábavné, často gerojské a svého času to nemělo ani na jednom z obou občas fungujících programů ČST výraznější konkurenci. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Bouře jde do dálky, v sadu kvítka rve, my jsme vyšli do války, v bouři nyní jsme!" Nevím, jak by se mi to líbilo po letech, ale na tomhle seriálu jsme vyrůstali. I my holky jsme si hrály na Čtyři z tanku, pokud vím, žádná z nás se necpala do role Plamínku nebo Lidky, všechny jsme bojovaly. Jenom Šaryk nám chyběl. Ale jmenovala se tak půlka vlčáků z okolí ... Ještě dovětek - někdo soudí, že je seriál nadhodnocený. Beru to tak, že jsme tu na amatérském servru, že jsou tu pouzí milovníci filmu (a jen pár vystudovaných odborníků). Hodnotíme tudíš emoce, které v nás seriál vyvolal, což je naprosto vpořádku. Sice nebyl přímo určený pro děti, ale když tenkrát šel, byly jsme zrovna děti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uz od uvodni uchylny pisnicky mi bylo jasny, ze tu neni neco uplne v poradku. Chapu, ze ve svy dobe byl tenhle serial hit, precejen tanky sou skutecne tanky a obcas je tu nejakej dobrej vtipek, ale dneska uz nema prakticky co nabidnout. Herci jsou dost hrozny a cely to pusobi spis smesne. Videl jsem sice jen dva dily - udajne jedny z tech lepsich a akcnejsich, ale malem sem to neprezil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Děj posledního dílu se odehrává v městě Kłodzko a na Kłodzké pevnosti. Město taktéž leží na Nyse, takže se zde příběh asi opravdu odehrává. (ypres.bass)
  • Meno psa Šarik je ruský preklad slova guľôčka. (Raccoon.city)
  • V poľskom mestečku Toruń existuje Ulica štyroch tankistov. Podľa mestských zastupiteľov by bol ten názov so psom pridlhý. Športoví fanúšikovia ho môžu poznať napríklad ako cieľové mesto jednej z etáp kedysi populárneho Závodu mieru Praha-Berlin-Warszawa. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama