Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Soukromá vyšetřovatelka tvrdí, že je silně paranoidní. Nastoupí proto do psychiatrické léčebny, aby tam přišla na kloub záhadné smrti jednoho pacienta. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (143)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Ne, nebudete si jistí až do samotného závěru a nudit se navzdory hrozivé stopáži naštěstí nebudete. Ve vašich nekonečných pochybách vás bude utvrzovat především pohled do nečitelných očí atraktivní Bárbary Lennie v hlavní roli. Pokud tedy nedáte dopustit na šokující twisty a nevadí vám trochu překombinovaná zápletka, nechte si chutnat. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má veľmi zaujímavý koncept, je to napínavé byť v takomto bláznivom koši s takými zvláštnymi a fascinujúcimi postavami. Tempo je zo začiatku trochu pomalé, ale dialógy sú intenzívne a naozaj musíte venovať pozornosť detailom, aby ste pochopili, čo sa deje. A funguje to až do posledného dejového zvratu, ktorý prichádza bez vysvetlenia, čo je škoda. 6,5/10 ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Je to asi jasně nejslabší z Oriolovy tvorby, i tak ale pořád těžký nadprůměr. Jak to ten chlap jen dělá? Možná tím, že netočí 345 píčovin za dva roky, má čas na tvorbu zapamatovatelného spektáklu, ke kterému se člověk i po letech rád vrátí , jako já například nedávno ke Contratiempu, nebo Tělu. Což jsou podle mě top 50 filmy všech dob. Celý žážitek tak jako u ostatní tvorby umocní španělština a pečlivě vybraní herci, kde někteří z nich patří mezi Oriolovy oblíbence. Už se těším na další od toho mistra....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tvůrce Oriol Paulo mě baví, vše, co jsem od něj viděla, mi sedlo a i tentokrát to klaplo, opět předhodil filmové puzzle divákovi a poskládej si to sám, človíčku.. Hlavní postavou je sympatická žena, která pracuje jako soukromý detektiv a nechává se dobrovolně zavřít na psychiatrickou kliniku, aby vyšetřila podivné úmrtí jednoho pacienta, jehož otec nevěří, že jde o sebevraždu.. Bárbara Lennie to zvládla na výbornou, natočené je to pěkně, příběh zajímavý i napínavý.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nový film Oriola Paula je po Contratiempo jeho další trefou do černého. Stopáž je sice opět přetažená a rozjezd je pomalejší, ale ve chvíli kdy se celý ten solidně promazaný stroj rozjede, letí velkou rychlostí kupředu a Paul si opět diváka celkem slušně vodí. V jednu chvíli už sem si říkal, že jsem jeho záměry prohlédl a lehce sem ho proklínal za kopírku Shutter Island (ke kterému má tenhle film velmi blízko), jenže tak jednoduché to divák mít nebude a jak už bývá Paulovým zvykem, dočká se ne jednoho, ne dvou, ale rovnou asi pěti různých zvratů a všechny opět dávají smysl a nepůsobí vyumělkovaně a tak že tu jsou jen aby tam prostě byly. Bárbara Lennie v hlavní roli výborná a i když jí zdatně sekunduje skoro komplet osazenstvo blázince, je to právě ona kdo si krade většinu filmu pro sebe...80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Barceloně, Tarragoně a Terrasse. K vytvoření přesvědčivě děsivého blázince byla využita stará budova Tabacalery v Tarragoně a bývalá automobilka Mercedes v Barceloně. (GASTON73)
  • Film se odehrává v 70. letech 20. století. Tedy v době, kdy zemřel španělský autoritativní vůdce Francisco Franco, jehož titul zněl „Vůdce Španělska z Boží milosti“. Ve Španělsku se v té době prováděly rozsáhlé reformy, včetně reformy péče o duševně nemocné, kterou můžeme ve filmu vidět. Název filmu částečně odkazuje na titul zesnulé hlavy státu. (Viacslav)

Reklama

Reklama