Reklama

Reklama

Jiří Suchý: Árie měsíce

(koncert)
všechny plakáty
Hudební
Česko, 2021, 80 min

Obsahy(1)

Přímý přenos koncertu žijícího klasika, který zanedlouho oslaví 90. narozeniny, z plovoucí scény na hladině Vltavy. Jiří Suchý zde uvede výběr semaforských písniček, které napsal s Jiřím Šlitrem. Na koncertě v rámci festivalu Prague Sounds s ním vystoupí Jitka Molavcová a tanečnice a Orchestr Divadla Semafor... „Plavu si ani nevím jak, nemám prsa, nemám znak,” zpívá si měsíc ve hře z pásma Zuzana je zase sama doma z roku 1961 na text Jiřího Suchého a hudbu Jiřího Šlitra ústy Waldemara Matušky v písni nazvané "Árie měsíce". Ve stejnojmenném festivalovém programu zazní v interpretaci žijícího klasika Jiřího Suchého nejen tato píseň, ale i "Labutí píseň", "Mississipi", "Modrý tričko" a další – nejen vodou inspirované – písně dvojice S & Š a divadla Semafor. Stejně jako v případě památného Recitálu Jiřího Suchého, vytvořeného festivalem Struny podzimu pro pražské Rudolfinum v roce 2019, je i koncert na říční scéně na Vltavě ušit na míru prostředí a doplněn o scénické ztvárnění vybraných písní, jehož se režijně chopili vedle Jiřího Suchého také Michal Caban a Marek Vrabec. Koncert se koná v rámci festivalu Prague Sounds – Struny podzimu. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Aky 

všechny recenze uživatele

Je naprosto neskutečné a nepochopitelné, co Jiří Suchý v devadesáti letech dokáže. Byť je samozřejmě znát, že je to velmi starý pán. Tihle lidé by neměli stárnout. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Hudební čísla Semaforu jsou vždy radost. Je to zásluha Jiřího Suchého. Jsem rád, že je stále s námi, i když si před zpočátku vlažným publikem vybral průvodním slovem slabší chvilku. ()

Reklama

Reklama