Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barevný film z Berlína, který láká populární hudbou (rockovým vystoupením Niny Hagen jako zpěvačky skupiny Stern-Combo z Míšně), nahotou a atmosférickými obrazy této metropole: od Alexanderplatzu přes Rybí čtvrť k Braniborské bráně; od domů určených k demolici a zanedbaných vnitrobloků po novostavby… A samotná dějová linka? Johannes si splní cíl a velmi neotřele odradí svou dívku Jette od myšlenky na sňatek. Namísto zasnoubení a vášnivého obětí nastoupí výčitky a deziluze. Ještě nedávno považovala Jette Johanessovu slabost pro auta, včetně jeho modrobílého vytuněného sportovního trabanta, za roztomilou, nyní jen vidí sobce, který se jako automechanik neštítí vzít úplatek. A tak se Jette uchýlí ke své kamarádce a kolegyni Conny, se kterou pracuje jako hosteska na Televizní věži na berlínském Alexanderplatzu… (Das Filmfest)

(více)

Recenze (3)

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 V pripade, ze chcete protrpet hodinu a pul v tomto kuse se vam skyta opravdu skvela flagelantska prilezitost. Do pitomeho pribehu ze soucasnosti "komplikovaneho" vztahu muz-zena primychane angazovane aktuality jako vyzdoba nastenky, uplatkarstvi, respektovani autorit, sporadanost manzelstvi, genereacni konflikt,... a cele to korunuji zabery na Berlin marne konkurujici puvodni symfonii velkomesta. Ruce/oci pryc... ()

Indyi 

všechny recenze uživatele

Das Filmfest, Praha 2012 Tak z tohoto filmu jsem si vzal ponaučení, že opravdu se nevyplácí chodit na staré dederácké filmy. Myslím, že popis východoněmecká romance mluví za vše... ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Jedna z řady východoněmeckých romancí, která vznikala pod taktovkou společnosti DEFA, tentokráte od režiséra Rolfa Rőmera. Celá vyprávění je založeno na jednoduché dějové lince. Johannes, automobilový nadšenec, muž s typickým knírem, řekne jednoho odpoledne své přítelkyni, průvodkyni po městě, Jette, že si ji chce vzít za svou manželku. Ta však nečekaně odmítá si ho vzít a po hádce odchází pryč z bytu. Následně po celou dobu sledujeme, zda se tito dva jedinci vrátí k sobě či nikoli, souběžně z dalšími partnerskými vztahy. Ozvláštňujícím prvkem jsou jistě flashbacky hlavní hrdinky se svým mužem, které se objevují většinou ve scénách, kdy sledujeme jiné šťastné či naopak truchlivé páry. Mimo to nám film nabízí také zajímavé záběry na tehdejší Berlín. Celkově povedený snímek, který zachycuje jeden milostný příběh, pro mě s nečekaným a nepochopitelným koncem.  ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama