Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát

(seriál)
  • Česko Kdo to hodil, pánové (více)

Série(2) / Epizody(11)

Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací. (stub)

(více)

Recenze (169)

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nostalgických 5* Dítě se ve mně probudilo a musel jsem doplnit komentář k tomuto večerníčku, u kterého mě překvapilo, že má jen 11 dílů. Tím, že jsem na medvědy, tak není divu, že jsem ho měl v dětství tak rád a zůstalo mi to až dosud. Rozhodně za jeho oblíbeností je i skvělý dabing Františka Filipovského a Rudolfa Deyla. Prostě je to česká klasika, která by snad mohla potěšit i po padesáti letech. Ale to musí posoudit už další generace.... Za mě plný počet hvězd s poděkování Břetislavu Pojarovi za jeho pohádky a krátké filmy. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Jako dítě mě to nebavilo, navíc se mi nelíbilo, jak ten větší využívá toho malého, a proměny obou medvědů mi přišly skoro strašidelné. Jako dospělému mi to naopak přijde vynikající. Ta hra s fantazií bez zábran a jemný humor! Ve srovnání se současnou dětskou tvorbou to nemá obdoby. Ale přesto - je to pro děti a tak je třeba zohlednit, jak jsem to viděl tehdy. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Panebože, ten druhej medvěd, to je takovej zmrd...to snad ani není možný. Podřídit všechny svoje aktivity tomu, jak vymyslet hru, kterou by obral toho prvního o bonbóny....to je přímo krutost života ve své nejďábelstější nahotě. Je to zároveň nejgeniálnější večerníček co znám. Ta hora nápadů, tomu se žádný jiný nevyrovná. 100% ()

Dr.Jane 

všechny recenze uživatele

Žánrově de facto neuchopitelná, nadčasová a všepojímající záležitost. Antipohádka, která jako jedna opravdu z mála učí, že v životě vítězí vždy ten „vypečenější". Nerovný, ale dojemný souboj naivity a vyčůranosti. Ve fantazijním gejzíru propluje divák nespočtem sfér lidského konání (odkazy hudební, literární...) včetně politické a sociální satiry: „...vynalezl jsem povodeň na knoflík...jednou, až přijde nějaký velikánský mizera, tak to potopím všechno..." nebo „Musím někam zavolat.... A kam? ...Někam vejš." Jestli jste medvědy dlouho neviděli, podívejte se na ně znovu. Výtvarná kouzla, hudba, zvuk.... Klaním se poctivé práci mistrů, jejíž výsledky baví diváky všeho věku. Podle mě jedno z toho opravdu nej a nej, co kdy běželo a ostatně stále „běhává" na plátnech kin. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tenhle večerníček nikdy nepatřil k mým oblíbeným. Jako dítěti se mi nelíbila animace, přišla mi smutná. No a především mě štval ten větší medvěd, který byl pěkná potvora a jen menšímu a důvěřivému medvědovi škodil. Když jsem se po mnoha letech mrkl na pár dílů s dcerkou, jen jsem se utvrdil v mém názoru a osvěžil si mlhavé vzpomínky. Navíc se nelíbil ani mé dcerce a po pár dílech jsme s ním skončili. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • V díle „Jak jeli k vodě“ je vloženo podprahové sdělení (informace na obrazovce trvající zlomek vteřiny) "HLASUJI PRO MÍR". (pan.Kaplan)
  • Epizoda obsahuje podprahovou zprávu "Hlasuji pro mír". (davidrohusch)

Reklama

Reklama