Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát - Série 2 (1970) (série)


Psí kusy (S02E02)

(epizoda)
  • USA Misbehaving
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1971, 16 min

Obsahy(1)

Dva medvědi od Kolína se tentokrát setkají s pejskem, který hraje na housle. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Další z legračních a moudrých příběhů "pánů medvídků". Tento příběh a také mnohá další tvorba Břetislava Pojara má takový zvláštní "realistický nádech". Břetislav Pojar jakoby dětské (animované) filmy ozvláštňuje nedětskými motivy a momenty, aby tak (možná?) děti připravil na tento "nerůžový" svět. Vše však dělá citlivě - tak, aby "malou dětskou dušičku" poučil, ale zároveň nevylekal. I v tomto díle se mu to daří výborně. ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já beru tuto sérii, za to nejlepší co kdy z československé animace vzešlo. Filipovský je hlasový mág a tak dokázal Deyla, který nasadil tu nejvyšší laťku, plnohodnotně zastoupit. Psí kusy je opět geniální a ztvárněním nadčasová záležitost. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% - Tak před deseti lety mi tyto pohádky táta pustil se slovy, že za jeho mladých let byly obrovským hitem. Věřím tomu, ale pro mě příběhy dvou podivných méďů byly utrpení, kterému dávám dvě hvězdičky hlavně proto, že nevím, jak bych se k tomu stavěl, kdybych to viděl teď... ()

snaked 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4 hvězdy prakticky hlavně za psa-virtuóza. Medvědi mě spíš chvílemi štvou, i když si to pak vylepšili. Ale zvykat si na odlišné pojetí (detektivové: jednou neúspěšní, podruhé ano) po 1. řadě je těžké. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s ybuko, že nové díly dabované Františkem Filipovským jsou podstatně slabší než ty staré, ale Psí kusy jsou výjimkou, ty se opravdu vydařily, zvlášť závěrečný koncert. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtvarně a fantazijně pořád stejná paráda (miluju nenápadné momenty typu „když chce medvěd nakouknout medvědovi přes rameno, promění se v žirafu nebo pštrosa“ – to je až marnotratné rozhazování nápadů a animátorské dřiny), ale už se to tentokrát přepísklo s modelem „dva rozšafní našinci se po sousedsku vypořádávají s cizáckým elementem“: fízlovské manýry, apriorní nedůvěra k jinakosti a gagy stojící čistě jen na škodolibosti, nic z toho medvědům nesluší. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy mě řada "pojďte si hrát" nechytla. Přišla mi podobně hloupá jako "dnešní" teletubbies. Prostá. Do výšin vyhoněná kvalitní reklamou. Vsadím se, kdyby se záměrně necpala do tehdejších kin jako "předfilmy", pravděpodpbně by dnes o tuto sérii málokdo zavadil. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozoruhodné, jak ve srovnání s dílem Co to bouchlo? tvůrci politicky otočili a vytvořili díl, ve kterém plyšáci v duchu nejhorších tradic StB unesou a vyslýchají hudebníka, který si dovolil zdravit jinak než by se od něj očekávalo. A pro politicky nezorientované diváky z toho vyšla přízemnost ve stylu "Pojďte, pane, budeme se prát a chcát a podezírat cizí psy, že nejsou tím, co o sobě tvrdí, jenom abychom jim nemuseli vrátit kalafunu." ()

Reklama

Reklama