Reklama

Reklama

Wolffův revír

(seriál)
  • Německo Wolffs Revier (více)
Německo, 1992, 173x45 min

Hrají:

Jürgen Heinrich, Nadine Seiffert, Helmut Zierl, Ralf Wolter, Ulrich Matthes, Claus Theo Gärtner, Thom Hoffman, Juraj Kukura, Josef Ostendorf, Alexander Held (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kriminální seriál, který se pohybuje mezi rutinní všedností a zvláštností každého jednotlivého případu a v němž se případy vyšetřují a objasňují s pomocí lidského a často psychologického jemnocitu a menšího fyzického nasazení. V centru dění stojí komisař Andreas Wolff (Jürgen Heinrich), angažovaný čtyřicátník s rozumem, srdcem a citem pro oběti a pachatele, pro něhož je spravedlnost někdy důležitější než zákon. Při řešení případů v hlavním městě Berlíně Wolffa účinně podporují jeho spolupracovníci. Kolega Günther Sawatzki (Klaus Pönitz) je Wolffovou pravou rukou a často mu pomáhá z nebezpečných situací.

Státní zástupce Dr. Peter Fried (Gerd Wameling) se stará o potřebné podněty k zamyšlení a přispívá svým jemnocitem ale i svou vychytralostí k objasňování případů. Velmi sympaticky a realisticky působí seriál prostřednictvím pohledů do Wolffova soukromého života, kterých se nám pravidelně dostává a jež mohou být dokonce spjaty s jednotlivými případy. Především dcera Verena (Nadine Seiffert) s sebou přináší svěží vítr do každého dílu a představuje nám Wolffa z jiné stránky - jako rozvedeného muže a otce, který se navzdory svému náročnému povolání láskyplně stará o svou dceru.

Vrchní komisař Wolff je z rodu policistů, kteří dokážou používat i ne zcela tradiční vyšetřovací metody, aby dopadl pachatele a zjednal nápravu spravedlnosti. Jednou se s falešnou totožností vydává za důkazy do podsvětí, podruhé vytrvale odmítá přijmout přiznání mladistvého výtržníka. Vrah ze žárlivosti, nebezpečný maniak, gang vykradačů obchodů s elektronikou - to jsou "zákazníci" vrchního komisaře Wolffa a jeho dobře fungujícího týmu spolupracovníků z komisařství. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
VandaT

VandaT (hodnocení, recenze)

Překvapuje mne tak hrozně nízké hodnocení seriálu, protože jako detektivky je to - při daném časovém rozsahu - budované dobře.

xxlch

xxlch (hodnocení, recenze)

Wolffův revír,Vraždy v ...,komisař Rex atd.Jak to že tam vůbec ještě najdou ňákýho reciďáka???

Mahoney

Mahoney (hodnocení, recenze)

je fakt že se na "wolfa" nedívam každej díl ale co vidim tak se mi opravdu líbí..(mluvim o těch nejnovějších sériích)

 (hodnocení, recenze)

tenhle seriál je šupéééér!!!! sleduju ho deně (když nemáme tu pitomou odpoledku :-( ) Zdrvim všechny, kterým se taky líbííííí!

nzTomParys

nzTomParys (hodnocení, recenze)

Proč mi to děláte? Proč tvoříte tak debilní neidentifikovatelné něco, z kterého se osypu jen na něj pomyslím! Prosím NE! UŽ NE!!

Reklama

Reklama